Otvoriť hlavné menu

Zoznam planétok 4501 – 4750

(Presmerované z Zoznam planétok 4501-4750)


Predchádzajú:
Zoznam planétok 4251 – 4500
Zoznam planétok
4501 – 4750
Nasledujú:
Zoznam planétok 4751 – 5000



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
4501 Eurypylos 1989 CJ3 10,3 5,177 0,053 8,32 11,78 JUT 4. február 1989 La Silla E. W. Elst
4502 Elizabethann 1989 KG 11,7 2,645 0,094 13,31 4,300 MBA 29. máj 1989 Palomar H. E. Holt
4503 Cleobulus 1989 WM 15,6 2,698 0,528 2,52 4,431 AMR 28. november 1989 Palomar C. S. Shoemaker
4504 Jenkinson 1989 YO 13,4 2,601 0,134 14,84 4,193 MBA 21. december 1989 Siding Spring R. H. McNaught
4505 Okamura 1990 DV1 11,1 3,011 0,047 11,83 5,224 MBA 20. február 1990 Geisei T. Seki
4506 Hendrie 1990 FJ 12,3 2,884 0,017 3,02 4,898 MBA 24. marec 1990 Stakenbridge B. G. W. Manning
(4507) 1990 FV 11,8 2,869 0,014 2,68 4,859 MBA 19. marec 1990 Fujieda H. Shiozawa; M. Kizawa
4508 Takatsuki 1990 FG1 13,5 2,196 0,085 1,99 3,254 MBA 27. marec 1990 Kitami K. Endate; K. Watanabe
4509 Gorbatskij A917 SG 12,3 2,762 0,272 10,91 4,590 MBA 23. september 1917 Krym–Simeis S. Beljavskij
4510 Shawna 1930 XK 13,2 2,360 0,139 7,05 3,626 MBA 13. december 1930 Flagstaff C. W. Tombaugh
4511 Rembrandt 1935 SP1 12,2 2,400 0,252 22,74 3,718 MBA 28. september 1935 Johannesburg H. van Gent
4512 Sinuhe 1939 BM 11,9 2,765 0,209 10,33 4,597 MBA 20. január 1939 Turku Y. Vaisala
4513 Louvre 1971 QW1 11,6 3,027 0,076 9,94 5,266 MBA 30. august 1971 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
4514 Vilen 1972 HX 13,4 2,345 0,153 7,97 3,591 MBA 19. apríl 1972 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
4515 Khrennikov 1973 SD6 13,4 2,415 0,154 1,97 3,753 MBA 28. september 1973 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4516 Pugovkin 1973 SN6 12,6 2,778 0,014 4,68 4,629 MBA 28. september 1973 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4517 Ralpharvey 1975 SV 13,4 2,158 0,176 4,20 3,169 MBA 30. september 1975 Palomar S. J. Bus
4518 Raikin 1976 GP3 13,8 2,317 0,099 7,00 3,527 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4519 Voronezh 1976 YO4 13,3 2,204 0,060 3,21 3,271 MBA 18. december 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4520 Dovzhenko 1977 QJ3 13,0 2,274 0,221 4,27 3,430 MBA 22. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4521 Akimov 1979 FU2 11,5 3,116 0,090 14,40 5,499 MBA 29. marec 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4522 Britastra 1980 BM 12,1 2,670 0,206 12,52 4,361 MBA 22. január 1980 Anderson Mesa E. Bowell
4523 MIT 1981 DM1 12,3 2,685 0,137 11,06 4,399 MBA 28. február 1981 Siding Spring S. J. Bus
4524 Barklajdetolli 1981 RV4 13,2 2,321 0,133 7,28 3,536 MBA 8. september 1981 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
