Tom Beck (* 26. február 1978, Norimberg, Nemecko) je nemecký herec a spevák.

Tom Beck
Tom-Beck.jpg
Tom Beck na premiére filmu Stromberg v Kolíne nad Rýnom 18. februára 2014
Celé menoThomas Helmut Beck
Narodenie 26. február 1978 (42 rokov)
Norimberg, Nemecko
Povolanieherec, spevák
Roky pôsobenia2004-súčasnosť
ManželkaChryssanthi Kavazi Beck
Deti9.11.2019 - Syn

ŽivotUpraviť

V roku 1998 zmaturoval na Neuen Gymnasium v Norimbergu.[1] Herectvo študoval na Bavorskej divadelnej akadémii Augusta Everdinga v Mníchove (nem. Bayerische Theaterakademie August Everding). Beck tancuje balet, jazz, moderné, afro, step a hrá na klavír, gitaru, bicie, organ a akordeón.

Hral a spieval v dvoch kapelách. Z poslednej, King Schlayer, odišiel v roku 2001.

Potom ako vyhral ocenenie v Národnej speváckej súťaži sa objavil v mnohých divadelných, hudobných a televíznych produkciách. Od roku 2004 sa objavil v rôznych televíznych inscenáciách. Od jesene 2008 do konca roka 2013 hral hlavného komisára Bena Jägera v akčnom seriáli Kobra 11 po boku Erdoğana Atalaya. Dňa 28. septembra 2012 v Bülent Ceylan Show oznámil svoj odchod z Kobry 11.[2] Posledná epizóda s Beckom bola v Nemecku odvysielaná v decembri 2013.

Dňa 11. marca 2011 vydal svoj prvý singel Sexy a o dva týždne neskôr sa dostal do top 50 najlepších nemeckých singlov.[3] Dňa 25. marca 2011 vydal svoj prvý album Superficial Animal, ktorý debutoval na 36. priečke v nemeckých hitparádach a 5. októbra 2012 vydal svoj druhý album s názvom Americanized.[4]

Kvôli jeho úlohe v seriáli Kobra 11 sa presťahoval do Kolína nad Rýnom. Po ukončení v seriáli sa so svojou terajšou manželkou presťahoval do Berlína. Chryssanthi v Berlíne natáča seriál Gute Zeiten, schlechte Zeiten

V lete 2013 sa objavil v show Schlag den Star (celebritná verzia Schlag den Raab).[5] V októbri 2013 sa zúčastnil TV total Stock Car Crash Challenge a skončil na 4. mieste. Vo februári 2014 sa objavil v relácii TV total PokerStars.de-Nacht. Je spolumajiteľom Check One Two Perfect GmbH. V roku 2015 hral v televíznom filme Einstein po boku Anniky Ernstovej hlavnú rolu policajného poradcu Felixa Winterberga. V roku 2016 sa objavil v televíznej show Grill den Henssler.

FilmografiaUpraviť

Rok Názov Poznámky
2004 Eine unter Tausend
Ein krasser Deal
Rosamunde Pilcherová: Krajina túžby
Mädchen, Mädchen 2 - Loft oder Liebe
Schulmädchen televízny seriál
Der Ermittler televízny seriál, epizóda: ,,Objekt der Begierde"
2005 Rotkäppchen
Der letzte Zeuge
Alles außer sex
Reblaus
2006 Die Rosenheim-Cops televízny seriál, epizóda: ,,Der Tod kam auf Kufen"
In aller Freundschaft televízny seriál, epizóda: ,,Starke Söhne"
Polizeiruf 110: Tod im Ballhaus
Unser Charly
Die Frauen der Parkallee
2007 Spurlos
Beim nächsten Tanz wird alles anders
Rosamunde Pilcherová: Pfeile der Liebe
Inga Lindströmová: Svadba v Hardingsholme
Forsthaus Falkenau
2008 SOKO 5113 televízny seriál, epizóda: ,,Schwelbrand"
Dörte’s Dancing
2008-2013 Kobra 11 televízny seriál, 81 epizód ako Ben Jäger
2009 Bezuchí zajkovia 2
Donna Leon: Wie durch ein dunkles Glas
2010 C.I.S. – Chaoten im Sondereinsatz
2011 SOKO Köln televízny seriál, epizóda: ,,Durch fremde Fenster"
Geister all inclusive
Ausgerechnet Sex!
2013 Schlussmacher
2014 Vaterfreuden
Irre sind männlich
Die abhandene Welt
Alles ist Liebe
Meine allerschlimmste Freundin
2015 Einstein Film
Die abhandene Welt
Gute Zeiten, schlechte Zeiten hosť, 2 epizódy
Meine allerschlimmste Freundin
Die abhandene Welt
2016 You are Wanted Seriál , 7. Séria
Stadtlandliebe
Männertag
Dating Alarm
SMS für Dich
2017 Liliane Susewind - Mit Elefanten spricht man nicht
ABI 97 - gefühlt wie damals
Rockstars zähmt man nicht
2017-2019 Einstein Seriál, 3 Série
2019 Eine Almhütte für Zwei

