Zoznam skladieb skupiny Pink Floyd

zoznamový článok projektov Wikimedia

Toto je zoznam skladieb, ktoré vydala britská rocková skupina Pink Floyd. Tu sú vysvetlené jednotlivé názvy stĺpcov v tabuľke:[1][2]

  • stĺpec Skladba označuje názov skladby
  • stĺpec Autor(i) označuje, ktorí z autorov napísali skladbu
  • stĺpec Hlavný spev označuje, kto zo skupiny v skladbe spieval a či to nie je inštrumentálna skladba
  • stĺpec Album označuje, z ktorého albumu skladba pochádza
  • stĺpec Rok označuje, kedy bola skladba vydaná
    • pokiaľ skladba nebola vydaná, je uvedený rok nahrania
  • stĺpec Dĺžka označuje dĺžku danej skladby

V tomto liste sa momentálne nachádza 192 skladieb.

ZoznamUpraviť

Skladba Autor(i) Hlavný spev Album Rok Dĺžka
„Absolutely Curtains“ David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters,Richard Wright inštrumentálna, kmeň Mapuga Obscured by Clouds 1972 05:52
„Alan's Psychedelic Breakfast" Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Atom Heart Mother 1970 13:01
„Allons-Y (1)“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 1:56
„Allons-Y (2)“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 1:35
„Anisina“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 3:15
Another Brick in the Wall, Part I Waters Waters The Wall 1979 03:31
Another Brick in the Wall, Part II Waters Gilmour, Waters, žiaci Islington Green School The Wall 1979 03:59
Another Brick in the Wall, Part III Waters Waters The Wall 1979 01:48
Any Colour You Like Gilmour, Mason, Wright inštrumentálna The Dark Side of the Moon 1973 03:25
Apples and Oranges Syd Barrett Barrett Shine On (box set) 1967 03:01
Arnold Layne Barrett Barrett Relics 1967 02:51
Astronomy Domine Barrett Barrett, Wright The Piper at the Gates of Dawn 1967 04:12
„Atom Heart Mother“ Gilmour, Mason, Waters, Wright, Ron Geesin inštrumentálna Atom Heart Mother 1970 23:39
„Autumn '68“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:35
„Biding My Time“ Waters Waters Relics 1971 05:18
„Bike“ Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:21
Brain Damage Waters Waters The Dark Side of the Moon 1973 03:50
Breathe Gilmour, Waters, Wright Gilmour The Dark Side of the Moon 1973 03:57
„Bring the Boys Back Home“ Waters Waters, New York Opera The Wall 1979 01:21
„Burning Bridges“ Waters, Wright Gilmour, Wright Obscured by Clouds 1972 03:29
„Calling“ Gilmour, Anthony Moore inštrumentálna The Endless River 2014 3:38
Candy and a Currant Bun Barrett Barrett Shine On (box set) 1967 02:47
Careful with That Axe, Eugene Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Relics 1968 05:45
„Chapter 24“ Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:42
„Childhood's End“ Gilmour Gilmour Obscured by Clouds 1972 04:31
„Cirrus Minor“ Waters Gilmour More 1969 05:18
Cluster One Gilmour, Wright inštrumentálna The Division Bell 1994 05:58
„Come In Number 51, Your Time Is Up“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point 1970 05:01
Comfortably Numb Gilmour, Waters Waters, Gilmour The Wall 1979 06:24
Coming Back to Life Gilmour Gilmour The Division Bell 1994 06:19
„Corporal Clegg“ Waters Gilmour, Mason, Wright A Saucerful of Secrets 1968 04:13
„Country Song“ Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour Zabriskie Point 1970 04:37
„Crumbling Land“ Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour, Wright Zabriskie Point 1970 04:13
„Crying Song“ Waters Gilmour More 1969 03:33
„Cymbaline“ Waters Gilmour More 1969 04:50
Dogs Gilmour, Waters Gilmour, Waters Animals 1977 17:04
The Dogs of War Gilmour, Moore Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 06:05
„Don't Leave Me Now“ Waters Waters The Wall 1979 04:16
„Dramatic Theme“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 02:15
„Ebb and Flow' Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:50
Echoes Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour, Wright Meddle 1971 23:31
Eclipse Waters Waters The Dark Side of the Moon 1973 02:06
„Embryo“ Waters Gilmour Picnic – A Breath of Fresh Air 1970 04:39
„Empty Spaces“ Waters Waters The Wall 1979 02:10
„Evrika (A)“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 5:58
„Evrika (B)“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 5:33
„Eyes to Pearls“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 1:51
Fat Old Sun Gilmour Gilmour Atom Heart Mother 1970 05:24
„Fearless“ Gilmour, Waters Gilmour Meddle 1971 06:08
The Final Cut Waters Waters The Final Cut 1983 04:46
Flaming Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 02:46
„The Fletcher Memorial Home“ Waters Waters The Final Cut 1983 04:12
Free Four Waters Waters Obscured by Clouds 1972 04:52
„Get Your Filthy Hands Off My Desert“ Waters Waters The Final Cut 1983 01:19
„Give Birth to a Smile“ Waters Waters Music from The Body 1970 02:49
The Gnome Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 02:14
„The Gold It's in the...“ Gilmour, Waters Gilmour Obscured by Clouds 1972 03:08
„Goodbye Blue Sky“ Waters Gilmour The Wall 1979 02:45
„Goodbye Cruel World“ Waters Waters The Wall 1979 00:48
