Otvoriť hlavné menu

Zoznam vrcholov v Malej Fatre

Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)
Veľký Kriváň (1 709 m)
Malý Kriváň (1 671 m)
Chleb (1 646 m)
Veľký Rozsutec (1 610 m)
Stoh (1 607 m)

Zoznam vrcholov v Malej Fatre zahŕňa pomenované malofatranské vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 300 m.[1][2]

Zoznam vrcholovUpraviť

# Vrchol Výška (m) Súradnice Podcelok Prístup
1. Veľký Kriváň 1709 49°11′15″S 19°01′51″V / 49,18750°S 19,03083°V / 49.18750; 19.03083 (Veľký Kriváň) Krivánska Fatra  
2. Malý Kriváň 1671 49°10′51″S 18°59′34″V / 49,18083°S 18,99278°V / 49.18083; 18.99278 (Malý Kriváň) Krivánska Fatra    
3. Chleb 1646 49°11′16″S 19°03′06″V / 49,18778°S 19,05167°V / 49.18778; 19.05167 (Chleb) Krivánska Fatra  
4. Hromové 1636 49°11′27″S 19°03′36″V / 49,19083°S 19,06000°V / 49.19083; 19.06000 (Hromové) Krivánska Fatra  
5. Veľký Rozsutec 1610 49°13′53″S 19°05′55″V / 49,23139°S 19,09861°V / 49.23139; 19.09861 (Veľký Rozsutec) Krivánska Fatra  
6. Pekelník 1609 49°11′26″S 19°01′06″V / 49,19056°S 19,01833°V / 49.19056; 19.01833 (Pekelník) Krivánska Fatra  
7. Stoh 1608 49°12′42″S 19°05′38″V / 49,21167°S 19,09389°V / 49.21167; 19.09389 (Stoh) Krivánska Fatra    
8. Steny 1572 49°11′29″S 19°03′38″V / 49,19139°S 19,06056°V / 49.19139; 19.06056 (Steny) Krivánska Fatra  
9. Meškalka 1536 49°10′34″S 18°59′11″V / 49,17611°S 18,98639°V / 49.17611; 18.98639 (Meškalka) Krivánska Fatra neznačené
10. Koniarky 1535 49°11′38″S 19°00′31″V / 49,19389°S 19,00861°V / 49.19389; 19.00861 (Koniarky) Krivánska Fatra  
11. Stratenec 1513 49°10′49″S 18°58′04″V / 49,18028°S 18,96778°V / 49.18028; 18.96778 (Stratenec) Krivánska Fatra  
12. Mojský grúň 1479 49°10′22″S 19°00′03″V / 49,17278°S 19,00083°V / 49.17278; 19.00083 (Mojský grúň) Krivánska Fatra neznačené
13. Veľká lúka 1476 49°05′27″S 18°48′50″V / 49,09083°S 18,81389°V / 49.09083; 18.81389 (Veľká lúka) Lúčanská Fatra    
14. Suchý 1468 49°10′16″S 18°57′23″V / 49,17111°S 18,95639°V / 49.17111; 18.95639 (Suchý) Krivánska Fatra    
15. Hole 1466 49°11′50″S 19°00′15″V / 49,19722°S 19,00417°V / 49.19722; 19.00417 (Hole) Krivánska Fatra  
16. Vidlica 1466 49°05′05″S 18°48′56″V / 49,08472°S 18,81556°V / 49.08472; 18.81556 (Vidlica) Lúčanská Fatra    
17. Poludňový grúň 1460 49°12′40″S 19°03′47″V / 49,21111°S 19,06306°V / 49.21111; 19.06306 (Poludňový grúň) Krivánska Fatra    
18. Krížava 1457 49°05′50″S 18°49′09″V / 49,09722°S 18,81917°V / 49.09722; 18.81917 (Krížava) Lúčanská Fatra    
19. Úplaz 1450 49°11′06″S 19°03′59″V / 49,18500°S 19,06639°V / 49.18500; 19.06639 (Úplaz) Krivánska Fatra neznačené
20. Biele skaly 1448 49°10′37″S 18°57′55″V / 49,17694°S 18,96528°V / 49.17694; 18.96528 (Biele skaly) Krivánska Fatra  
21. Veterné 1442 49°04′47″S 18°48′23″V / 49,07972°S 18,80639°V / 49.07972; 18.80639 (Veterné) Lúčanská Fatra    
22. Podkova 1437 49°04′45″S 18°49′21″V / 49,07917°S 18,82250°V / 49.07917; 18.82250 (Podkova) Lúčanská Fatra  
23. Humience 1398 49°04′07″S 18°48′52″V / 49,06861°S 18,81444°V / 49.06861; 18.81444 (Humience) Lúčanská Fatra  
24. Zázrivá 1394 49°06′18″S 18°49′09″V / 49,10500°S 18,81917°V / 49.10500; 18.81917 (Zázrivá) Lúčanská Fatra  
25. Ostredok 1370 49°10′12″S 18°59′16″V / 49,17000°S 18,98778°V / 49.17000; 18.98778 (Ostredok) Krivánska Fatra  
26. Kľačianska Magura 1367 49°09′20″S 18°56′59″V / 49,15556°S 18,94972°V / 49.15556; 18.94972 (Kľačianska Magura) Krivánska Fatra neznačené
27. Minčol 1364 49°07′27″S 18°49′38″V / 49,12417°S 18,82722°V / 49.12417; 18.82722 (Minčol) Lúčanská Fatra      
28. Osnica 1363 49°13′12″S 19°07′27″V / 49,22000°S 19,12417°V / 49.22000; 19.12417 (Osnica) Krivánska Fatra  
29. Kraviarske 1361 49°12′32″S 19°01′01″V / 49,20889°S 19,01694°V / 49.20889; 19.01694 (Kraviarske) Krivánska Fatra  
30. Kľak 1352 48°58′53″S 18°38′27″V / 48,98139°S 18,64083°V / 48.98139; 18.64083 (Kľak) Lúčanská Fatra    
31. Malý Rozsutec 1344 49°14′47″S 19°06′05″V / 49,24639°S 19,10139°V / 49.24639; 19.10139 (Malý Rozsutec) Krivánska Fatra  
32. Malý Minčol 1330 49°07′37″S 18°50′06″V / 49,12694°S 18,83500°V / 49.12694; 18.83500 (Malý Minčol) Lúčanská Fatra  
33. Skalka 1308 49°06′07″S 18°48′00″V / 49,10194°S 18,80000°V / 49.10194; 18.80000 (Skalka) Lúčanská Fatra  
34. Žobrák 1308 49°11′31″S 19°05′47″V / 49,19194°S 19,09639°V / 49.19194; 19.09639 (Žobrák) Krivánska Fatra  
35. Dlhá lúka 1306 49°07′01″S 18°49′42″V / 49,11694°S 18,82833°V / 49.11694; 18.82833 (Dlhá lúka) Lúčanská Fatra  
36. Úplaz 1301 49°07′58″S 18°50′39″V / 49,13278°S 18,84417°V / 49.13278; 18.84417 (Úplaz) Lúčanská Fatra  

ReferencieUpraviť

Pozri ajUpraviť

ZdrojUpraviť