Zoznam futbalových štadiónov v Anglicku

zoznamový článok projektov Wikimedia

Toto je zoznam futbalových štadiónov v Anglicku zoradených v zostupnom poradí podľa kapacity. V Anglicku existuje extrémne veľké množstvo futbalových štadiónov a ihrísk a definitívny zoznam štadiónov by nebolo možné zostaviť. Tento zoznam je preto obmedzený na štadióny, ktoré spĺňajú jedno z nasledujúcich kritérií na základe aktuálnej kapacity:

Wembley je s kapacitou 90 000 miest najväčší štadión v Anglicku a je to druhý najväčší štadión v Európe (po Camp Nou) a najväčší na svete v počte zastrešených sedadiel. Wembley je tiež najdrahším štadiónom, ktorý bol postavený (2008).

Existujúce štadióny

upraviť
Miesto Štadión Mesto Kapacita Klub Liga
1 Wembley Stadium Wembley, Londýn 000000000090000.000000000090 000[2] anglická reprezentácia
(muži, ženy, dorast)
N/A
2 Old Trafford Manchester 000000000074031.000000000074 031[3] Manchester United FA Premier League
3 Tottenham Hotspur Stadium Tottenham, Londýn 000000000062850.000000000062 850[4] Tottenham Hotspur FA Premier League
4 London Stadium Stratford, Londýn 000000000062500.000000000062 500[5] West Ham United FA Premier League
5 Anfield Anfield, Liverpool Chyba výrazu: Neočakávané čísloChyba výrazu: Neočakávané číslo61 276[3] Liverpool FA Premier League
6 Emirates Stadium Holloway, Londýn 000000000060704.000000000060 704[3] Arsenal FA Premier League
7 City of Manchester Stadium Manchester 000000000053400.000000000053 400[3] Manchester City FA Premier League
8 St James' Park Newcastle 000000000052257.000000000052 257[3] Newcastle United FA Premier League
9 Stadium of Light Sunderland 000000000048095.000000000048 095[6] Sunderland EFL Championship
10 Villa Park Aston, Birmingham 000000000042530.000000000042 530[3] Aston Villa FA Premier League
11 Stamford Bridge Fulham, Londýn 000000000040173.000000000040 173[3] Chelsea FA Premier League
12 Goodison Park Walton, Liverpool 000000000039414.000000000039 414[3] Everton FA Premier League
13 Elland Road Beeston, Leeds 000000000037608.000000000037 608[7] Leeds United EFL Championship
14 Hillsborough Owlerton, Sheffield 000000000034945.000000000034 945[8] Sheffield Wednesday EFL Championship
15 Riverside Stadium Middlesbrough 000000000033931.000000000033 931[6] Middlesbrough EFL Championship
16 Pride Park Derby 000000000032956.000000000032 956[8] Derby County EFL League One
17 Coventry Building Society Arena Coventry 000000000032609.000000000032 609[9] Coventry City EFL Championship
18 St Mary's Stadium Southampton 000000000032384.000000000032 384[3] Southampton EFL Championship
Southampton Women Women Championship
19 King Power Stadium Leicester 000000000032262.000000000032 262[3] Leicester City EFL Championship
Leicester City Women Women's Super League
20 Bramall Lane Sheffield 000000000032050.000000000032 050[10] Sheffield United FA Premier League
Sheffield United WFC Women Championship
21 Falmer Stadium Falmer, Brighton & Hove 000000000031780.000000000031 780[11] Brighton & Hove Albion FA Premier League
22 Molineux Wolverhampton 000000000031750.000000000031 750[3] Wolverhampton Wanderers FA Premier League
23 Ewood Park Blackburn 000000000031363.000000000031 363[6] Blackburn Rovers EFL Championship
24 City Ground West Bridgford 000000000030332.000000000030 332[3] Nottingham Forest FA Premier League
25 Stadium MK Milton Keynes 000000000030303.000000000030 303[8] Milton Keynes Dons EFL League Two
26 bet365 Stadium Stoke-on-Trent 000000000000030.089000000030,089[12] Stoke City EFL Championship
27 St Andrew's Bordesley, Birmingham 000000000029409.000000000029 409[6] Birmingham City EFL Championship
Birmingham City Ladies Women Championship
28 Portman Road Ipswich 000000000029673.000000000029 673[8] Ipswich Town EFL Championship
29 University of Bolton Stadium Bolton 000000000028018.000000000028 018[8] Bolton Wanderers EFL League One
30 Carrow Road Norwich 000000000027359.000000000027 359[6] Norwich City EFL Championship
31 The Valley Charlton, Londýn 000000000027111.000000000027 111[9] Charlton Athletic EFL League One
32 The Hawthorns West Bromwich 000000000026688.000000000026 688[13] West Bromwich Albion EFL Championship
33 Ashton Gate Stadium Bristol 000000000026459.000000000026 459[6] Bristol City EFL Championship
34 MKM Stadium Hull 000000000025586.000000000025 586[14] Hull City EFL Championship
Hull FC (ragby)
35 Selhurst Park Selhurst, Londýn 000000000025486.000000000025 486[3] Crystal Palace FA Premier League
36 DW Stadium Wigan 000000000025133.000000000025 133[6] Wigan Athletic EFL League One
Wigan Warriors (ragby)
37 Valley Parade Bradford 000000000024433.000000000024 433[15] Bradford City EFL League Two
38 Madejski Stadium Reading 000000000024376.000000000024 376[6] Reading EFL League One
Reading Women Women Championship
39 Kirklees Stadium Huddersfield 000000000024329.000000000024 329[6] Huddersfield Town EFL Championship
Huddersfield Giants (ragby)
40 Deepdale Preston 000000000023404.000000000023 404[6] Preston North End EFL Championship
41 Oakwell Barnsley 000000000023287.000000000023 287[16] Barnsley EFL League One
42 Craven Cottage Fulham, Londýn 000000000022384.000000000022 384[3] Fulham FA Premier League
43 Vicarage Road Watford 000000000022200.000000000022 200[17] Watford EFL Championship
44 Turf Moor Burnley 000000000021744.000000000021 744[6] Burnley FA Premier League
44 Liberty Stadium Landore, Swansea 000000000020996.000000000020 996[6] Swansea City EFL Championship
45 Meadow Lane Nottingham 000000000019841.000000000019 841[18] Notts County EFL League Two
46 The Den Bermondsey, Londýn 000000000019369.000000000019 369[6] Millwall EFL Championship
47 Loftus Road White City, Londýn 000000000018193.000000000018 193[6] Queens Park Rangers EFL Championship
48 Home Park Plymouth 000000000017904.000000000017 904[19] Plymouth Argyle EFL Championship
49 Fratton Park Milton, Portsmouth 000000000017703.000000000017 703[20] Portsmouth EFL League One
50 Brentford Community Stadium Brentford, Londýn 000000000017250.000000000017 250[9][3] Brentford FA Premier League
London Irish (ragby)
51 Brunton Park Carlisle 000000000017030.000000000017 030[15] Carlisle United EFL League One
52 Bloomfield Road Blackpool 000000000016616.000000000016 616[6] Blackpool EFL League One
53 County Ground Swindon 000000000015547.000000000015 547[15] Swindon Town EFL League Two
54 Keepmoat Stadium Doncaster 000000000015148.000000000015 148[15] Doncaster Rovers EFL League Two
55 Vale Park Burslem, Stoke 000000000015036.000000000015 036[8] Port Vale EFL League One
56 Prenton Park Birkenhead 000000000015012.000000000015 012[15] Tranmere Rovers EFL League Two
Liverpool Women Women's Super League
57 London Road Peterborough 000000000013513.000000000013 513[8] Peterborough United EFL League One
58 Boundary Park Oldham 000000000013513.000000000013 513[9] Oldham Athletic National League
59 Kassam Stadium Littlemore, Oxford 000000000012537.000000000012 537[8] Oxford United EFL League One
60 Roots Hall Southend 000000000012392.000000000012 392[21] Southend United National League
61 New York Stadium Rotherham 000000000012088.000000000012 088[6] Rotherham United EFL Championship
62 Leigh Sports Village Leigh 000000000012000.000000000012 000[22] Manchester United Women Women's Super League
63 Gateshead International Stadium Gateshead 000000000011800.000000000011 800[23] Gateshead National League
64 Gigg Lane Bury 000000000011640.000000000011 640[24] Bury Premier Division of the North West Counties League
65 Priestfield Stadium Gillingham 000000000011582.000000000011 582[25] Gillingham EFL League Two
66 Dean Court Kings Park, Bournemouth 000000000011307.000000000011 307[3] AFC Bournemouth FA Premier League
67 Bescot Stadium Bescot, Walsall 000000000010863.000000000010 863[15] Walsall EFL League Two
Aston Villa Women Women's Super League
68 Edgeley Park Edgeley, Stockport 000000000010800.000000000010 800[15] Stockport County EFL League Two
69 Sincil Bank Lincoln 000000000010780.000000000010 780[8] Lincoln City EFL League One
70 The Shay Halifax 000000000010561.000000000010 561[26] FC Halifax Town National League
Halifax (rugby)
71 Racecourse Ground Wrexham 000000000010500.000000000010 500[27] Wrexham EFL League Two
72 Technique Stadium Chesterfield 000000000010400.000000000010 400[28] Chesterfield National League
73 Kenilworth Road Luton 000000000010265.000000000010 265[6] Luton Town FA Premier League
74 Gresty Road Crewe 000000000010109.000000000010 109[15] Crewe Alexandra EFL League Two
75 Colchester Community Stadium Colchester 000000000010105.000000000010 105[29] Colchester United EFL League Two
76 New Meadow Shrewsbury 000000000009875.00000000009 875[30] Shrewsbury Town EFL League One
77 Memorial Stadium Horfield, Bristol 000000000009834.00000000009 834[8] Bristol Rovers EFL League One
78 Huish Park Yeovil 000000000009665.00000000009 665[31] Yeovil Town National League South
79 Adams Park Wycombe 000000000009558.00000000009 558[8] Wycombe Wanderers EFL League One
80 Spotland Rochdale 000000000009507.00000000009 507[15] Rochdale National League
Rochdale Hornets (ragby)
81 Field Mill Mansfield 000000000009376.00000000009 376[15] Mansfield Town EFL League Two
82 Brisbane Road Leyton, Londýn 000000000009253.00000000009 253[15] Leyton Orient EFL League One
Tottenham Hotspur Women Women's Super League
83 Glanford Park Scunthorpe 000000000009183.00000000009 183[32] Scunthorpe United National League
84 Plough Lane Wimbledon, Londýn 000000000009150.00000000009 150[15] AFC Wimbledon EFL League Two
85 Blundell Park Cleethorpes 000000000009031.00000000009 031[15] Grimsby Town EFL League Two
86 Twerton Park Twerton, Bath 000000000008880.00000000008 880[33] Bath City National League
87 Rodney Parade Newport 000000000008722.00000000008 722[15] Newport County EFL League Two
88 St James Park Exeter 000000000008714.00000000008 714[8] Exeter City EFL League One
89 York Community Stadium Huntington, York 000000000008500.00000000008 500[34] York City National League
York City Knights (rugby)
90 The Walks King's Lynn 000000000008200.00000000008 200[35] King's Lynn Town National League
91 Abbey Stadium Cambridge 000000000008024.00000000008 024[8] Cambridge United EFL League One
92 Victoria Park Hartlepool 000000000007833.00000000007 833[36] Hartlepool United National League
93 Sixfields Stadium Northampton 000000000007798.00000000007 798[15] Northampton Town EFL League One
94 Broadhall Way Stevenage 000000000007426.00000000007 426[15] Stevenage EFL League One
95 Recreation Ground Aldershot 000000000007100.00000000007 100[37] Aldershot Town National League
96 Pirelli Stadium Burton-upon-Trent 000000000007088.00000000007 088[8] Burton Albion EFL League One
97 Academy Stadium Manchester 000000000007000.00000000007 000[38] Manchester City Women's F.C. Women's Super League
98 Whaddon Road Cheltenham 000000000006923.00000000006 923[8] Cheltenham Town EFL League One
99 York Street Boston 000000000006643.00000000006 643[39] Boston United National League
100 Plainmoor Torquay 000000000006500.00000000006 500[40] Torquay United National League
100 Bower Fold Stalybridge 000000000006500.00000000006 500[41] Stalybridge Celtic National League
101 Moss Rose Macclesfield 000000000006335.00000000006 335[42] Macclesfield FC National League
102 New Bucks Head Telford 000000000006300.00000000006 300[43] AFC Telford United National League
103 Globe Arena Morecambe 000000000006241.00000000006 241[8] Morecambe EFL League Two
104 Aggborough Kidderminster 000000000006238.00000000006 238[44] Kidderminster Harriers National League
105 Moss Lane Altrincham 000000000006085.00000000006 085[45] Altrincham National League
106 Victoria Road Dagenham, Londýn 000000000006078.00000000006 078[46] Dagenham & Redbridge National League
West Ham Women Women's Super League
107 Keys Park Cannock, Hednesford 000000000006039.00000000006 039[47] Hednesford Town Northern Premier League Division One West
108 Haig Avenue Blowick, Southport 000000000006008.00000000006 008[48] Southport National League
109 Kingfield Stadium Woking 000000000006000.00000000006 000[49] Woking National League
110 Mill Farm Wesham 000000000006000.00000000006 000[50] AFC Fylde National League
111 The Camrose Basingstoke 000000000006000.00000000006 000[51] Basingstoke Town Southern League Premier Division South
112 Cherrywood Road Farnborough 000000000006000.00000000006 000[52] Farnborough National League
113 Broadfield Stadium Crawley 000000000005907.00000000005 907[15] Crawley Town EFL League Two
Brighton & Hove Albion Women Women's Super League
114 Crabble Athletic Ground Dover 000000000005745.00000000005 745[53] Dover Athletic National League
115 Damson Park Solihull 000000000005500.00000000005 500[54] Solihull Moors National League
116 Holker Street Barrow-in-Furness 000000000005449.00000000005 449[15] Barrow EFL League Two
117 Crown Ground Accrington 000000000005278.00000000005 278[8] Accrington Stanley EFL League Two
118 Westleigh Park Havant 000000000005250.00000000005 250[55] Havant & Waterlooville National League
119 The Hive Stadium Canons Park, Londýn 000000000005233.00000000005 233[56] Barnet National League
120 Ten Acres Eastleigh 000000000005192.00000000005 192[57] Eastleigh National League
121 Highbury Stadium Fleetwood 000000000005137.00000000005 137[8] Fleetwood Town EFL League One
122 Deva Stadium Chester 000000000005126.00000000005 126[58] Chester National League
123 Gander Green Lane Sutton, Londýn 000000000005049.00000000005 049[15] Sutton United EFL League Two
124 Moor Lane Kersal, Salford 000000000005032.00000000005 032[15] Salford City EFL League Two
125 Wetherby Road Harrogate 000000000005021.00000000005 021[15] Harrogate Town EFL League Two
126 Stonebridge Road Northfleet, Gravesend 000000000005011.00000000005 011[59] Ebbsfleet United National League
127 The New Lawn Nailsworth 000000000005009.00000000005 009[8] Forest Green Rovers EFL League Two
128 Hayes Lane Bromley, Londýn 000000000005000.00000000005 000[60] Bromley National League
Crystal Palace Women Women Championship

Budúce štadióny

upraviť
Štadión Očakavaná kapacita Klub Poznámky
City of Manchester Stadium (rekonštrukcia) 61 474 Manchester City V auguste 2015 bola dokončená výstavba prvých dvoch fáz rozširovania štadióna a následne boli splnené všetky bezpečnostné požiadavky na špeciálne organizovanom testovacom podujatí v auguste 2015. Južná tribúna bola rozšírená pridaním tretieho radu sedadiel a troch radov sedadiel. Na všetky tribúny boli pridané aj ďalšie miesta na sedenie, čím sa súčasná kapacita štadióna City of Manchester rozšírila na 55 097 miest. V roku 2023 sa začne záverečná fáza rozširovania, ktorá rozšíri zadnú časť druhého radu o ďalších 7 900 miest na sedenie a bude dokončená v roku 2026. Očakáva sa, že kapacita štadióna po tretej fáze presiahne 61 474 miest.