(4525) 1982 JB3 13,0 2,575 0,199 13,55 4,130 MBA 15. máj 1982 Palomar E. F. Helin; E. M. Shoemaker; P. D. Wilder
4526 Konko 1982 KN1 12,2 2,632 0,114 14,16 4,270 MBA 22. máj 1982 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
4527 Schoenberg 1982 OK 14,0 2,238 0,211 4,24 3,347 MBA 24. júl 1982 Anderson Mesa E. Bowell
4528 Berg 1983 PP 12,3 2,552 0,134 8,71 4,076 MBA 13. august 1983 Anderson Mesa E. Bowell
4529 Webern 1984 ED 12,1 3,018 0,058 11,00 5,241 MBA 1. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
4530 Smoluchowski 1984 EP 12,0 3,120 0,094 5,21 5,509 MBA 1. marec 1984 Anderson Mesa E. Bowell
4531 Asaro 1985 FC 14,9 1,863 0,041 23,99 2,542 MBA 20. marec 1985 Palomar C. S. Shoemaker
4532 Copland 1985 GM1 12,1 2,996 0,047 10,14 5,185 MBA 15. apríl 1985 Anderson Mesa E. Bowell
4533 Orth 1986 EL 12,8 2,369 0,246 22,65 3,646 MBA 7. marec 1986 Palomar C. S. Shoemaker
4534 Rimskij-Korsakov 1986 PV4 12,3 2,801 0,175 7,25 4,687 MBA 6. august 1986 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(4535) 1986 QV2 12,4 2,791 0,157 7,76 4,662 MBA 28. august 1986 La Silla H. Debehogne
(4536) 1987 DA6 13,3 2,196 0,084 4,18 3,253 MBA 22. február 1987 La Silla H. Debehogne
4537 Valgrirasp 1987 RR3 12,1 3,009 0,032 8,77 5,220 MBA 2. september 1987 Krym–Naučnyj L. I. Černych
(4538) 1988 TP 13,3 2,426 0,153 3,95 3,779 MBA 10. október 1988 Toyota K. Suzuki
4539 Miyagino 1988 VU1 12,5 2,673 0,071 5,71 4,368 MBA 8. november 1988 Ayashi M. Koishikawa
4540 Oriani 1988 VY1 12,1 2,670 0,174 6,37 4,362 MBA 6. november 1988 Bologna Osservatorio San Vittore
4541 Mizuno 1989 AF 12,7 2,379 0,021 4,79 3,669 MBA 1. január 1989 Toyota K. Suzuki; T. Furuta
4542 Mossotti 1989 BO 11,0 3,013 0,060 11,30 5,229 MBA 30. január 1989 Bologna Osservatorio San Vittore
4543 Phoinix 1989 CQ1 9,7 5,095 0,096 14,74 11,50 JUT 2. február 1989 Palomar C. S. Shoemaker
4544 Xanthus 1989 FB 17,1 1,042 0,251 14,15 1,064 APL 31. marec 1989 Palomar H. E. Holt; N. G. Thomas
(4545) 1989 SB11 11,5 3,139 0,142 1,82 5,561 MBA 28. september 1989 La Silla H. Debehogne
4546 Franck 1990 EW2 13,6 2,356 0,064 6,11 3,615 MBA 2. marec 1990 La Silla E. W. Elst
4547 Massachusetts 1990 KP 11,0 2,614 0,070 18,01 4,225 MBA 16. máj 1990 Sapporo K. Endate; K. Watanabe
4548 Wielen 2538 P-L 13,7 2,286 0,065 8,30 3,455 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4549 Burkhardt 1276 T-2 14,3 2,438 0,153 2,84 3,806 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4550 Royclarke 1977 HH1 12,8 3,124 0,209 00,26 5,521 MBA 24. apríl 1977 Palomar S. J. Bus
4551 Cochran 1979 MC 14,0 2,430 0,267 12,13 3,787 MBA 28. jún 1979 Anderson Mesa E. Bowell
4552 Nabelek 1980 JC 13,7 2,154 0,156 2,24 3,161 MBA 11. máj 1980 Kleť A. Mrkos
4553 Doncampbell 1982 RH 12,8 2,617 0,142 12,91 4,232 MBA 15. september 1982 Anderson Mesa E. Bowell
