Power electronics je hudobný žáner, ktorý v rámci recenzií albumu Psychopathia Sexualis od skupiny Whitehouse vymyslel William Bennett. Pre power electronics sú typické škrípavé a vysokofrekvenčné zvuky, analógové syntetizátory a distorzia. Často obsahuje nenávistné a urážlivé texty, ktoré sú prezentované jačením a kričaním. Power electronics je hlboko atonálny, neexistujú v ňom žiadne klasické melódie alebo rytmy.[1] Nedzi hlavných interpretov patria Philip Best, Sutcliffe Jügend, The Eugenics Council a Genocide Organ.

Power electronics
Pôvod v štýlochIndustriálna hudba, Noise
Kultúrne pozadieZačiatok 80. rokov – Nemecko, Spojené kráľovstvo
Typické nástrojeSyntetizátor – Bicí automat – Tape loops – Bicie – Gitara – Modifikovaná elektronika – Klávesy – Sampler
Všeobecná popularitaUndergroundová

Zmes štýlov
Death industrial
Iné témy
Postindustriálna hudba

Death industrial je označovaný viacerými podobnými základmi vo zvuku ako power electronics, ale s hlbším, atmosférickejším zvukom. Často obsahuje viac plynulejší rytmus a je tiež menej drsný ako power electronics.

Významní interpreti upraviť

Referencie upraviť

  1. Emily Benjamin, "Whitehouse Asceticists Susan Lawly". The Johns Hopkins News-Letter. February 14, 2006. [1] Archivované 2009-04-05 na Wayback Machine Access date: March 15, 2009.

Zdroj upraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Power electronics (music) na anglickej Wikipédii.