Otvoriť hlavné menu

Zoznam albumov, ktoré boli najviac týždňov v rebríčku UK Albums Chart

zoznamový článok projektov Wikimedia

V tomto článku sa nachádza zoznam hudobných albumov, ktoré sa držali najmenej sto týždňov v oficiálnom britskom rebríčku UK Albums Chart, ktorý publikuje Official Charts Company. Reedície a remastrované, či iné výročné verzie albumov sú v zozname spojené s pôvodnými verziami iba v prípade ak sa od originálov signifikantne odlišujú. Zoznam neobsahuje kompilácie, ktoré nahrali rôzni umelci. Je to preto, lebo boli od roku 1989 z UK Albums Charts vylúčené. Soundtracky sú v zozname ak majú originálnu hudobnú skladbu, alebo ak ich nahral jeden interpret.[1]

Na vrchole tohto zoznamu je viacero kompilácií, ktoré vedie Queen's Greatest Hits od kapely Queen. Tento album sa na vrchole udržal 675 týždňov (450 týždňov bol v Top 75). Zo štúdiových albumov patrí medzi rekordné Rumours od skupiny Fleetwood Mac, ktorý sa v rebríčku držal 601 týždňov. Po roku 2000 sa najdlhšie držal album Hot Fuss od kapely The Killers, ktorý bol v rebríčku 247 týždňov.[2] Z pôvodných soundtrackov sa v rebríčku udržala 115 týždňov hudba k muzikálu South Pacific.[3] V rebríčku UK Albums Chart sa najdlhšie, 517 týždňov, na prvej priečke udržal album Bat Out of Hell, ktorý nahral spevák Meat Loaf.[4]

200 alebo viac týždňovUpraviť

Titul Umelec Vydané Vrchol Týždňov Ref
Queen's Greatest Hits Queen 1981 1 885 [5]
ABBA Gold: Greatest Hits ABBA 1992 1 709 [6]
Legend Bob Marley & The Wailers 1984 1 674 [7]
Rumours Fleetwood Mac 1977 1 601 [8]
Bat Out of Hell Meat Loaf 1978 9 517 [9]
The Dark Side of the Moon Pink Floyd 1973 2 448 [10]
The Sound of Music Original Soundtrack 1965 1 374 [11]
Queen's Greatest Hits II Queen 1991 1 366 [5]
The Immaculate Collection Madonna 1990 1 338 [12]
Simon and Garfunkel's Greatest Hits Simon & Garfunkel 1972 2 329 [13]
Bridge Over Troubled Water Simon & Garfunkel 1970 1 328 [13]
South Pacific Original Soundtrack 1958 1 315 [14]
Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds Jeff Wayne 1978 5 313 [15]
Nevermind Nirvana 1991 7 301 [16]
Tracy Chapman Tracy Chapman 1988 1 292 [17]
Tubular Bells Mike Oldfield 1973 1 286 [18]
Thriller Michael Jackson 1982 1 283 [19]
Face Value Phil Collins 1981 1 275 [20]
Brothers In Arms Dire Straits 1985 1 268 [21]
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band The Beatles 1967 1 261 [22]
Appetite for Destruction Guns N’ Roses 1987 5 261 [23]
Making Movies Dire Straits 1980 4 252 [21]
Hot Fuss The Killers 2004 1 247 [24]
Automatic for the People R.E.M. 1992 1 245 [25]
My Way: The Best of Frank Sinatra Frank Sinatra 1997 7 244 [26]
Queen's Greatest Hits III Queen 1999 2 233 [5]
Guns n' Roses' Greatest Hits Guns n' Roses 2004 1 233 [23]
(What’s the Story) Morning Glory? Oasis 1995 1 232 [27]
Definitely Maybe Oasis 1994 1 231 [27]
Off the Wall Michael Jackson 1979 3 224 [19]
Jagged Little Pill Alanis Morissettová 1995 1 220 [28]
Back to Black Amy Winehouse 2006 1 219 [29]
Number Ones Michael Jackson 2003 3 217 [19]
Sigh No More Mumford & Sons 2009 2 214 [30]
Out of Time R.E.M. 1991 1 212 [25]
Never Forget Take That 2005 2 209 [31]
The Beatles 1962 - 1966 The Beatles 1973 3 206 [22]
Under a Blood Red Sky U2 1983 2 204 [32]
The King and I Original Soundtrack 1956 1 203 [33]
The Bends Radiohead 1995 4 203 [34]
The Very Best of Fleetwood Mac Fleetwood Mac 2002 6 203 [8]
Love Over Gold Dire Straits 1982 1 200 [21]