„The Grand Vizier's Garden Party“ (Parts 1–3) Mason inštrumentálna Ummagumma 1969 08:46
„Grantchester Meadows“ Waters Waters Ummagumma 1969 07:26
A Great Day for Freedom Gilmour, Polly Samson Gilmour The Division Bell 1994 04:18
The Great Gig in the Sky Wright, Clare Torry Clare Torry - vokály The Dark Side of the Moon 1973 04:39
„Green Is the Colour“ Waters Gilmour More 1969 02:58
„The Gunner's Dream“ Waters Waters The Final Cut 1983 05:18
„The Happiest Days of Our Lives“ Waters Waters The Wall 1979 01:49
„The Hard Way“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna The Dark Side of the Moon (bonus na reedícii) 2011 03:09
Have a Cigar Waters Roy Harper Wish You Were Here 1975 05:08
„Heart Beat, Pig Meat“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point 1970 03:11
„The Hero's Return“ Waters Waters The Final Cut 1983 02:43
Hey You Waters Gilmour, Waters The Wall 1979 04:40
High Hopes Gilmour, Samson Gilmour, telefonát medzi Charliem Gilmourom a Steveom O'Rourkeom The Division Bell 1994 08:32
Ibiza Bar Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour More 1969 03:19
„If“ Waters Waters Atom Heart Mother 1970 04:31
„I'm a King Bee“ Slim Harpo Barrett nevydané 1964 03:04
In the Flesh Waters Waters The Wall 1979 04:13
In the Flesh? Waters Waters The Wall 1979 03:16
„Interstellar Overdrive“ Barrett, Mason, Waters, Wright N/A The Piper at the Gates of Dawn 1967 09:41
„Is There Anybody Out There?“ Waters Waters The Wall 1979 02:44
It Would Be So Nice Wright Wright Shine On (box set) 1968 03:46
„It's What We Do“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 6:21
„Jugband Blues“ Barrett Barrett A Saucerful of Secrets 1968 03:00
Julia Dream Waters Gilmour Relics 1968 02:37
Keep Talking Gilmour, Wright, Samson Gilmour, hlasová sekcia - Stephen Hawking The Division Bell 1994 06:11
„The Last Few Bricks“ Waters, Gilmour inštrumentálna Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81 2000 03:26
Learning to Fly Gilmour, Jon Carin, Bob Ezrin, Moore Gilmour, hlasová sekcia - Mason A Momentary Lapse of Reason 1987 04:53
Let There Be More Light Waters Wright, Waters, Gilmour A Saucerful of Secrets 1968 05:38
„The Lost Art of Conversation“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:43
Lost for Words Gilmour, Samson Gilmour The Division Bell 1994 05:15
Louder than Words Gilmour, Samson Gilmour The Endless River 2014 6:32
„Love Scene (Version 4)“ Wright, Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point (vydanie z roku 1997) 1997 06:45
„Love Scene (Version 6)“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point (vydanie z roku 1997) 1997 07:26
„Lucifer Sam“ Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:07
„Lucy Leave“ Barrett Barrett nevydané 1964 02:52
„Main Theme“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 05:28
Marooned Gilmour, Wright inštrumentálna The Division Bell 1994 05:29
„Matilda Mother“ Barrett Wright, Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:08
„The Merry Xmas Song“ Mason Mason nevydané 1969 02:06
Money Waters Gilmour The Dark Side of the Moon 1973 06:24
„More Blues“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 02:12
„Mother“ Waters Waters, Gilmour The Wall 1979 05:32
„Mudmen“ Gilmour, Wright inštrumentálna Obscured by Clouds 1972 04:20
„The Narrow Way“ (Parts 1–3) Gilmour Gilmour Ummagumma 1969 12:17
„Nervana“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 5:39
A New Machine (Part 1) Gilmour Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 01:46
A New Machine (Part 2) Gilmour Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 00:38
„Nick's Boogie“ Barrett, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Tonite Lets All Make Love in London (vydanie z 1990) 1990 11:50
„Night Light“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:42
The Nile Song Waters Gilmour More 1969 03:26
„Nobody Home“ Waters Waters The Wall 1979 03:26
Not Now John Waters Gilmour, Waters The Final Cut 1983 05:01
„Obscured by Clouds“ Gilmour, Waters inštrumentálna Obscured by Clouds 1972 03:03
„On Noodle Street“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:42
On the Run Gilmour, Waters inštrumentálna The Dark Side of the Moon 1973 03:35
On the Turning Away Gilmour, Moore Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 05:42
„One of My Turns“ Waters Waters The Wall 1979 03:35
„One of the Few“ Waters Waters The Final Cut 1983 01:26
One of These Days Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna, hlasová sekcia - Mason Meddle 1971 05:57
One Slip Gilmour, Phil Manzanera Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 05:10
„Outside the Wall“ Waters Waters The Wall 1979 01:41
Paint Box Wright Wright Relics 1967 03:33
„Paranoid Eyes“ Waters Waters The Final Cut 1983 03:40
„Party Sequence“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 01:07
„Pigs (Three Different Ones)“ Waters Waters Animals 1977 11:22
Pigs on the Wing (Part 1) Waters Waters Animals 1977 01:25
Pigs on the Wing (Part 2) Waters Waters Animals 1977 01:25
„A Pillow of Winds“ Gilmour, Waters Gilmour Meddle 1971 05:11
