Zoznam rekordov F1

zoznamový článok projektov Wikimedia

Zoznam uvádza rekordy od začiatku Majstrovstiev sveta F1 v roku 1950 po Veľkej cene Japonska 2013.

Rekordy konštruktérovUpraviť

Počet účastí a štartov v pretekochUpraviť

Celkový počet štartovUpraviť

Konštruktér Počet štartov Sezóny
1   Ferrari 865 1950-2013
2   McLaren 738 1966-2013
3   Williams 592 1978-2013
4   Lotus 491 1958-1994
5   Tyrrell 430 1970-1998
6   Brabham 394 1962-1987, 1989-1992
7   Arrows 368 1978-2002
8   /  Sauber 358 1993-2013
9   Minardi 340 1985-2005
10   Ligier 326 1976-1996

VíťazstváUpraviť

Celkový počet víťazstiev vo Veľkých cenáchUpraviť

Konštruktér Víťazstvá Sezóny
1   Ferrari 221 1950-2013
2   McLaren 182 1966-2013
3   Williams 114 1978-2013
4   Lotus 79 1958-1994
5   Red Bull Racing 43 2005-2013
6   Brabham 35 1962-1987, 1989-1992
  /  Renault 35 1977-1985, 2002-2011
8   /  Benetton 27 1986-2001
9   Tyrrel 23 1970-1998
10   BRM 17 1951, 1956-1977

Percentuálna úspešnosťUpraviť

Konštruktér Počet zavodov Víťazstvá Percentuálna úspešnosť
1   Brawn 17 8 47.06%
2   Vanwall 29 9 31.03%
3   Red Bull 160 42 26.25%
4   Ferrari 865 221 25.54%
5   McLaren 738 182 24.66%
6   Williams 592 114 19.25%
7   Lotus 493 79 16.02%
8   Mercedes 84 13 15.47%
9   Matra 61 9 14.75%
10   Cooper 129 16 12.40%

Najviac víťazstiev v sezóneUpraviť

Konštruktér Sezóna Počet pretekov Víťazstvá Percentuálne vyjadrenie
1   McLaren 1988 16 15 94%
  Ferrari 2002 17 15 88%
  Ferrari 2004 18 15 83%
4   Williams 1996 16 12 75%
  McLaren 1984 16 12 75%
  Red Bull 2011 19 12 63%
7   /  Benetton 1995 17 11 65%
8   Williams 1993 16 10 63%
  Williams 1992 16 10 63%
  McLaren 1989 16 10 63%
  Ferrari 2000 17 10 59%
  McLaren 2005 19 10 53%

PódiáUpraviť

Celkový počet pódiíUpraviť

Konštruktér Pódiové
umiestnenia
Preteky
na pódiu*
Sezóny
1   Ferrari 677 503 1950-2013
2   McLaren 483 390 1966-2013
3   Williams 297 229 1978-2013
4   Lotus 172 157 1958-1994
5   Brabham 124 106 1962-1987,1989-1992
6   /  Benetton 102 94 1986-2001
7   /  Renault 100 88 1977 -1985, 2002-2011
8   Red Bull 97 69 2005-2013
9   Tyrrell 77 66 1970-1998
10   BRM 61 53 1951,1956-1977

* Preteky, v ktorých konštruktér získal 1 alebo viac pódií.

Pole positionsUpraviť

Celkový počet pole positionsUpraviť

Konštruktér Sezóny Počet pole positions
1   Ferrari 1950-2013 207
2   McLaren 1966-2013 155
3   Williams 1978-2013 127
4   Lotus 1958-1994 107
5   Red Bull 2005-2012 53
6   /  Renault 1977-1985, 2002-2011 51
7   Brabham 1962-1987, 1989-1992 39
8   Mercedes 1954-1955, 2010-2013 13
9   /  Benetton 1986-2001 15
10   Tyrrell 1970-1998 14

Najviac pole positions v sezóneUpraviť

Konštruktér Sezóny Preteky Pole positions Percentuálne vyjadrenie
1   Red Bull 2011 19 18 94.7%
2   McLaren 1988 16 15 93.8%
  McLaren 1989 16 15 93.8%
  Williams 1992 16 15 93.8%
  Williams 1993 16 15 93.8%
  Red Bull 2010 19 15 78.9%
7   Lotus 1978 16 12 75.0%
  Williams 1987 16 12 75.0%
  McLaren 1990 16 12 75.0%
  Williams 1996 16 12 75.0%
  McLaren 1998 16 12 75.0%
  Williams 1995 17 12 70.6%
  Ferrari 2004 18 12 66.7%

Najrýchlejšie koláUpraviť

Celkový počet najrýchlejších kôlUpraviť

Konštruktér Sezóny Počet najrýchlejších kôl
1   Ferrari 1950-2013 228
2   McLaren 1966-2013 152
3   Williams 1978-2013 131
4   Lotus 1958-1994 71
5   Brabham 1962-1987, 1989-1992 41
6   Red Bull 2005-2013 39
7   /  Benetton 1986-2001 36
8   /  Renault 1977-1985, 2002-2011 31
9   Tyrrell 1970-1998 20
10   Maserati 1950-1960 15
  BRM 1951, 1956-1977

BodyUpraviť

Celkový počet bodovUpraviť

Konštruktér Body v PK Body v PJ
1   Ferrari 5548.5 6450.27
2   McLaren 4791.5 5109.5
3   Williams 2751 2757
4   Red Bull 2266.5 2266.5
5   Lotus 1368 1514
6   /  Renault 1318 1318
7   Brabham 864 983
8   /  Benetton 851.5 861.5
9   /  Sauber 748 748
10   Tyrrell 621 711

Tučné zobrazujú tímy učastniace sa sezóny 2013.