150 do 199 týždňovUpraviť

Titul Umelec Vydané Vrchol Týždňov Ref
Parachutes Coldplay 2000 1 192 [35]
The Joshua Tree U2 1987 1 190 [32]
The Best of Rod Stewart Rod Stewart 1976 3 189 [36]
+ Ed Sheeran 2011 1 187 [37]
The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars David Bowie 1972 5 183 [38]
Foo Fighters Greatest Hits Foo Fighters 2009 4 181 [39]
Simply the Best Tina Turner 1991 2 180 [40]
The Very Best of the Eagles Eagles 1994 3 179 [41]
Lungs Florence and the Machine 2009 1 179 [42]
Bad Michael Jackson 1987 1 178 [19]
These Streets Paolo Nutini 2006 3 177 [43]
Good Girl Gone Bad Rihanna 2007 1 177 [44]
19 Adele 2008 1 177 [45]
No Jacket Required Phil Collins 1985 1 176 [20]
Crazy Love Michael Bublé 2009 1 176 [46]
West Side Story Original Soundtrack 1962 1 175 [47]
Ocean Drive Lighthouse Family 1995 3 175 [48]
White Ladder David Gray 2000 1 175 [49]
The Best of Van Morrison Van Morrison 1990 4 174 [50]
The Fame Lady Gaga 2008 1 174 [51]
21 Adele 2011 1 171 [45]
Oklahoma! Original Soundtrack 1956 1 168 [52]
Californication Red Hot Chili Peppers 1999 5 168 [53]
1967-1970 The Beatles 1973 2 166 [22]
The Best of UB40 – Volume One UB40 1987 3 166 [54]
Only by the Night Kings of Leon 2008 1 165 [55]
Alchemy - Dire Straits Live Dire Straits 1984 3 164 [21]
Talk on Corners The Corrs 1997 1 164 [56]
Hello, I Must Be Going! Phil Collins 1982 2 163 [20]
Stars Simply Red 1991 1 161 [57]
Word Gets Around Stereophonics 1997 6 161 [58]
Urban Hymns The Verve 1997 1 161 [59]
Come On Over Shania Twain 1998 1 161 [60]
Graceland Paul Simon 1986 1 159 [61]
Curtain Call: The Hits Eminem 2005 1 158 [62]
My Fair Lady Original Broadway Cast 1958 1 156 [63]
Songbird Eva Cassidy 1998 1 156 [64]
The Buddy Holly Story Buddy Holly 1959 2 155 [65]
Cross Road - The Best of Bon Jovi Bon Jovi 1994 1 155 [66]
Can't Slow Down Lionel Richie 1983 1 154 [67]
Like a Virgin Madonna 1984 1 152 [12]
Come Away with Me Norah Jones 2002 1 152 [68]
Best of The Beach Boys The Beach Boys 1966 2 151 [69]
Manilow Magic Barry Manilow 1979 3 151 [70]
Eyes Open Snow Patrol 2006 1 151 [71]
Private Dancer Tina Turner 1984 2 150 [40]
Call Me Irresponsible Michael Bublé 2007 2 150 [46]
Doo-Wops & Hooligans Bruno Mars 2010 1 150 [72]

