Otvoriť hlavné menu

Gabriel (Gabo) Dušík (* 26. január 1961, Bratislava [1]) je slovenský hudobný skladateľ, hudobník, hudobný producent, hudobný aranžér, textár a spevák. Je spoluzakladateľom skupiny Gravis, ktorá pôsobila medzi rokmi 1979 – 1989.

Gabo Dušík
Základné informácie
Narodenie 26. január 1961 (58 rokov)
Bratislava
Pôsobenie skladateľ, hudobník, hudobný producent, hudobný aranžér, textár, spevák.
Žáner pop-music, elektronická hudba,
Súvisiace
články
Gravis
Webstránka www.gabodusik.com

DivadloUpraviť

MuzikályUpraviť

DiskografiaUpraviť

Diskografia so skupinou GravisUpraviť

  • 1982: Élj őszintén (Ži Úprimne) / Talán (Možno)Opus 9143 0565, SP
  • 1984: Gravis – Opus 9113 1502, LP [7]
  • 1987: Nezvestný / V zelenom – Opus 9143 0674, SP
  • 1988: Skúšky z lásky / Lady – Opus 9143 0692, SP
  • 1989: Kolotoč masiek – Opus 9313 2120, LP
  • 2008: Best of – Opus 91 2693-2, CD

Spolupráca na albumochUpraviť

na týchto albumoch zložil hudbu alebo sa aj podieľal produkciou, neúplný zoznam

Piesňová tvorbaUpraviť

Bližšie informácie v hlavnom článku: Zoznam piesní Gaba Dušíka

ReferencieUpraviť

Externé odkazyUpraviť