Ľubica Čekovská

slovenská skladateľka a klaviristka

Ľubica Čekovská (Ľubica Salamon-Čekovská, Ľubica Malachovská-Čekovská; * 16. marec 1975, Humenné) je slovenská skladateľka a klaviristka. Jej bratom je slovenský hudobník, spevák, skladateľ, komik a moderátor Marián Čekovský. Ich matka bola speváčka a akordeonistka.

Ľubica Čekovská
Ľubica Čekovská
Základné informácie
Narodenie 16. marec 1975 (45 rokov)
Humenné, ČSSR
Pôsobenie skladateľka, klaviristka
Žáner klasická hudba, džez,
Hrá na nástroje klavír
Súvisiace
články
Marián Čekovský, Bratislava Hot Serenaders

Zo životaUpraviť

V 1. a 2. semifinálovom kole a vo finále Eurovision song contest, v roku 2010 zasadala v porote s Jánom Lehotským a Martinom Sarvašom. Má dve deti, z prvého manželstva a z druhého manželstva so Svätoplukom Malachovským.[1][2]

OceneniaUpraviť

  • 1999 Elsie Owen Prize of the Royal Academy of Music
  • 1999 Cuthberth Nunn Composition Prize of the Royal Academy of Music – dielo Fragment a elégia op. 4
  • 2000 Leverhulme Award
  • 2000 Mosco Carner Award – dielo Turbulence
  • 2004 Cena Jána Levoslava Bellu – dielo Klavírny koncert

Diskografia, kompilácieUpraviť

  • Works for Trumpet and Organ – Ján Vladimír Michalko a Juraj Bartoš – Diskant, CD
  • 2001 Seven Through Five – Societa Rigata -, CD
  • 2005 Melos Ethos Ensemble – Hudobné centrum HC, CD
  • 2005 Passing Impressions – Hevhetia, CD
  • 2006 Visions – Slovak Music for Cello and Accordion – Diskant, CD
  • 2007 Cellomania – Pavlík Records, CD

Ďalšie dielaUpraviť

  • 2013 Soundtrack ku hre The Mandate

ReferencieUpraviť

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť