Zoznam medailistov na majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní v kategórii mužov

zoznamový článok projektov Wikimedia

Toto je zoznam medailistov na majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní v kategórii mužov. Sólová mužská kategória je súčasťou majstrovstiev sveta od ich začiatku v roku 1896.

Listina medailistovUpraviť

Medailisti v súťaži mužov
Rok Miesto konania Zlato Striebro Bronz
1896   Sankt Peterburg   Gilbert Fuchs   Gustav Hügel   Georg Sanders
1897   Štokholm   Gustav Hügel   Ulrich Salchow   Johan Lefstad
1898   Londýn   Henning Grenander   Gustav Hügel   Gilbert Fuchs
1899   Davos   Gustav Hügel   Ulrich Salchow   Edgar Syers
1900   Davos   Gustav Hügel   Ulrich Salchow bez ďalších súťažiacich
1901   Štokholm   Ulrich Salchow   Gilbert Fuchs bez ďalších súťažiacich
1902   Londýn   Ulrich Salchow   Florence Madeline Syersová   Martin Gordan
1903   Sankt Peterburg   Ulrich Salchow   Nicolai Panin Kolomenkin   Max Bohatsch
1905   Štokholm   Ulrich Salchow   Max Bohatsch   Per Thorén
1905   Štokholm   Ulrich Salchow   Max Bohatsch   Per Thorén
1906   Mníchov   Gilbert Fuchs   Heinrich Burger   Bror Meyer
1907   Viedeň   Ulrich Salchow   Max Bohatsch   Gilbert Fuchs
1908   Troppau   Ulrich Salchow   Gilbert Fuchs   Heinrich Burger
1909   Štokholm   Ulrich Salchow   Per Thorén   Ernest Herz
1910   Davos   Ulrich Salchow   Werner Rittberger   Andor Szende
1911   Troppau   Ulrich Salchow   Werner Rittberger   Fritz Kachler
1912   Manchester   Fritz Kachler   Werner Rittberger   Andor Szende
1913   Viedeň   Fritz Kachler   Willy Böckl   Andor Szende
1914   Helsinki   Gösta Sandahl   Fritz Kachler   Willy Böckl
1915
-
1921
súťaž sa nekonala kvôli prvej svetovej vojne
1922   Štokholm   Gillis Grafström   Fritz Kachler   Willy Böckl
1923   Štokholm   Fritz Kachler   Willy Böckl   Gösta Sandahl
1924   Štokholm   Gillis Grafström   Willy Böckl   Ernst Oppacher
1925   Viedeň   Willy Böckl   Fritz Kachler   Otto Preißecker
1926   Berlín   Willy Böckl   Otto Preißecker   John Page
1927   Davos   Willy Böckl   Otto Preißecker   Karl Schäfer
1928   Berlín   Willy Böckl   Karl Schäfer   Hugo Distler
1929   Londýn   Gillis Grafström   Karl Schäfer   Ludwig Wrede
1930   New York   Karl Schäfer   Roger Turner   Georges Gautschi
1931   Berlín   Karl Schäfer   Roger Turner   Ernst Baier
1932   Montreal   Karl Schäfer   Montgomery Wilson   Ernst Baier
1933   Zürich   Karl Schäfer   Ernst Baier   Marcus Nikkanen
1934   Štokholm   Karl Schäfer   Ernst Baier   Erich Erdös
1935   Budapešť   Karl Schäfer   Jack Dunn   Dénes Pataky
1936   Paríž   Karl Schäfer   Graham Sharp   Felix Kaspar
1937   Viedeň   Felix Kaspar   Graham Sharp   Elemér Terták
1938   Berlín   Felix Kaspar   Graham Sharp   Herbert Alward
1939   Budapešť   Graham Sharp   Freddie Tomlins   Horst Faber
1940

