Marek Wolf (* 24. máj 1985, Bratislava) je slovenský gitarista, skladateľ a aranžér. Je známy najmä spoluprácou s harmonikárom Erichom „Bobošom“ Procházkom a spevákom Petrom Cmorikom.[1][2][3] Patrí medzi popredné osobnosti slovenskej bluesovej scény.[4]

Marek Wolf
Marek Wolf, 2019
Marek Wolf, 2019
Základné informácie
Narodenie 24. máj 1985 (39 rokov)
Bratislava, Slovensko
Pôsobenie gitarista, skladateľ, aranžér
Žáner blues, rock, folk rock
Hrá na nástrojoch gitara
Vydavateľstvá Indies Happy Trails, East West Promotion

Medzinárodné festivaly upraviť

Wolf takisto vystúpil na mnohých medzinárodných festivaloch, vrátane festivaloch v Katoviciach, Zakopanom, Prahe, Lipsku a Šumperku.[chýba zdroj]

Diskografia upraviť

Marek Wolf feat. Ajdži Sabo upraviť

  • 2022 - Amulet - album, CD
  • 2020 - Malý princ a Líška - Indies Happy Trails, singel
  • 2019 - Si ako rieka - Indies Happy Trails, singel

Peter Cmorik & Marek Wolf upraviť

  • 2024 - Styx - singel
  • 2018 - K výškam... - Indies Happy Trails, CD[5]
  • 2017 - Druhé leto - Indies Happy Trails, singel[6]

Erich „Boboš“ Procházka & Marek Wolf upraviť

Marek Wolf feat. Pavol Plevčík upraviť

  • 2020 - Zariekaš - Indies Happy Trails, singel

Heavy Rain Inc. upraviť

  • 2010 - Incorporated - East West Promotion, CD
  • 2011 - Shockwave - East West Promotion, CD
  • 2018 - Remasters - kompilácia, CD

Ocenenia upraviť

  • Anketa Slovak Blues Top 2015 – The Best Album (Inversion)
  • Anketa Slovak Blues Top 2017 – The Best CD (Conversion)
  • Slovenská bluesová spoločnosť – titul Bluesman roka 2016 (Erich Boboš Procházka & Marek Wolf)
  • Anketa Slovak Blues Top 2020 – The Best Duo (Erich Boboš Procházka & Marek Wolf)

Referencie upraviť

  1. Peter Cmorik a Marek Wolf pokrstili spoločný album K výškam... [online]. hudba.zoznam.sk, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online.
  2. RECENZE: Originální duo Procházky a Wolfa se loučí dalším výborným albem | Kultura [online]. Lidovky.cz, 2016-12-16, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online. (po česky)
  3. Boboš Procházka & Marek Wolf v Trnave [online]. BluesMusic.sk, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online.
  4. Erich Boboš Procházka a Marek Wolf prichádzajú s druhým spoločným... [online]. www.jazz.sk, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online.
  5. GREGI.NET, Redakcia. Peter Cmorik a Marek Wolf vydávajú album „K výškam...“ [online]. GREGI.NET | Multikultúrny portál, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online.
  6. Peter Cmorik experimentuje. Vypočujte si príjemný výsledok novej spolupráce [online]. hudba.zoznam.sk, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online.
  7. BEZR, Ondřej. MINIRECENZE: Českému a slovenskému blues sluší formát dvojice [online]. iDNES.cz, 2013-04-08, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online. (po česky)
  8. A.S, Petit Press. Na pekelnej polnočnej križovatke plnej démonov [online]. kultura.sme.sk, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online.
  9. ERICH „BOBOŠ“ PROCHÁZKA and MAREK WOLF [online]. blues-train-festivals Webseite!, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online. (po nemecky)
  10. TESAŘ, Milan. Erich Boboš Procházka & Marek Wolf: Conversion [online]. kulturní magazín Uni, 2016-10-31, [cit. 2024-03-26]. Dostupné online. (po česky)

Externé odkazy upraviť