4554 Fanynka 1986 UT 11,4 3,184 0,121 9,22 5,681 MBA 28. október 1986 Kleť A. Mrkos
(4555) 1987 QL 13,7 2,258 0,199 7,40 3,393 MBA 24. august 1987 Palomar S. Singer-Brewster
4556 Gumilyov 1987 QW10 13,1 2,311 0,145 4,75 3,514 MBA 27. august 1987 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
4557 Mika 1987 XD 11,7 3,026 0,050 11,29 5,263 MBA 14. december 1987 Kitami M. Yanai; K. Watanabe
4558 Janesick 1988 NF 12,2 2,198 0,364 22,18 3,258 MBA 12. júl 1988 Palomar A. Maury; J. Mueller
4559 Strauss 1989 AP6 12,3 3,024 0,105 11,14 5,258 MBA 11. január 1989 Tautenburg F. Borngen
4560 Klyuchevskij 1976 YD2 11,9 2,998 0,051 9,04 5,189 MBA 16. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4561 Lemeshev 1978 RY5 13,4 2,576 0,156 9,52 4,135 MBA 13. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4562 Poleungkuk 1979 UD2 13,0 2,473 0,142 3,42 3,888 MBA 21. október 1979 Nanking Purple Mountain Observatory
4563 Kahnia 1980 OG 13,3 2,254 0,163 4,77 3,382 MBA 17. júl 1980 Anderson Mesa E. Bowell
4564 Clayton 1981 ET16 13,3 2,566 0,201 13,30 4,110 MBA 6. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4565 Grossman 1981 EZ17 13,0 2,568 0,130 14,75 4,114 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4566 Chaokuangpiu 1981 WM4 12,3 2,834 0,216 10,78 4,771 MBA 27. november 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
4567 Bečvář 1982 SO1 13,3 2,585 0,201 13,11 4,156 MBA 17. september 1982 Kleť M. Mahrová
4568 Menkaure 1983 RY3 11,9 3,038 0,055 10,66 5,295 MBA 2. september 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas
4569 Baerbel 1985 GV1 11,8 2,585 0,065 14,51 4,156 MBA 15. apríl 1985 Palomar C. S. Shoemaker
4570 Runcorn 1985 PR 13,0 2,199 0,110 5,02 3,260 MBA 14. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
4571 Grumiaux 1985 RY3 12,0 3,167 0,174 1,50 5,636 MBA 8. september 1985 La Silla H. Debehogne
4572 Brage 1986 RF 12,8 2,594 0,159 12,02 4,176 MBA 8. september 1986 Brorfelde P. Jensen
4573 Piešťany 1986 TP6 11,7 3,038 0,073 9,42 5,293 MBA 5. október 1986 Piwnice M. Antal
4574 Yoshinaka 1986 YB 11,6 3,001 0,096 8,70 5,198 MBA 20. december 1986 Ojima T. Niijima; T. Urata
4575 Broman 1987 ME1 11,4 3,001 0,043 10,90 5,198 MBA 26. jún 1987 Palomar E. F. Helin
(4576) 1988 CC 11,4 2,996 0,120 10,43 5,184 MBA 10. február 1988 Chiyoda T. Kojima
4577 Chikako 1988 WG 12,2 2,626 0,288 9,42 4,255 MBA 30. november 1988 Yatsugatake Y. Kushida; M. Inoue
4578 Kurashiki 1988 XL1 13,4 2,716 0,245 5,27 4,476 MBA 7. december 1988 Geisei T. Seki
4579 Puccini 1989 AT6 13,7 2,400 0,154 2,22 3,717 MBA 11. január 1989 Tautenburg F. Borngen
4580 Child 1989 EF 11,8 2,638 0,104 13,90 4,284 MBA 4. marec 1989 Palomar E. F. Helin
4581 Asclepius 1989 FC 20,4 1,022 0,357 4,92 1,034 APL PHA 31. marec 1989 Palomar H. E. Holt; N. G. Thomas
4582 Hank 1989 FW 13,0 2,676 0,149 12,50 4,376 MBA 31. marec 1989 Palomar C. S. Shoemaker