Stamford Bridge (rekonštrukcia) c. 60 000 Chelsea 30. júna 2015 Chelsea predstavila plány na rozšírenie štadióna na 60 000 miest. Výstava, ktorá sa konala na Stamford Bridge, pre miestnych obyvateľov, podniky, držiteľov permanentiek a členov poskytla fanúšikom Chelsea pohľad na plány na prestavaný štadión s kapacitou 60 000 divákov.
Villa Park (rekonštrukcia) c. 55 000 Aston Villa Prvá fáza 10-ročného projektu prestavby Villa Parku zahŕňa plány na prestavbu Severnej tribúny, ktorá sa začne na konci sezóny 2022-23. Pri výstavbe by sa zbúrala Severná tribúna s kapacitou 7 000 miest a postavila by sa nová tribúna s kapacitou 15 000: za ňou by bol postavený hotel, múzeum a obchod. Tým by sa kapacita Villa Parku zvýšila na približne 55 000.
Everton Stadium c. 52 888 Everton Dňa 24. marca 2017 Everton oznámil, že súhlasil s kúpou pozemku v Bramley-Moore Dock vo Vauxhall v Liverpoole s úmyslom postaviť nový štadión v hodnote viac ako 300 miliónov libier.
City Ground (rekonštrukcia) c. 38 000 Nottingham Forest Dňa 28. februára 2019 klub potvrdil predĺžený prenájom na Mestskom pozemku. Tento predĺžený prenájom znamená, že klub bol teraz schopný pokračovať v plánoch prestavby City Ground a okolia. Ústredným prvkom tejto prestavby bude nahradenie súčasného stánku Peter Taylor Stand novou tribónou s kapacitou 10 000 miest a vylepšenia oblasti Trentside, tribún Brian Clough a Bridgford. Klub dúfa, že stavebné práce sa začnú na konci sezóny 2019/20. Vďaka novej, modernej a najmodernejšej štruktúre sa kapacita The City Ground stane najvyššou v East Midlands a po dokončení dosiahne 38 000.
Power Court Stadium Project c. 23 000 Luton Town Navrhovaný nový štadión pre mesto Luton v oblasti Power Court v centre mesta Luton. Cieľom bolo dokončiť ho do začiatku sezóny 2020/2021. To sa ale nepodarilo. Plány na výstavbu štadióna s kapacitou 23 000 divákov boli schválené v roku 2021.
Eco Park c. 5 000 Forest Green Rovers Navrhovaný nový štadión pre Forest Green Rovers v Eastingtone, Goucestershire. Navrhla ho Zaha Hadid po súťaži návrhov v roku 2016 a bude to údajne prvý drevený štadión na svete. V decembri 2019 schválilo stavebné povolenie okresné zastupiteľstvo v Stroude.

Referencie

upraviť
  1. Presspack [online]. Wembley Stadium, [cit. 2023-06-20]. Dostupné online. Archivované 2016-06-30 z originálu.
  2. Presspack [online]. Wembley Stadium, [cit. 2023-06-20]. Dostupné online. Archivované 2016-06-30 z originálu.
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p Premier League Handbook 2022/23 [online]. Premier League. Dostupné online. Archivované 2022-11-04 z originálu.
  4. Local: Information for local residents and businesses [online]. Tottenham Hotspur F.C., [cit. 2021-01-10]. Dostupné online.
  5. Important supporter update – capacity increase, West Stand reconfiguration & 2022/23 ticketing [online]. West Ham United F.C.. Dostupné online.
  6. a b c d e f g h i j k l m n o p q Kapacity uvedené na oficiálnej webovej stránke EFL pod súhrnnými informáciami každého klubu
  7. Club – Leeds United [online]. Leeds United, September 2016. Dostupné online.
  8. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Capacities as listed on EFL Official Website under each club's summarized information. League One Clubs [online]. EFL Digital on behalf of The Football League Limited. Dostupné online.
