Lukas Ridgeston

Lukas Ridgeston alebo Juraj Vrzgula (* 5. apríl 1974, Bratislava) je slovenský pornoherec. Patrí k prvým a najznámejším hviezdam pracujúcim pre značku Bel Ami.

Lukas Ridgeston
slovenský pornoherec
Narodenie5. apríl 1974 (47 rokov)
Bratislava, Slovensko

Jeho pseudonym vznikol vlastne náhodou. V začiatočnej fáze produkovalo Bel Ami pre americký trh. V tomto čase herci v Bel Ami ešte nedostávali pseudonymy. Pri zverejnení jednej fotosérie v americkom magazíne vydavateľ teda pomenoval chlapca Lucas Ridgeston, aby tým pre čitateľov vznikol dojem, že ide o mladého atraktívneho študenta americkej high school. Bel Ami toto meno ponechalo, len prispôsobilo spôsob písania amerického mena Lucas na európske Lukas.

KariéraUpraviť

Ešte predtým ako sa stal exkluzívnym modelom Bel Ami bol Lukas Ridgeston hercom v nemeckej produkčnej spoločnosti Gero. Už v roku 1992 sa jeho fotky objavili v americkom magazíne Freshmen. Prelomom v jeho kariére sa stala po ňom pomenovaná trilógia Lukas Story. V jej prvej časti hral s Johanom Paulikom. Aj v jej ďalších častiach účinkovali herci z dielne Bel Ami, no keďže Lukas hral len aktívnu rolu, boli kombinácie s ďalšími hercami ako Ion Davidov alebo Eric Kovac čiastočne obmedzené. Po trojročnej pauze sa Lukas v roku 2001 vracia vo filme Coverboys na scénu a v tomto filme je v piatich scénkach. Potom nasleduje ďalšia prestávka až do roku 2005, v ktorom sa stane titulnou hviezdou dvojdielneho filmu Lukas in Love a objaví sa aj následne vo filme Private Life of Tim Hamilton.

Celosvetová cestovateľská príručka pre homosexuálov Spartacus International Gay Guide si ho v roku 2006 vybrala ako modela na titulnú stránku.

FilmografiaUpraviť

  • 2005 Private Life of Tim Hamilton
  • 2005 Lukas in Love časť 1 a 2
  • 2001 All about Bel Ami
  • 2001 Coverboys
  • 1998 Lucky Lukas
  • 1997 Frisky Summer 2
  • 1994 Tender Strangers
  • 1994 Lukas Story časť 1 až 3
  • 1993 Boytropolis časť 1 a 2

OceneniaUpraviť

  • GayVN Award - Hall of Fame (2000)
  • GayVN Awards - Najlepší herec v zahraničnom filme (za Lukas in Love, 2006)

ZdrojeUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Lukas Ridgeston na nemeckej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).

Externé odkazyUpraviť

Lukas Ridgeston v anglickej filmovej internetovej databáze