125 do 149 týždňovUpraviť

Titul Umelec Vydané Vrchol Týždňov Ref
Music for the Jilted Generation The Prodigy 1994 1 149 [73]
A Rush of Blood to the Head Coldplay 2002 1 149 [35]
War U2 1983 1 148 [32]
Every Kingdom Ben Howard 2011 4 148 [74]
The Very Best of the Bee Gees Bee Gees 1990 6 147 [75]
Life thru a Lens Robbie Williams 1997 1 147 [76]
No Angel Dido 2000 1 147 [77]
The Script The Script 2008 1 146 [78]
Final Straw Snow Patrol 2004 3 144 [71]
The Seldom Seen Kid Elbow 2008 5 144 [79]
The Phantom of the Opera Original Cast 1987 1 143 [80]
The Black and White Minstrel Show George Mitchell Minstrels 1960 1 142 [81]
Slippery When Wet Bon Jovi 1986 6 141 [66]
Frank Amy Winehouse 2003 3 141 [29]
Sunny Side Up Paolo Nutini 2009 1 141 [43]
Greatest Hits Eurythmics 1991 1 140 [82]
The Colour of My Love Celine Dion 1994 1 140 [83]
Forgiven, Not Forgotten Corrs 1996 1 140 [56]
Eliminator ZZ Top 1983 3 139 [84]
The Stone Roses The Stone Roses 1989 5 138 [85]
Teenage Dream Katy Perry 2010 1 138 [86]
Born to Die Lana Del Rey 2012 1 138 [87]
The Singles: 1969–1973 The Carpenters 1974 1 137 [88]
Picture Book Simply Red 1985 2 137 [57]
Ray of Light Madonna 1998 1 137 [12]
Carry On up the Charts The Beautiful South 1994 1 136 [89]
Born in the U.S.A. Bruce Springsteen 1984 1 135 [90]
Hunky Dory David Bowie 1972 3 134 [38]
The Slim Shady LP Eminem 1999 1 134 [62]
The Man Who Travis 1999 1 134 [91]
I've Been Expecting You Robbie Williams 1998 1 133 [76]
Dire Straits Dire Straits 1978 5 132 [21]
The Unforgettable Fire U2 1984 1 132 [32]
Beautiful World Take That 2006 1 132 [31]
Garbage Garbage 1995 6 131 [92]
Scissor Sisters Scissor Sisters 2004 1 131 [93]
Band on the Run Paul McCartney and Wings 1973 1 130 [94]
Greatest Hits ABBA 1976 1 130 [6]
Love Songs Barbra Streisand 1982 1 130 [95]
The Whole Story Kate Bush 1986 1 130 [96]
Blue Lines Massive Attack 1991 13 130 [97]
Hopes and Fears Keane 2004 1 130 [98]
Back to Bedlam James Blunt 2005 1 130 [99]
Decade in the Sun: The Best of Stereophonics Stereophonics 2008 2 130 [58]
Greatest Hits Bon Jovi 2010 2 130 [66]
Halcyon Ellie Goulding 2012 1 130 [100]
Led Zeppelin II Led Zeppelin 1969 1 129 [101]
Back to Front Lionel Richie 1992 1 129 [67]
Falling into You Celine Dion 1996 1 129 [83]
Our Version of Events Emeli Sandé 2012 1 129 [102]
Bizarre Fruit/Bizarre Fruit II M People 1994 4 128 [103]
I Am... Sasha Fierce Beyoncé 2008 2 128 [104]
The Collection Barry White 1988 5 127 [105]
Protection/No Protection Massive Attack 1994 4 127 [97]
Up All Night One Direction 2011 2 127 [106]
The Best of 1980–1990 U2 1998 4 126 [32]
The Ultimate Collection Whitney Houston 2008 1 126 [107]
The Defamation of Strickland Banks Plan B 2010 1 126 [108]
Tapestry Carole King 1971 4 125 [109]
Sam’s Town The Killers 2006 1 125 [24]

