Otvoriť hlavné menu

The Jets je rodinná hudobná skupina z amerického mesta Minneapolis v štáte Minnesota. Zameriava sa na popovú hudbu, R&B a dance music.

SkupinaUpraviť

Pôvodná skupina bola zložená z 8 najstarších detí Maikeli "Mike" a Vaké Wolfgrammovcov:

  • Leroy (* 19. júl 1965)
  • Eddie (* 14. august 1966)
  • Eugene (* 24. september 1967)
  • Haini (* 25. január 1968)
  • Rudy (* 1. marec 1969)
  • Kathi (* 6 september 1970)
  • Elizabeth (* 19. august 1972)
  • Moana (* 13 október 1973)

Mike a Vaké, ktorí majú celkovo 17 detí, sú pôvodne z tichomorského ostrovného kráľovstva Tonga. Napriek všeobecnej mienke, nie sú Hispánci alebo Afroameričania.

HityUpraviť

Skupina mala viacero hitov v rebríčku Hot 100, vrátane piatich, ktoré sa dostali do Top 10: "Crush On You", "You Got It All", "Cross My Broken Heart", "Rocket 2 U" a "Make It Real". "Sendin' All My Love", ktorá sa umiestnila na 88. mieste, hit #1 v rebríčku Hot Dance Music/Club Play. "You Got It All" a "Make It Real", obe balady s vokálmi Elizabeth Wolfgramm, boli na prvom mieste rebríčka Adult contemporary.

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • The Jets (1985) #19 US
  • Christmas with The Jets (1986)
  • Magic (1987) #35 US
  • Hot Hits (1987) (Exkluzívna kazeta Kool-Aid Koolers)
  • Believe (1989) #107 US
  • The Best of The Jets (1990)
  • Love People (1995)
  • Love Will Lead The Way (1997)
  • Then & Now (1998)
  • The Millennium Collection (2001)
  • All Their Best (2003)
  • Versatility (2006)

SingleUpraviť

  • "Curiosity" (1985) #21 Dance
  • "Crush On You" (1986) #3 US, #4 Dance
  • "Private Number" (1986) #47 US
  • "You Got It All" (1987) #3 US
  • "Cross My Broken Heart" (1987) #7 US, #8 Dance
  • "I Do You" (1987) #20 US
  • "Rocket 2 U" (1988) #6 US, #3 Dance
  • "Make It Real" (1988) #4 US
  • "Sendin' All My Love" (1988) #88 US, #1 Dance
  • "You Better Dance" (1989) #59 US, #28 Dance
  • "The Same Love" (1989) #87 US