Alessandro Momo

Alessandro Momo (* 26. november 1956[1], Rím, Taliansko – † 19. november 1974[1], Rím[2]) bol taliansky herec.

Alessandro Momo
taliansky herec
taliansky herec
Narodenie26. november 1956
Rím, Taliansko
Úmrtie19. november 1974 (17 rokov)
Rím, Taliansko
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Alessandro Momo

Spolu s Valeriom Fioravantim, ďalšou detskou hviezdou, hral vo filmoch pre deti a mládež. Známym aj mimo Talianska sa stal najmä vďaka filmu Malizia režiséra Salvatora Samperiho[3], kde hral spolu s Laurou Antonelli.

Jeho herecká kariéra netrvala dlho. Dňa 19. novembra 1974, krátko po dokončení svojho posledného filmu Vôňa ženy režiséra Dina Risiho[4], a týždeň pred svojimi 18. narodeninami, zahynul pri nehode na motorke[2]. Premiéra posledného filmu, v ktorom hral, sa konala v Ríme 20. decembra 1974.

FilmografiaUpraviť

  • 1974 - Vôňa ženy (Profumo di donna); réžia: Dino Risi
  • 1974 - Peccato veniale; réžia: Salvatore Samperi
  • 1973 - Malizia; réžia: Salvatore Samperi
  • 1973 - Il vero coraggio (TV film); réžia: Mino Guerrini
  • 1973 - La polizia é al servizio del cittadino?; réžia: Romolo Guerrieri
  • 1970 - Appuntamento col disonore; réžia: Adriano Bolzoni
  • 1970 - Il divorzio; réžia: Romolo Guerrieri
  • 1969 - La scoperta; réžia: Elio Piccon

ReferencieUpraviť

  1. a b http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=10805714
  2. a b 2004: Massimo Emanuelli: 50 anni di storia della televisione attraverso la stampa settimanale, Nakladateľstvo Greco & Greco, str. 289, ISBN 88-7980-346-8 (it)
  3. O filme Malizia (de)
  4. O filme Vôňa ženy režiséra Dino Risiho

Externé odkazyUpraviť