Marcel Ochránek

slovenský herec

Marcel Ochránek (* 21. apríl 1973, Bratislava) je slovenský divadelný, televízny a dabingový herec, moderátor.

Marcel Ochránek
Narodenie 21. apríl 1973 (49 rokov)
Bratislava
Povolanieherec

V rokoch 19921996 študoval herectvo na Vysokej školy múzických umení v Bratislave v ročníku doc. Emila Horvátha a doc. Juraja Slezáčka.

Divadelné postavyUpraviť

FilmografiaUpraviť

  • Škola detektívky, seriál, 1989
  • Citové cvičenia, 1990
  • R.S.C., 1990
  • Šípková Růženka, 1990
  • Dobrodinec, 1991
  • Gendúrovci, 1994
  • Zo života dona Juana, 1994
  • Byl jednou jeden polda .... Petr, réžia: Jaroslav Soukup, 1995, ČR
  • Gendúrovci .... Šimon, réžia: Pavel Gejdoš, 1995, SR
  • Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!, 1997
  • Katarína Hudáková odišla na večnosť, 1997
  • Obrus s monogramom, 1998
  • Ako divé husi, seriál, 2000
  • Uprising .... nemecký dôstojník , réžia: Jon Avnet, 2001, USA
  • Ordinácia v ružovej záhrade, seriál, 2007
  • V mene zákona, seriál, 2009
  • Rádio, seriál, 2009
  • Nesmrtelní, seriál, 2010
  • Mesto tieňov, seriál, 2012
  • Rodinné prípady, seriál, 2012
  • Dr. Dokonalý, seriál, 2012
  • Búrlivé víno, seriál, 2012
  • Zlodeji detí, seriál, 2013
  • Kolonáda, seriál, 2013
  • Vdova, seriál, 2014
  • Dr. Ema, seriál, 2014
  • Tajné životy, seriál, 2017
  • Rex, seriál, 2017
  • Prázdniny, seriál, 2017
  • Som mama, seriál, 2018
  • Prázdniny, seriál, 2019
  • Šťastná rybka, seriál 2022

Televízne programyUpraviť

ModerovanieUpraviť

OceneniaUpraviť

  • Nominácia na ocenenie DOSKY 2002 v kategórii Najlepší mužský herecký výkon za postavu Vyberač v rovnomennej inscenácii
  • Prémia Literárneho fondu za postavu Mag (Bezkyslíkovce 2004)
  • Prémia Literárneho fondu za postavu Claudius (Hamlet, 2002)
  • Prémia Literárneho fondu za postavu Róberta (I ako Ina, 2005)

ReferencieUpraviť