Zoznam vrcholov v Malej Fatre

zoznamový článok na projektu Wikimedia
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Zoznam vrcholov v Malej Fatre zahŕňa pomenované malofatranské vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 300 m.[1][2]

Veľký Kriváň (1 709 m)
Malý Kriváň (1 671 m)
Chleb (1 646 m)
Veľký Rozsutec (1 610 m)
Stoh (1 607 m)

Zoznam vrcholovUpraviť

# Vrchol Výška (m) Súradnice Podcelok Prístup
1. Veľký Kriváň 1709 49°11′15″S 19°01′51″V / 49,18750°S 19,03083°V / 49.18750; 19.03083 (Veľký Kriváň) Krivánska Fatra  
2. Malý Kriváň 1671 49°10′51″S 18°59′34″V / 49,18083°S 18,99278°V / 49.18083; 18.99278 (Malý Kriváň) Krivánska Fatra    
3. Chleb 1646 49°11′16″S 19°03′06″V / 49,18778°S 19,05167°V / 49.18778; 19.05167 (Chleb) Krivánska Fatra  
4. Hromové 1636 49°11′27″S 19°03′36″V / 49,19083°S 19,06000°V / 49.19083; 19.06000 (Hromové) Krivánska Fatra  
5. Veľký Rozsutec 1610 49°13′53″S 19°05′55″V / 49,23139°S 19,09861°V / 49.23139; 19.09861 (Veľký Rozsutec) Krivánska Fatra  
6. Pekelník 1609 49°11′26″S 19°01′06″V / 49,19056°S 19,01833°V / 49.19056; 19.01833 (Pekelník) Krivánska Fatra  
7. Stoh 1608 49°12′42″S 19°05′38″V / 49,21167°S 19,09389°V / 49.21167; 19.09389 (Stoh) Krivánska Fatra    
8. Steny 1572 49°11′29″S 19°03′38″V / 49,19139°S 19,06056°V / 49.19139; 19.06056 (Steny) Krivánska Fatra  
9. Meškalka 1536 49°10′34″S 18°59′11″V / 49,17611°S 18,98639°V / 49.17611; 18.98639 (Meškalka) Krivánska Fatra neznačené
10. Koniarky 1535 49°11′38″S 19°00′31″V / 49,19389°S 19,00861°V / 49.19389; 19.00861 (Koniarky) Krivánska Fatra  
11. Stratenec 1513 49°10′49″S 18°58′04″V / 49,18028°S 18,96778°V / 49.18028; 18.96778 (Stratenec) Krivánska Fatra  
12. Mojský grúň 1479 49°10′22″S 19°00′03″V / 49,17278°S 19,00083°V / 49.17278; 19.00083 (Mojský grúň) Krivánska Fatra neznačené
13. Veľká lúka 1476 49°05′27″S 18°48′50″V / 49,09083°S 18,81389°V / 49.09083; 18.81389 (Veľká lúka) Lúčanská Fatra    
14. Suchý 1468 49°10′16″S 18°57′23″V / 49,17111°S 18,95639°V / 49.17111; 18.95639 (Suchý) Krivánska Fatra    
15. Hole 1466 49°11′50″S 19°00′15″V / 49,19722°S 19,00417°V / 49.19722; 19.00417 (Hole) Krivánska Fatra  
16. Vidlica 1466 49°05′05″S 18°48′56″V / 49,08472°S 18,81556°V / 49.08472; 18.81556 (Vidlica) Lúčanská Fatra    
17. Poludňový grúň 1460 49°12′40″S 19°03′47″V / 49,21111°S 19,06306°V / 49.21111; 19.06306 (Poludňový grúň) Krivánska Fatra    
18. Krížava 1457 49°05′50″S 18°49′09″V / 49,09722°S 18,81917°V / 49.09722; 18.81917 (Krížava) Lúčanská Fatra    
19. Úplaz 1450 49°11′06″S 19°03′59″V / 49,18500°S 19,06639°V / 49.18500; 19.06639 (Úplaz) Krivánska Fatra neznačené
20. Biele skaly 1448 49°10′37″S 18°57′55″V / 49,17694°S 18,96528°V / 49.17694; 18.96528 (Biele skaly) Krivánska Fatra  
21. Veterné 1442 49°04′47″S 18°48′23″V / 49,07972°S 18,80639°V / 49.07972; 18.80639 (Veterné) Lúčanská Fatra    
22. Podkova 1437 49°04′45″S 18°49′21″V / 49,07917°S 18,82250°V / 49.07917; 18.82250 (Podkova) Lúčanská Fatra  
23. Humience 1398 49°04′07″S 18°48′52″V / 49,06861°S 18,81444°V / 49.06861; 18.81444 (Humience) Lúčanská Fatra  
24. Zázrivá 1394 49°06′18″S 18°49′09″V / 49,10500°S 18,81917°V / 49.10500; 18.81917 (Zázrivá) Lúčanská Fatra  
25. Ostredok 1370 49°10′12″S 18°59′16″V / 49,17000°S 18,98778°V / 49.17000; 18.98778 (Ostredok) Krivánska Fatra  
26. Kľačianska Magura 1367 49°09′20″S 18°56′59″V / 49,15556°S 18,94972°V / 49.15556; 18.94972 (Kľačianska Magura) Krivánska Fatra neznačené
27. Minčol 1364 49°07′27″S 18°49′38″V / 49,12417°S 18,82722°V / 49.12417; 18.82722 (Minčol) Lúčanská Fatra      
28. Osnica 1363 49°13′12″S 19°07′27″V / 49,22000°S 19,12417°V / 49.22000; 19.12417 (Osnica) Krivánska Fatra  
29. Kraviarske 1361 49°12′32″S 19°01′01″V / 49,20889°S 19,01694°V / 49.20889; 19.01694 (Kraviarske) Krivánska Fatra  
30. Kľak 1352 48°58′53″S 18°38′27″V / 48,98139°S 18,64083°V / 48.98139; 18.64083 (Kľak) Lúčanská Fatra    
31. Malý Rozsutec 1344 49°14′47″S 19°06′05″V / 49,24639°S 19,10139°V / 49.24639; 19.10139 (Malý Rozsutec) Krivánska Fatra  
32. Malý Minčol 1330 49°07′37″S 18°50′06″V / 49,12694°S 18,83500°V / 49.12694; 18.83500 (Malý Minčol) Lúčanská Fatra  
33. Skalka 1308 49°06′07″S 18°48′00″V / 49,10194°S 18,80000°V / 49.10194; 18.80000 (Skalka) Lúčanská Fatra  
34. Žobrák 1308 49°11′31″S 19°05′47″V / 49,19194°S 19,09639°V / 49.19194; 19.09639 (Žobrák) Krivánska Fatra  
35. Dlhá lúka 1306 49°07′01″S 18°49′42″V / 49,11694°S 18,82833°V / 49.11694; 18.82833 (Dlhá lúka) Lúčanská Fatra  
36. Úplaz 1301 49°07′58″S 18°50′39″V / 49,13278°S 18,84417°V / 49.13278; 18.84417 (Úplaz) Lúčanská Fatra  

ReferencieUpraviť

  1. Najvyššie vrcholy Malej Fatry na Treking.cz
  2. Mapový portál na Hiking.sk

Pozri ajUpraviť

ZdrojUpraviť