Point Me at the Sky Gilmour, Waters Gilmour, Waters Shine On (box set) 1968 03:35
Poles Apart Gilmour, Nick Laird-Clowes, Samson Gilmour The Division Bell 1994 07:04
„The Post War Dream“ Waters Waters The Final Cut 1983 03:00
Pow R. Toc H. Barrett, Mason, Waters, Wright Instrumental, wordless vocals by Barrett, Waters The Piper at the Gates of Dawn 1967 04:26
„Quicksilver“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna More 1969 07:13
Remember a Day Wright Wright A Saucerful of Secrets 1968 04:33
Round and Around Gilmour inštrumentálna A Momentary Lapse of Reason 1987 01:13
Run Like Hell Gilmour, Waters Waters, Gilmour The Wall 1979 04:19
„San Tropez“ Waters Waters Meddle 1971 03:43
„A Saucerful of Secrets“ Gilmour, Mason, Waters, Wright Instrumental, wordless vocals by Gilmour, Wright A Saucerful of Secrets 1968 11:59
The Scarecrow Barrett Barrett The Piper at the Gates of Dawn 1967 02:11
„Scream Thy Last Scream“ Barrett Mason, Barrett nevydané 1967 04:30
„Seamus“ Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour, kňučanie psa Seamusa Meddle 1971 02:15
See Emily Play Barrett Barrett Relics 1967 02:53
„See-Saw“ Wright Wright A Saucerful of Secrets 1968 04:36
„Set the Controls for the Heart of the Sun“ Waters Waters A Saucerful of Secrets 1968 05:28
„Several Species of Small Furry Animals Gathered Together in a Cave and Grooving with a Pict“ Waters inštrumentálna Ummagumma 1969 04:59
Sheep Waters Waters Animals 1977 10:24
Shine On You Crazy Diamond (Party I–IX) Gilmour, Waters, Wright Waters Wish You Were Here 1975 26:05
„Skins“ Gilmour, Mason, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 2:37
„The Show Must Go On“ Waters Gilmour The Wall 1979 01:35
Signs of Life Gilmour, Ezrin inštrumentálna A Momentary Lapse of Reason 1987 04:24
Sorrow Gilmour Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 08:48
„Soundscape“ Gilmour, Mason, Wright inštrumentálna Pulse (iba kazetová verzia) 1995 22:00
„Southampton Dock“ Waters Waters The Final Cut 1983 02:10
„A Spanish Piece“ Gilmour inštrumentálna More 1969 01:05
Speak to Me Mason inštrumentálna The Dark Side of the Moon 1973 01:05
„Stay“ Waters, Wright Wright Obscured by Clouds 1972 04:07
„Stop“ Waters Waters The Wall 1979 00:30
„Sum“ Gilmour, Mason, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 4:49
„Summer '68“ Wright Wright Atom Heart Mother 1970 05:28
„Surfacing“ Gilmour inštrumentálna The Endless River 2014 2:46
„Sysyphus“ (Parts 1–4) Wright inštrumentálna Ummagumma 1969 13:28
Take It Back Gilmour, Ezrin, Laird-Clowes, Samson Gilmour The Division Bell 1994 06:12
„Take Up Thy Stethoscope and Walk“ Waters Waters The Piper at the Gates of Dawn 1967 03:06
„Talkin' Hawkin'“ Gilmour, Wright Gilmour, hlasová sekcia - Stephen Hawking The Endless River 2014 3:25
„TBS9“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 2:27
„TBS14“ Gilmour, Wright inštrumentálna The Endless River 2014 4:11
Terminal Frost Gilmour inštrumentálna A Momentary Lapse of Reason 1987 06:17
„The Thin Ice“ Waters Gilmour, Waters The Wall 1979 02:28
„Things Left Unsaid“ Gilmour, Wright inštrumentálna, hlasová sekcia - Mason, Gilmour, Wright The Endless River 2014 4:27
Time Gilmour, Mason, Waters, Wright Gilmour, Wright The Dark Side of the Moon 1973 07:05
„The Travel Sequence“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna The Dark Side of the Moon (bonus na reedícii) 2011 02:21
The Trial Waters, Ezrin Waters The Wall 1979 05:20
„Two Suns in the Sunset“ Waters Waters The Final Cut 1983 05:14
„Unknown Song“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Zabriskie Point (vydanie z roku 1997) 1997 06:01
„Unsung“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:06
„Untitled“ Wright inštrumentálna The Endless River 2014 1:22
„Up the Khyber“ Mason, Wright inštrumentálna More 1969 02:12
Us and Them Waters, Wright Gilmour, Wright The Dark Side of the Moon 1973 07:41
„Vegetable Man“ Barrett Barrett nevydané 1967 02:23
„Vera“ Waters Waters The Wall 1979 01:33
„Waiting for the Worms“ Waters Waters, Gilmour The Wall 1979 03:56
Wearing the Inside Out Wright, Moore Wright, Gilmour The Division Bell 1994 06:49
Welcome to the Machine Waters Gilmour Wish You Were Here 1975 07:27
What Do You Want from Me Gilmour, Wright, Samson Gilmour The Division Bell 1994 04:21
„What Shall We Do Now?“ Waters Waters Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81 2000 01:41
When the Tigers Broke Free Waters Waters The Final Cut (2004 reedícia) 1982 03:17
„When You're In“ Gilmour, Mason, Waters, Wright inštrumentálna Obscured by Clouds 1972 02:28
„Wine Glasses“ Gilmour, Waters, Wright inštrumentálna Wish You Were Here (bonus na reedícii) 2011 02:16
Wish You Were Here Gilmour, Waters Gilmour Wish You Were Here 1975 05:40
„Wot's... Uh the Deal?“ Gilmour, Waters Gilmour Obscured by Clouds 1972 05:09
Yet Another Movie Gilmour, Patrick Leonard Gilmour A Momentary Lapse of Reason 1987 06:12
Young Lust Waters, Gilmour Gilmour The Wall 1979 03:30
Your Possible Pasts Waters Waters The Final Cut 1983 04:26

