Zoznam kráterov na Kallisto

zoznamový článok projektov Wikimedia

Toto je zoznam kráterov na mesiaci Kallisto. Kallisto, jeden z mnohých mesiacov Jupitera, je teleso s najväčším počtom kráterov v slnečnej sústave. Mnoho z týchto kráterov bolo pomenovaných, mená sú navyše preberané z mytológie ľudí Severného polárneho kruhu, niektoré sú z gréckej mytológie.

Kráter Pomenovaný po
Adal Adal (Škandinávska mytológia)
Aegir Aegir (Škandinávska mytológia)
Agloolik Agloolik (Inuitská mytológia)
Ägröi Äkräs (Ugrofínska mytológia)
Ahti Ahti (Fínska mytológia)
Ajleke Ajleke (Mytológia Sami)
Akycha Akycha (Inuitská mytológia Aljašky)
Alfr Alfr (Škandinávska mytológia)
Áli Áli (Škandinávska mytológia)
Ánarr Anarr (Škandinávska mytológia)
Arcas Arcas (Grécka mytológia)
Askr Askr (Škandinávska mytológia)
Audr Audr (Škandinávska mytológia)
Austri Austri (Škandinávska mytológia)
Aziren Aziren (Estónska mytológia)
Balkr Balkr (Škandinávska mytológia)
Barri Barri (Škandinávska mytológia)
Bavörr Bavörr (Škandinávska mytológia)
Beli Belenus (Keltská mytológia)
Biflindi Biflindi (Škandinávska mytológia)
Bragi Bragi (Škandinávska mytológia)
Brami Brami (Škandinávska mytológia)
Bran Bran Poźehnaný (Keltská mytológia)
Buga Buga (Evenkovia)
Buri Búri (Škandinávska mytológia)
Burr Burr (Škandinávska mytológia)
Dag Dag (Škandinávska mytológia)
Danr Danr (Škandinávska mytológia)
Dia Dia (Grécka mytológia)
Doh Doh (Ketiáni)
Dryops Dryops (Grécka mytológia)
Durinn Durin (Škandinávska mytológia)
Egdir Egdir (Škandinávska mytológia)
Egres Äkräs (Karélia)
Erlik Erlik (Rusko)
Fadir Fadir (Škandinávska mytológia)
Fili Fili (Škandinávska mytológia)
Finnr Finnr (Škandinávska mytológia)
Freki Freki (Škandinávska mytológia)
Frodi Frodi (Škandinávska mytológia)
Fulla Fulla (Škandinávska mytológia)
Fulnir Fulnir (Škandinávska mytológia)
Gandalfr Gandalfr (Škandinávska mytológia)
Geri Geri (Škandinávska mytológia)
Ginandi Ginandi (Škandinávska mytológia)
Gisl Gisl (Škandinávska mytológia)
Gloi Gloi (Škandinávska mytológia)
Göll Göll (Škandinávska mytológia)
Göndul Göndul (Škandinávska mytológia)
Grimr Grimr (Škandinávska mytológia)
Gunnr Gunnr (Škandinávska mytológia)
Gymir Gymir (Škandinávska mytológia)
Hábrok Hábrok (Škandinávska mytológia)
Haki Haki (Škandinávska mytológia)
Hár Hár (Škandinávska mytológia)
Hepti Hepti (Škandinávska mytológia)
Hijsi Hiisi (Karélia)
Hödr Hödr (Škandinávska mytológia)
Hoenir Hoenir (Škandinávska mytológia)
Högni Högni (Škandinávska mytológia)
Höldr Höldr (Škandinávska mytológia)
Igaluk Igaluk (Inuitská mytológia Aljašky)
Ilma Ilma (nešpecifikované)
Ivarr Ivarr (Škandinávska mytológia)
Jalkr Jalkr (Škandinávska mytológia)
Jumal Jumal (Estónska mytológia)
Jumo Jumo (Ugrofínska mytológia)
Kári Kári (Škandinávska mytológia)
Karl Karl (Škandinávska mytológia)
Keelut Keelut (Inuitská mytológia)
Kul' Kul' (Komi národ zo Sibíri)
Lempo Lempo (Ugrofínska mytológia)
Ljekio Liekkiö (Fínska mytológia)
Lodurr Lóðurr (Škandinávska mytológia)
Lofn Lofn (Škandinávska mytológia)
Loni Loni (Škandinávska mytológia)
Losy Losy (Mongoli)
Lycaon Lycaon (Grécka mytológia)
Maderatcha Maderakka (Mytológia Sami)
Mera Mera (Grécka mytológia)
Mimir Mimir (Škandinávska mytológia)
Mitsina Mitsina (Inuitská mytológia Aljašky)
Modi Modi (Škandinávska mytológia)
Nakki Näkki (Fínska mytológia)
Nama Nama (Altaici)
Nár Nár (Škandinávska mytológia)
Nerrivik Nerrivik (Inuitská mytológia Aljašky)
Nidi Nidi (Škandinávska mytológia)
Nirkes Nyyrikki (Karélia)
Njord Njord (Škandinávska mytológia)
Nori Nori (Škandinávska mytológia)
Norov-Ava Norov-Ava (Mordva)
Nuada Nuada (Keltská mytológia)
Numi-Torum Numi-Torum (Mansovia ruský národ)
Nyctimus Myctimus (Grécka mytológia)
Oluksak Oluksak (Keltská mytológia)
Omol' Omol' (Komi národ zo Sibíri)
Orestheus Orestheus (Grécka mytológia)
Oski Oski (Škandinávska mytológia)
Ottar Ottar (Škandinávska mytológia)
Pekko Pekko (Ugrofínska mytológia)
Randver Randver (Škandinávska mytológia)
Reginleif Regincleif (Škandinávska mytológia)
Reginn Reginn (Škandinávska mytológia)
Reifnir Reifnir (Škandinávska mytológia)
Rigr Rigr (Škandinávska mytológia)
Rongoteus Rongoteus (Karélia)
Rota Róta (Škandinávska mytológia)
Saga Saga (Škandinávska mytológia)
Sarakka Sarakka (Ugrofínska mytológia)
Seqinek Seqinek (Inuitská mytológia)
Sholmo Sholmo (Ugrofínska mytológia)
Sigyn Sigyn (Škandinávska mytológia)
Skeggold Skeggold (Škandinávska mytológia)
Sköll Sköll (Škandinávska mytológia)
Skuld Skuld (Škandinávska mytológia)
Sudri Sudri (Škandinávska mytológia)
Sumbur Sumbur (Burjati)
Tapio Tapio (Fínska mytológia)
Thekkr Thekkr (Škandinávska mytológia)
Thorir Thorir (Škandinávska mytológia)
Tindr Tindr (Škandinávska mytológia)
Tontu Tonttu (Fínska mytológia)
Tornarsuk Tornarsuk (Inuitská mytológia)
Tõll Suur Tõll (Estónska mytológia)
Tyn Tyn (Germánska mytológia)
Uksakka Uksakka (Fínska mytológia)
Valfödr Valfödr (Škandinávska mytológia)
Vali Vali (Škandinávska mytológia)
Vanapagan Vanapagan (Estónska mytológia)
Veralden Veralden (Mytológia Sami)
Vestri Vestri (Škandinávska mytológia)
Vidarr Vidarr (Škandinávska mytológia)
Vitr Vitr (Škandinávska mytológia)
Vu-Murt Vu-Murt (Estónska mytológia)
Vutash Vutash (Estónska mytológia)
Ymir Ymir (Škandinávska mytológia)
Yuryung Yuryung (Sakha)

Externé odkazyUpraviť