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • 2011: Superficial Animal (publikované 25. marca 2011)
  • 2011: Superficial Animal (Special Edition) (publikované 11.novembra 2011)
  • 2012 Superficial Animal Tour 2011 Aus Der Live Music Hall Köln (publikované 1. Júna 2012)
  • 2012: Americanized (publikované 5. októbra 2012)
  • 2013: Americanized Tour 2013 (publikované 4. októbra 2013)
  • 2014: Unplugged in Köln (publikované 25. apríla 2014)
  • 2015: So wie es ist (publikované 20. februára 2015)
  • 2020: Fan Edition Tour 2020 (publikované Len v Januáry na Tour 2020)
  • 2020: 4B (publikované 22.Mája 2020)

SingleUpraviť

  • 2011: Sexy (publikované 11. marca 2011)
  • 2011: Drive My Car (publikované 3. júna 2011)
  • 2011: The Longing (publikované 4. novembra 2011)
  • 2012: Der Moment (publikované 20. januára 2012)
  • 2012: Ain't got you (publikované 28. septembra 2012)
  • 2012: Nice Guys Finish Last (publikované 30. novembra 2012)
  • 2013: This Time (publikované 6. decembra 2013)
  • 2014: Fort von hier (publikované 12. decembra 2014)
  • 2015: Hey Puppe (publikované 13.marca 2015)
  • 2017: Helden der Nacht (publikované 11. augusta 2017)
  • 2020: Pinguine (publikované 7. januára 2020)
  • 2020: 360 Grad ( publikované 24. apríla 2020)
  • 2020: 360 Grad (Gestört aber GeiL Remix) ( publikované 9.júla 2020)

OceneniaUpraviť

  • 2001: Cena v Národnej speváckej súťaži
  • 2011: Wild And Young Award - najlepší herec
  • 2011: Silberner Bravo-Otto 2011 Bester TV-Star männlich
  • 2012: RTV Award - najlepší komisár
  • 2012: Goldener Bravo-Otto 2012 Bester TV-Star männlich
  • 2013: Goldener Bravo-Otto 2013 Bester TV-Star männlich
  • 2013: Silberner Bravo-Otto 2013 Super-Hottie 2013
  • 2018: SignsAward 2018
  • 2020: The Masked Singer 2020

ReferencieUpraviť

  1. Birgit Ruf: Der Nürnberger Tom Beck spielt bei «Cobra 11» mit. In: Nürnberger Nachrichten, 1. September 2008, prístup 6. júna 2015.
  2. http://www.bild.de/unterhaltung/tv/alarm-fuer-cobra-11/hauptdarsteller-tom-beck-steigt-aus-26404462.bild.html
  3. „Alarm für Cobra“: Tom Beck mit Debütalbum auf Platz 36
  4. Americanized – Out Now!
  5. 5. Staffel: Schlag den Star geht Ende Juni in neue Runde

Externé odkazyUpraviť

ZdrojeUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článkov Tom Beck na nemeckej Wikipédii a Tom Beck na anglickej Wikipédii.