100 do 124 týždňovUpraviť

Titul Umelec Vydané Vrchol Týždňov Ref
Madonna – The First Album Madonna 1984 6 124 [12]
Greatest Hits Bruce Springsteen 1995 1 124 [90]
Hybrid Theory Linkin Park 2001 4 124 [110]
American Idiot Green Day 2004 1 124 [111]
Some Guys Have All the Luck Rod Stewart 2008 19 123 [36]
Because of the Times Kings of Leon 2007 1 122 [55]
Do You Want the Truth or Something Beautiful? Paloma Faith 2009 9 122 [112]
The Cream of Eric Clapton Eric Clapton & Cream 1987 3 121 [113]
Tango in the Night Fleetwood Mac 1987 1 121 [8]
Blood Sugar Sex Magik Red Hot Chili Peppers 1991 25 121 [53]
Performance and Cocktails Stereophonics 1999 1 121 [58]
No Parlez Paul Young 1983 1 119 [114]
Whitney Houston Whitney Houston 1985 2 119 [107]
Parklife Blur 1994 1 119 [115]
Best of Bowie David Bowie 2002 11 119 [38]
Their Greatest Hits (1971–1975) Eagles 1976 2 118 [41]
Duran Duran Duran Duran 1981 3 118 [116]
Reckless Bryan Adams 1985 7 118 [117]
Nothing but the Beat David Guetta 2011 2 118 [118]
Best of the Seekers The Seekers 1968 1 117 [119]
At San Quentin Johnny Cash 1969 2 117 [120]
Andy Williams' Greatest Hits Andy Williams 1970 1 117 [121]
Fantastic Wham! 1983 1 116 [122]
Older George Michael 1996 1 116 [123]
Greatest Hits Robbie Williams 2004 1 115 [76]
Parallel Lines Blondie 1978 1 114 [124]
Pablo Honey Radiohead 1993 22 114 [34]
Up to Now Snow Patrol 2009 3 114 [71]
Divine Madness Madness 1992 1 113 [125]
Dookie Green Day 1994 13 113 [111]
Out of the Blue Electric Light Orchestra 1977 4 112 [126]
Elegant Slumming M People 1993 2 112 [103]
White on Blonde Texas 1997 1 112 [127]
Stripped Christina Aguilera 2002 2 112 [128]
I'm Not Dead Pink 2006 3 112 [129]
Dummy Portishead 1994 2 111 [130]
Loud Rihanna 2010 1 111 [44]
Labour of Love UB40 1983 1 110 [54]
The Jazz Singer (OST) Neil Diamond 1980 3 110 [131]
Shepherd Moons Enya 1991 1 110 [132]
X&Y Coldplay 2005 1 110 [35]
Rio Duran Duran 1982 2 109 [116]
Night Visions Imagine Dragons 2013 2 109 [133]
Stanley Road Paul Weller 1995 1 108 [134]
Play Moby 1999 1 108 [135]
18 Months Calvin Harris 2012 1 108 [136]
Dr Zhivago Original Soundtrack 1966 3 107 [137]
And I Love You So Perry Como 1973 1 107 [138]
The Circus Erasure 1987 6 107 [139]
MCMXC a.D. Enigma 1990 1 107 [140]
2001 Dr. Dre 1999 4 107 [141]
Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not Arctic Monkeys 2006 1 107 [142]
Chariots of Fire (OST) Vangelis 1981 5 106 [143]
Complete Madness Madness 1982 1 106 [125]
Time Flies... 1994–2009 Oasis 2010 1 106 [27]
Sounds of Silence Simon & Garfunkel 1966 13 105 [13]
Abbey Road The Beatles 1969 1 105 [22]
Hysteria Def Leppard 1987 1 105 [144]
Kasabian Kasabian 2004 4 105 [145]
Justified Justin Timberlake 2002 1 105 [146]
The Very Best of Elton John Elton John 1990 1 104 [147]
Just Enough Education to Perform Stereophonics 2001 1 104 [58]
ELV1S Elvis Presley 2002 1 104 [148]
Wish You Were Here Pink Floyd 1975 1 103 [10]
Kick INXS 1987 9 103 [149]
Everything Must Go Manic Street Preachers 1996 2 103 [150]
Hits Phil Collins 1998 1 103 [20]
...Baby One More Time Britney Spearsová 1999 2 103 [151]
Spirit Leona Lewis 2007 1 103 [152]
Who You Are Jessie J 2011 2 103 [153]
Jake Bugg Jake Bugg 2012 1 103 [154]
Whitney Whitney Houston 1987 1 102 [107]
Labour of Love II UB40 1989 1 102 [54]
Dangerous Michael Jackson 1991 1 102 [19]
Rockferry Duffy 2008 1 102 [155]
Greatest Hits... So Far!!! Pink 2010 5 102 [129]
No More Idols Chase & Status 2011 2 102 [156]
Bad Blood Bastille 2013 1 102 [157]
Unplugged Eric Clapton 1992 2 101 [113]
Left of the Middle Natalie Imbruglia 1997 5 101 [158]
Employment Kaiser Chiefs 2005 2 101 [159]
Only Revolutions Biffy Clyro 2009 3 101 [160]
Imagine John Lennon 1971 1 100 [161]
A New World Record Electric Light Orchestra 1976 6 100 [126]
OK Computer Radiohead 1997 1 100 [34]
You've Come A Long Way, Baby Fatboy Slim 1998 1 100 [162]
Call Off the Search Katie Melua 2003 1 100 [163]
Inside In/Inside Out The Kooks 2006 2 100 [164]