  9. a b c d MARSHALL-BAILEY, Tom. 2015/16 Championship: A guide to each and every one of the 24 grounds next season. The Huddersfield Daily Examiner (Trinity Mirror North West), 19 June 2015. Dostupné online [cit. 2015-06-21].
  10. Club Charter 22/23 [online]. Sheffield United F.C.. S. 28. Dostupné online.
  11. Amex capacity to be increased [online]. Brighton & Hove Albion F.C., 6 March 2021, [cit. 2021-06-22]. Dostupné online.
  12. Stoke City – Brittania Stadium [online]. Premier League, March 2018. Dostupné online.
  13. Premier League Handbook 2020/21 [online]. Premier League. S. 38. Dostupné online. Archivované 2021-04-12 z originálu.
  14. MKM Stadium [online]. Hull City A.F.C.. Dostupné online.
  15. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Capacities as listed on EFL Official Website under each club's summarized information. League Two Clubs [online]. EFL Digital on behalf of The Football League Limited. Dostupné online.
  16. Oakwell – Barnsley [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  17. Premier League Handbook 2019/20 [online]. Premier League. S. 38. Dostupné online. Archivované 2020-07-27 z originálu.
  18. Meadow Lane – Notts County [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-07 z originálu.
  19. Home Park – Plymouth Argyle [online]. Plymouth Herald, 31 July 2018. Dostupné online.
  20. Capacity reduced from 20,899 until construction on Milton end completed. First pictures of Portsmouth's Milton End work as part of latest £11m Fratton Park project [online]. Portsmouth Publishing & Printing. Dostupné online.
  21. Roots Hall – Southend United [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  22. Stadium | Leigh Sports Village [online]. . Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.
  23. Gateshead International Stadium – Gateshead [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  24. Gigg Lane – Bury [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  25. Priestfield Stadium – Gillingham [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  26. The Shay – FC Halifax Town [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  27. Racecourse Ground – Wrexham [online]. Football Ground Guide. Dostupné online.
  28. Proact Stadium – Chesterfield [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  29. Colchester Community Stadium – Colchester United [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  30. Greenhous Meadow – Shrewsbury Town [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  31. Huish Park – Yeovil Town [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  32. Glanford Park – Scunthorpe United [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  33. Twerton Park – Bath City [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  34. LNER Community Stadium [online]. . Dostupné online.
  35. Kings's Lynn Town FC – Vanarama National League North [online]. . Dostupné online.
  36. Victoria Park, Hartlepool – Hartlepool United [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-06 z originálu.
  37. Recreation Ground (Aldershot) – Aldershot Town [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  38. Academy Stadium [online]. Manchester City F.C.. Dostupné online.
  39. York Street – Boston United [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  40. Plainmoor – Torquay United [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  41. Bower Field – Stalybridge Celtic [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  42. Moss Rose – Macclesfield Town [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  43. New Bucks Head – AFC Telford United [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  44. Aggborough – Kidderminster Harriers [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.
  45. Moss Lane – Altrincham [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-05-26 z originálu.
  46. Dagenham & Redbridge: Chigwell Construction Stadium [online]. Football Ground Guide. Dostupné online.
  47. Hednesford Town Football Club | PRG Stadium at Keys Park [online]. [Cit. 2023-06-20]. Dostupné online. Archivované 2017-12-22 z originálu.
  48. Haig Avenue – Southport [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.
  49. Kingfield Stadium – Woking [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.
  50. Mill Farm – Kirkham [online]. Football Ground Guide. Dostupné online.
  51. The Camrose – Basingstoke Town [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.
  52. Paddy Power Park [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-06-19 z originálu.
  53. Crabbie Athletic Ground – Dover Athletic [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.
  54. Solihull Moors [online]. Football Ground Guide. Dostupné online.
  55. Westleigh Park [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-06-19 z originálu.
  56. The Hive Stadium – Barnet [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.
  57. Stadium Guide [online]. Eastleigh FC. Dostupné online.
  58. Deva Stadium – Chester [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.
  59. Stonebridge Road – Ebbsfleet United [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.
  60. Fortress Stadium, Bromley – Bromley [online]. Football Ground Guide. Dostupné online. Archivované 2015-04-02 z originálu.

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku List of football stadiums in England na anglickej Wikipédii.