Otvoriť hlavné menu

Giulietta Masina, narodená ako Giulia Anna Masina (* 22. február 1921, San Giorgio di Piano, Taliansko – † 23. marec 1994, Rím) bola talianska herečka. Jej manželom bol taliansky režisér Federico Fellini.

Giulietta Masina
Luci varietà(1951)masina 1.jpg
Narodenie 22. február 1921
San Giorgio di Piano, Taliansko
Úmrtie23. marec 1994 (73 rokov)
Rím, Taliansko
Rodné menoGiulia Anna Masina
Povolaniefilmová herečka
ManželFederico Fellini

Filmografia (výber)Upraviť

  • 1951 - Luci del varietà
  • 1952 - Europa 51
  • 1954 - Cesta (La strada)
  • 1957 - Cabiriine noci (Le notti di Cabiria)
  • 1965 - Giulietta a duchovia (Giulietta degli spiriti)
  • 1969 - The Madwoman of Chaillot
  • 1985 - Perinbaba
  • 1986 - Ginger a Fred (Ginger e Fred)
  • 1991 - Aujourd'hui peut-ętre...

Iné projektyUpraviť

Externé odkazyUpraviť