Pozri ajUpraviť

KnihyUpraviť

  • British Albums Chart - All Time Top 1000 by Michael Churchill. Published by Lulu.com, 2013.

ReferencieUpraviť

  1. Rules for Chart Eligibility: Albums [online]. 2009, [cit. 2015-03-20]. Dostupné online.
  2. The Killers' 'Hot Fuss' Is 10 Years Old: 20 Outstanding Facts About The Album [online]. 2 June 2014. Dostupné online.
  3. The Guinness Book of Records. [s.l.] : Guinness, 1998. S. 230.
  4. DUTHEL, C. Angelina Jolie - The Lightning Star. [s.l.] : Lulu.com, 2012. S. 201.
  5. a b c UK Charts > Queen [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-05-26]. Dostupné online.
  6. a b UK Charts > ABBA [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  7. UK Charts > Bob Marley & The Wailers [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  8. a b c UK Charts > Fleetwood Mac [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  9. UK Charts > Meat Loaf [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-07]. Dostupné online.
  10. a b UK Charts > Pink Floyd [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  11. UK Charts > The Sound of Music [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-18]. Dostupné online.
  12. a b c d UK Charts > Madonna [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  13. a b c UK Charts > Simon & Garfunkel [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-27]. Dostupné online.
  14. UK Charts > South Pacific [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-18]. Dostupné online.
  15. UK Charts > Jeff Wayne [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  16. UK Charts > Nirvana [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  17. UK Charts > Tracy Chapman [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  18. UK Charts > Mike Oldfield [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  19. a b c d e UK Charts > Michael Jackson [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-05-18]. Dostupné online.
  20. a b c d UK Charts > Phil Collins [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  21. a b c d e UK Charts > Dire Straits [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  22. a b c d UK Charts > Beatles [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  23. a b UK Charts > Guns N' Roses [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  24. a b UK Charts > Killers [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-20]. Dostupné online.
  25. a b UK Charts > R.E.M. [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-22]. Dostupné online.
  26. UK Charts > Frank Sinatra [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  27. a b c UK Charts > Oasis [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  28. UK Charts > Alanis Morissette [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  29. a b UK Charts > Amy Winehouse [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  30. UK Charts > Mumford & Sons [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-05-26]. Dostupné online.
  31. a b UK Charts > Take That [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  32. a b c d e UK Charts > U2 [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-19]. Dostupné online.
  33. UK Charts > The King and I [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-18]. Dostupné online.
  34. a b c UK Charts > Radiohead [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  35. a b c UK Charts > Coldplay [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  36. a b UK Charts > Rod Stewart [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-02]. Dostupné online.
  37. UK Charts > Ed Sheeran [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  38. a b c UK Charts > David Bowie [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  39. UK Charts > Foo Fighters [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  40. a b UK Charts > Tina Turner [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-23]. Dostupné online.
  41. a b UK Charts > Eagles [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-25]. Dostupné online.
  42. UK Charts > Florence and the Machine [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  43. a b UK Charts > Paolo Nutini [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-22]. Dostupné online.
  44. a b UK Charts > Rihanna [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-22]. Dostupné online.
  45. a b UK Charts > Adele [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-13]. Dostupné online.
  46. a b UK Charts > Michael Bublé [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  47. UK Charts > West Side Story [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-18]. Dostupné online.
  48. UK Charts > Lighthouse Family [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  49. UK Charts > David Gray [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  50. UK Charts > Van Morrison [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-27]. Dostupné online.
  51. UK Charts > Lady Gaga [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  52. UK Charts > Oklahoma! [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-18]. Dostupné online.
  53. a b UK Charts > Red Hot Chili Peppers [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-22]. Dostupné online.
