Otvoriť hlavné menu

Edgar Holland Winter (* 28. december 1946, Beaumont, Texas, USA) je americký multiinštrumentalista. Hrá vo svojej skupine Edgar Winter Group a založil tiež Edgar Winter's White Trash. Je synom Johna a Edwin Winterových, jeho starší brat Johnny Winter je tiež hudobník. Obaja sú albínovia.

Edgar Winter
Edgar Winter
Základné informácie
Rodné meno Edgar Holland Winter
Narodenie 28. december 1946 (72 rokov)
Beaumont, Texas, USA
Žáner Hard rock, Jazz fusion, Blues rock, Biely soul
Hrá na nástroje Klavír, saxofón, clavinet, syntetizátor
Roky pôsob. 1970 - súč.
Súvisiace
články
Johnny Winter (brat), Rick Derringer, The Edgar Winter Group, Sawbuck, Ringo Starr & His All-Starr Band, David Lee Roth
Webstránka http://www.edgarwinter.com/home.php edgarwinter.com, http:

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • Entrance (1970)
  • Edgar Winter's White Trash (1971)
  • Roadwork (1972)
  • They Only Come Out at Night (1972)
  • Shock Treatment (1974)
  • Jasmine Nightdreams (1975)
  • The Edgar Winter Group With Rick Derringer (1975)
  • Together: Edgar Winter and Johnny Winter Live (1976)
  • Recycled (1977)
  • Open Fire Ronnie Montrose - (1978) producent, piano a čembalo
  • Edgar Winter Album (1979)
  • Standing on Rock (1981)
  • Crazy from the Heat (1985) (David Lee Roth Session Work)
  • Mission Earth (1986)
  • Not a Kid Anymore (1994)
  • The Real Deal (1996)
  • Live in Japan (1998) (With Rick Derringer)
  • Winter Blues (1999)
  • Edgar Winter (2002)
  • Jazzin' the Blues (2004)
  • They Only Come Out at Night (2006 - Reissue)
  • Rebel Road (2008)

SoundtrackyUpraviť

Piesne Edgara Wintera ste mohli počuť v týchto filmoch:

  • Maniac Mansion (Video hra) (1987)
  • Spirit of '76 (1990)
  • Air America (1990)
  • An American Summer (1991)
  • My Cousin Vinny (1992)
  • Encino Man (1992)
  • Netherworld (1992)
  • Dazed and Confused (1993)
  • Wayne's World 2 (1993)
  • My Girl 2 (1994)
  • Mighty Morphin Power Rangers: The Movie (1995)
  • Wag the Dog (1997)
  • Star Kid (1997)
  • Detroit Rock City (1999)
  • The Secret Life of Girls (1999)
  • You're Dead... (1999)
  • Duets (2000)
  • Knockaround Guys (2001)
  • Tupac: Resurrection (2003)
  • Invincible (2006)
  • The Windsurfing Movie (2007)
  • Tropic Thunder (2008)
  • Paul Blart: Mall Cop (2009)

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Edgar Winter na českej Wikipédii.