1946
súťaž sa nekonala kvôli druhej svetovej vojne
1947   Štokholm   Hans Gerschwiler   Dick Button   Arthur Apfel
1948   Davos   Dick Button   Hans Gerschwiler   Ede Király
1949   Paríž   Dick Button   Ede Király   Edi Rada
1950   Londýn   Dick Button   Ede Király   Hayes Alan Jenkins
1951   Miláno   Dick Button   James Grogan   Helmut Seibt
1952   Paríž   Dick Button   James Grogan   Hayes Alan Jenkins
1953   Davos   Hayes Alan Jenkins   James Grogan   Carlo Fassi
1954   Oslo   Hayes Alan Jenkins   James Grogan   Alain Giletti
1955   Viedeň   Hayes Alan Jenkins   Ronald Robertson   David Jenkins
1956   Garmisch-Partenkirchen   Hayes Alan Jenkins   Ronald Robertson   David Jenkins
1957   Colorado Springs   David Jenkins   Tim Brown   Charles Snelling
1958   Paríž   David Jenkins   Tim Brown   Alain Giletti
1959   Colorado Springs   David Jenkins   Donald Jackson   Tim Brown
1960   Vancouver   Alain Giletti   Donald Jackson   Alain Calmat
1961 podujatie bolo zrušené po tragickej leteckej katastrofe letu Sabena 548
1962   Praha   Donald Jackson   Karol Divín   Alain Calmat
1963   Cortina d'Ampezzo   Donald McPherson   Alain Calmat   Manfred Schnelldorfer
1964   Dortmund   Manfred Schnelldorfer   Alain Calmat   Karol Divín
1965   Colorado Springs   Alain Calmat   Scott Allen   Donald Knight
1966   Davos   Emmerich Danzer   Wolfgang Schwarz   Gary Visconti
1967   Viedeň   Emmerich Danzer   Wolfgang Schwarz   Gary Visconti
1968   Ženeva   Emmerich Danzer   Timothy Lyle Wood   Patrick Péra
1969   Colorado Springs   Timothy Lyle Wood   Ondrej Nepela   Patrick Péra
1970   Ľubľana   Timothy Lyle Wood   Ondrej Nepela   Günter Zöller
1971   Lyon   Ondrej Nepela   Patrick Péra   Sergej Četveruchin
1972   Calgary   Ondrej Nepela   Sergej Četveruchin   Vladimir Kovaľov
1973   Bratislava   Ondrej Nepela   Sergej Četveruchin   Jan Hoffmann
1974   Mníchov   Jan Hoffmann   Sergej Volkov   Toller Cranston
1975   Colorado Springs   Sergej Volkov   Vladimir Kovaľov   John Curry
1976   Göteborg   John Curry   Vladimir Kovaľov   Jan Hoffmann
1977   Tokyo   Vladimir Kovaľov   Jan Hoffmann   Minoru Sano
1978   Ottawa   Charles Tickner   Jan Hoffmann   Robin Cousins
1979   Viedeň   Vladimir Kovaľov   Robin Cousins   Jan Hoffmann
1980   Dortmund   Jan Hoffmann   Robin Cousins   Charles Tickner
1981   Hartford   Scott Hamilton   David Santee   Igor Bobrin
1982   Kodaň   Scott Hamilton   Norbert Schramm   Brian Pockar
1983   Helsinki   Scott Hamilton   Norbert Schramm   Brian Orser
1984   Ottawa   Scott Hamilton   Brian Orser   Alexandr Fadejev
1985   Tokyo   Alexandr Fadejev   Brian Orser   Brian Boitano
1986   Ženeva   Brian Boitano   Brian Orser   Alexandr Fadejev
1987   Cincinnati   Brian Orser   Brian Boitano   Alexandr Fadejev
1988   Budapešť   Brian Boitano   Brian Orser   Viktor Petrenko
1989   Paríž   Kurt Browning   Christopher Bowman   Grzegorz Filipowski
1990   Halifax   Kurt Browning   Viktor Petrenko   Christopher Bowman
1991   Mníchov   Kurt Browning   Viktor Petrenko   Todd Eldredge
1992   Oakland   Viktor Petrenko   Kurt Browning   Elvis Stojko
1993   Praha   Kurt Browning   Elvis Stojko   Alexej Urmanov
1994   Čiba   Elvis Stojko   Philippe Candeloro   Viačeslav Zagorodňuk
1995   Birmingham   Elvis Stojko   Todd Eldredge   Philippe Candeloro
1996   Edmonton   Todd Eldredge   Ilia Kulik   Rudy Galindo
1997   Lausanne   Elvis Stojko   Todd Eldredge   Alexej Jagudin
1998   Minneapolis   Alexej Jagudin   Todd Eldredge   Jevgenij Pľuščenko
1999   Helsinki   Alexej Jagudin   Jevgenij Pľuščenko   Michael Weiss
2000   Nice   Alexej Jagudin   Elvis Stojko   Michael Weiss
2001   Vancouver   Jevgenij Pľuščenko   Alexej Jagudin   Todd Eldredge
2002   Nagano   Alexej Jagudin   Timothy Goebel   Takeši Honda
2003   Washington D.C.   Jevgenij Pľuščenko   Timothy Goebel   Takeshi Honda
2004   Dortmund   Jevgenij Pľuščenko   Brian Joubert   Stefan Lindemann
2005   Moskva   Stéphane Lambiel   Jeffrey Buttle   Evan Lysacek
2006   Calgary   Stéphane Lambiel   Brian Joubert   Evan Lysacek
2007   Tokyo   Brian Joubert   Daisuke Takahaši   Stéphane Lambiel
2008   Göteborg   Jeffrey Buttle   Brian Joubert   Johnny Weir
2009   Los Angeles   Evan Lysacek   Patrick Chan   Brian Joubert
2010   Turín   Daisuke Takahaši   Patrick Chan   Brian Joubert
2011   Moskva   Patrick Chan   Takahiko Kozuka   Artur Gačinskij
2012   Nice   Patrick Chan   Daisuke Takahaši   Juzuru Hanjú
2013   London   Patrick Chan   Denis Ten   Javier Fernández
2014   Saitama   Juzuru Hanjú   Tacuki Mačida   Javier Fernández
2015   Šanghaj   Javier Fernández   Juzuru Hanjú   Denis Ten
2016   Boston   Javier Fernández   Juzuru Hanjú   Ťin Po-jang