  54. a b c UK Charts > UB40 [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-25]. Dostupné online.
  55. a b UK Charts > Kings of Leon [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-05-18]. Dostupné online.
  56. a b UK Charts > The Corrs [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-23]. Dostupné online.
  57. a b UK Charts > Simply Red [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  58. a b c d UK Charts > Stereophonics [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-25]. Dostupné online.
  59. UK Charts > The Verve [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  60. UK Charts > Shania Twain [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-24]. Dostupné online.
  61. UK Charts > Paul Simon [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-05-05]. Dostupné online.
  62. a b UK Charts > Eminem [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  63. UK Charts > My Fair Lady [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-18]. Dostupné online.
  64. UK Charts > Eva Cassidy [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-27]. Dostupné online.
  65. UK Charts > Buddy Holly [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  66. a b c UK Charts > Bon Jovi [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-15]. Dostupné online.
  67. a b UK Charts > Lionel Richie [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  68. UK Charts > Norah Jones [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  69. UK Charts > Beach Boys [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-23]. Dostupné online.
  70. UK Charts > Barry Manilow [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-21]. Dostupné online.
  71. a b c UK Charts > Snow Patrol [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-22]. Dostupné online.
  72. UK Charts > Bruno Mars [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-22]. Dostupné online.
  73. UK Charts > The Prodigy [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  74. UK Charts > Ben Howard [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-10]. Dostupné online.
  75. UK Charts > Bee Gees [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  76. a b c UK Charts > Robbie Williams [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-25]. Dostupné online.
  77. UK Charts > Dido [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-25]. Dostupné online.
  78. UK Charts > The Script [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  79. UK Charts > Elbow [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  80. UK Charts > Phantom of the Opera [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-18]. Dostupné online.
  81. UK Charts > George Mitchell Minstrels [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-23]. Dostupné online.
  82. UK Charts > Eurythmics [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-26]. Dostupné online.
  83. a b UK Charts > Celine Dion [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  84. UK Charts > ZZ Top [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  85. UK Charts > Stone Roses [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  86. UK Charts > Katy Perry [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  87. UK Charts > Lana Del Rey [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-20]. Dostupné online.
  88. UK Charts > The Carpenters [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-24]. Dostupné online.
  89. UK Charts > Beautiful South [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  90. a b UK Charts > Bruce Springsteen [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-20]. Dostupné online.
  91. UK Charts > Travis [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  92. UK Charts > Garbage [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  93. UK Charts > Scissor Sisters [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  94. UK Charts > Paul McCartney [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-01-09]. Dostupné online.
  95. UK Charts > Barbra Streisand [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-01-09]. Dostupné online.
  96. UK Charts > Kate Bush [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-05-05]. Dostupné online.
  97. a b UK Charts > Massive Attack [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  98. UK Charts > Keane [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  99. UK Charts > James Blunt [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-25]. Dostupné online.
  100. UK Charts > Ellie Goulding [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-05-26]. Dostupné online.
  101. UK Charts > Led Zeppelin [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-23]. Dostupné online.
  102. UK Charts > Emeli Sandé [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  103. a b UK Charts > M People [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  104. UK Charts > Beyoncé [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  105. UK Charts > Barry White [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  106. UK Charts > One Direction [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  107. a b c UK Charts > Whitney Houston [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-10]. Dostupné online.
