Zuzana Kapráliková

slovenská herečka

Zuzana Kapráliková (* 5. september 1973) je slovenská herečka.

Zuzana Kapráliková
090228 Zuzana Kapralikova 2.jpg
Zuzana Kapráliková v roku 2009
Narodenie 5. september 1973 (47 rokov)
Povolanieslovenská herečka
RodičiaDušan Kaprálik, Helena Kapráliková

Začínala v detskej rozhlasovej dramatickej družine. Vyštudovala hudobno-dramatický odbor na bratislavskom Konzervatóriu a teraz tam učí hereckú tvorbu. Hrala na bratislavskej Novej scéne. V súčasnosti sa venuje dabingu a úprave dialógov, externe píše do časopisu Dámska jazda.

RodinaUpraviť

Je dcérou herca Dušana Kaprálika a Heleny Kaprálikovej, rodenej Romančíkovej. Jej starým otcom bol herec Elo Romančík. Jej bratom je herec Martin Kaprálik.

Iné projektyUpraviť

FilmografiaUpraviť

  • 1989: Čierny vlas
  • 1990: Po celé leto
  • 1990: Sila lásky
  • 1991: Citlivka
  • 1991: Rozruch na onkológii
  • 1991: Ružová Anička
  • 1991: Trpký voz nádeje
  • 1992: Zrkadlo
  • 1993: Mladé letá
  • 1993: Na Bukvovom dvore
  • 1993: Tri stromy
  • 1994: Dlhý, Široký, Bystrozraký
  • 1994: O Zorali a dvoch bratoch
  • 1994: Zlatohláska
  • 1995: Cik-cak cik-cak-bum
  • 1995: Hazard (Jana)
  • 1995: Sny podľa Renoira
  • 1995: Zlatý kolovrátok (TV film)
  • 1996: Jaškov sen (Etelka)
  • 1999: Egy tél az Isten háta mögött (One Winter Behind God's Back)
  • 2009: Chuť tela
  • 2009: Nedodržaný sľub
  • 2015: Spievakovo 5: O povolaniach

Externé odkazyUpraviť