DMS je slovenská hudobná skupina, ktorej žánrom je hip-hop a rap. Skladá sa z troch oficiálnych členov: D ako Dame (rap), M ako Monsignor Separ (rap) a S ako Smart (producent), a jedného neoficiálneho člena - DJ Mika, ktorý podporuje raperov gramcami najmä na koncertoch. Do 14. októbra 2013 boli zastrešení hudobným vydavateľstvom a zároveň hudobnou skupinou Gramo Rokkaz.[2] Ako náhle vyšla skladba „Vitaj vo finále“[3] začínajú títo traja spolupracovať a spoločne vytvárajú si vlastné vydavateľstvo DMS Records, pod ktorým vydáva napríklad aj Separova manželka Tina. Na svojom konte majú 4 albumy (ten druhý ešte pod vydavateľstvom Gramo Rokkaz) s názvom Teraz už naozaj (2008) Čo sa stalo?! (2011) MMXV (2015) Prepáčte (Official) (2018) a MDMS (2019)

DMS
Základné informácie
Pôvod Bratislava, Slovensko
Žáner(-re) hip-hop, rap, Trap
Pôsobenie 2002 - súčasnosť[1]
Vydavateľstvá DMS Records
Členovia skupiny:
Dame, Separ, Smart, DJ Miko

DiskografiaUpraviť

VideoklipyUpraviť

  • 2011 – „Žijem svoj sen“
  • 2011 – „Čo sa stalo?!“
  • 2014 – „Vitaj vo finále“
  • 2015 – „INTRO“
  • 2018 – „Kardio“
  • 2018 – „Nemám čas“
  • 2018 – „Zlatí a zároveň kanál“
  • 2019 – „MDMS“ (SNIPPET)

ReferencieUpraviť

  1. Predstavenie: DMS [online]. raptape.tv. Dostupné online.
  2. Separ spolu s DMS opúšťajú Gramo Rokkaz! [online]. refresher.sk, 14. októbra 2013, 21:53. Dostupné online.
  3. DMS - Vitaj vo finále (Prod. Smart) (OFFICIAL VIDEO) [online]. youtube.com, 9.3.2014. Dostupné online.

Pozri ajUpraviť