Pár poznámok o skladbách, ktoré neboli vydanéUpraviť

Niektoré už spomenuté skladby v zozname boli nahrané, ale neboli nikdy vydané na žiadnom oficiálnom štúdiovom albume. Vydané boli buď na kompiláciách, alebo na singloch. Preto sa v stĺpci Album nachádza uvedený prvý album, kde sa daná skladba nachádzala.

  • Arnold Layne“: nahraná v januári 1967, pôvodne vyšla ako singel 11. marca 1967.
  • Candy and a Currant Bun“: nahraná v januári 1967, pôvodne vyšla ako B strana singlu „Arnold Layne“ 11. marca 1967.
  • See Emily Play“: nahraná v polovici roka 1967, pôvodne vyšla ako singel 16. júna 1967.
  • Apples and Oranges“: nahraná na konci roka 1967, pôvodne vyšla ako singel 18. novembra 1967.
  • Paint Box“: nahraná na konci roka 1967, pôvodne vyšla ako B strana singlu „Apples and Oranges“ 18. novembra 1967.
  • It Would Be So Nice“: nahraná na začiatku roka 1968, pôvodne vydaná ako singel 13. apríla 1968.
  • Julia Dream“: nahraná na začiatku roka 1968, pôvodne vydaná ako B strana singlu „It Would Be So Nice“ 13. apríla 1968.
  • Point Me at the Sky“: nahraná na konci roka 1968, pôvodne vydaná ako singel 17. decembra 1968.
  • Careful with That Axe, Eugene“: nahraná v novembri 1968, pôvodne vydaná ako B strana singlu „Point Me at the Sky“ 17. decembra 1968.
  • „Biding My Time“: nahraná v roku 1969, pôvodne vydaná na kompilačnom albume Relics.

Pozri taktiežUpraviť

ReferencieUpraviť

  1. Strong, Martin C. (2004). The Great Rock Discography (7th ed.). Edinburgh: Canongate Books. p. 1177. ISBN 1-84195-551-5.
  2. Mabbett, Andy (1995). The Complete Guide to the Music of Pink Floyd. London: Omnibus Press. ISBN 0-7119-4301-X.