  108. UK Charts > Plan B [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  109. UK Charts > Carole King [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  110. UK Charts > Linkin Park [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  111. a b UK Charts > Green Day [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  112. UK Charts > Paloma Faith [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-07]. Dostupné online.
  113. a b UK Charts > Eric Clapton [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  114. UK Charts > Paul Young [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  115. UK Charts > Blur [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  116. a b UK Charts > Duran Duran [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-02-25]. Dostupné online.
  117. UK Charts > Bryan Adams [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  118. UK Charts > David Guetta [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  119. UK Charts > The Seekers [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  120. UK Charts > Johnny Cash [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  121. UK Charts > Andy Williams [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  122. UK Charts > Wham! [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  123. UK Charts > George Michael [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  124. UK Charts > Blondie [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  125. a b UK Charts > Madness [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  126. a b UK Charts > Electric Light Orchestra [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-07]. Dostupné online.
  127. UK Charts > Texas [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  128. UK Charts > Christina Aguilera [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  129. a b UK Charts > Pink [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  130. UK Charts > Portishead [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  131. UK Charts > Neil Diamond [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  132. UK Charts > Enya [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-25]. Dostupné online.
  133. UK Charts > Imagine Dragons [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-06-10]. Dostupné online.
  134. UK Charts > Paul Weller [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  135. UK Charts > Moby [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  136. UK Charts > Calvin Harris [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-13]. Dostupné online.
  137. UK Charts > Doctor Zhivago [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-18]. Dostupné online.
  138. UK Charts > Perry Como [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  139. UK Charts > Erasure [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  140. UK Charts > Enigma [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  141. UK Charts > Dr Dre [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-18]. Dostupné online.
  142. UK Charts > Arctic Monkeys [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-05-26]. Dostupné online.
  143. UK Charts > Vangelis [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  144. UK Charts > Def Leppard [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  145. UK Charts > Kasabian [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-25]. Dostupné online.
  146. UK Charts > Justin Timberlake [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  147. UK Charts > Elton John [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  148. UK Charts > Elvis Presley [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  149. UK Charts > INXS [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-25]. Dostupné online.
  150. UK Charts > Manic Street Preachers [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-25]. Dostupné online.
  151. UK Charts > Britney Spears [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  152. UK Charts > Leona Lewis [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  153. UK Charts > Jessie J [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  154. UK Charts > Jake Bugg [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-23]. Dostupné online.
  155. UK Charts > Duffy [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  156. UK Charts > Chase & Status [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  157. UK Charts > Bastille [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-05-26]. Dostupné online.
  158. UK Charts > Natalie Imbruglia [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  159. UK Charts > Kaiser Chiefs [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  160. UK Charts > Biffy Clyro [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-24]. Dostupné online.
  161. UK Charts > John Lennon [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-25]. Dostupné online.
  162. UK Charts > Fatboy Slim [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-04-01]. Dostupné online.
  163. UK Charts > Katie Melua [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.
  164. UK Charts > The Kooks [online]. Official Charts Company, [cit. 2015-03-26]. Dostupné online.