Daniel Žulčák

slovenský herec

Daniel Žulčák (* 31. júl 1988, Hudcovce) je slovenský televízny a divadelný herec.[1][2]

Daniel Žulčák
Narodenie 31. júl 1988 (34 rokov)
Hudcovce, ČSSR (dnes Slovensko)
Povolanieherec
Roky pôsobenia2010 – súčasnosť

Absolvoval štúdium herectva na Konzarvatóriu v Košiciach a VŠMU v Bratislave. Od roku 2013 je členom umeleckého súboru Slovenského komorného divadla v Martine. Účinkuje aj v SND, DPOH a v divadle Aréna v Bratislave. Hral vo viacerých slovenských filmoch a televíznych seriáloch.[3][4]

FilmografiaUpraviť

FilmyUpraviť

  • 2011: Jantárová cesta (krátkometrážny študentský film)
  • 2012: Denis (krátkometrážny študentský film)
  • 2012: DonT Stop
  • 2013: Ráno (krátkometrážny študentský film)
  • 2014: Dvere (krátkometrážny študentský film)
  • 2019: Šťastný nový rok
  • 2019: Cesta do nemožna
  • 2019: Čarovný kamienok
  • 2020: Pre čisté svedomie (krátkometrážny študentský film)

TV seriályUpraviť

DokumentyUpraviť

  • 2019: Zrod divadla: 1984

Divadelné záznamyUpraviť

  • 2016: Výkriky bez ozveny
  • 2017: Mechúrik-Koščúrik
  • 2018: Hráči
  • 2019: Inak sa mám fajn

Hosť v TV reláciachUpraviť

ReferencieUpraviť