(4583) 1989 RL4 13,2 2,353 0,193 3,75 3,608 MBA 1. september 1989 Smolyan Bulgarian National Observatory
4584 Akan 1990 FA 12,4 2,790 0,201 7,71 4,660 MBA 16. marec 1990 Kushiro M. Matsuyama; K. Watanabe
4585 Ainonai 1990 KQ 12,8 2,735 0,238 10,56 4,522 MBA 16. máj 1990 Kitami K. Endate; K. Watanabe
4586 Gunvor 6047 P-L 13,8 2,306 0,078 5,16 3,502 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4587 Rees 3239 T-2 15,6 2,654 0,512 24,64 4,323 AMR 30. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4588 Wislicenus 1931 EE 11,8 2,947 0,098 9,76 5,057 MBA 13. marec 1931 Heidelberg M. F. Wolf
4589 McDowell 1933 OB 13,8 2,434 0,186 2,27 3,797 MBA 24. júl 1933 Heidelberg K. Reinmuth
4590 Dimashchegolev 1968 OG1 13,1 2,373 0,182 12,46 3,655 MBA 25. júl 1968 Cerro El Roble G. A. Plyugin; Yu. A. Belyaev
4591 Bryantsev 1975 VZ 13,8 2,454 0,238 2,62 3,844 MBA 1. november 1975 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
4592 Alkissia 1979 SQ11 12,1 3,200 0,159 00,44 5,723 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4593 Reipurth 1980 FV1 12,1 3,029 0,113 9,50 5,270 MBA 16. marec 1980 La Silla C.-I. Lagerkvist
4594 Dashkova 1980 KR1 14,3 2,194 0,142 4,54 3,249 MBA 17. máj 1980 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4595 Prinz 1981 EZ2 13,1 2,536 0,103 8,65 4,037 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
(4596) 1981 QB 16,0 2,240 0,520 37,12 3,352 AMR 28. august 1981 Palomar C. T. Kowal
4597 Consolmagno 1983 UA1 12,1 2,608 0,123 4,88 4,211 MBA 30. október 1983 Palomar S. J. Bus
4598 Coradini 1985 PG1 12,2 2,999 0,106 9,93 5,193 MBA 15. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
(4599) 1985 RZ2 12,7 3,078 0,165 3,45 5,399 MBA 5. september 1985 La Silla H. Debehogne
(4600) 1985 RE4 11,3 3,015 0,090 11,19 5,233 MBA 10. september 1985 La Silla H. Debehogne
4601 Ludkewycz 1986 LB 12,4 2,677 0,098 13,28 4,380 MBA 3. jún 1986 Palomar M. Rudnyk
4602 Heudier 1986 UD3 12,4 2,621 0,166 12,40 4,242 MBA 28. október 1986 Caussols CERGA
4603 Bertaud 1986 WM3 11,9 2,629 0,240 12,50 4,261 MBA 25. november 1986 Caussols CERGA
(4604) 1987 SK 14,1 2,176 0,129 1,42 3,209 MBA 18. september 1987 Toyota K. Suzuki; T. Urata
4605 Nikitin 1987 SV17 13,3 2,229 0,154 2,15 3,326 MBA 18. september 1987 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4606 Saheki 1987 UM1 12,7 2,252 0,102 2,63 3,379 MBA 27. október 1987 Geisei T. Seki
4607 Seilandfarm 1987 WR 12,5 2,264 0,020 2,25 3,406 MBA 25. november 1987 Kitami K. Endate; K. Watanabe
(4608) 1988 BW3 12,9 2,362 0,221 7,46 3,629 MBA 19. január 1988 La Silla H. Debehogne
4609 Pizarro 1988 CT3 11,5 3,112 0,110 13,35 5,490 MBA 13. február 1988 La Silla E. W. Elst
4610 Kajov 1989 FO 12,9 2,402 0,037 3,59 3,723 MBA 26. marec 1989 Kleť A. Mrkos
4611 Vulkaneifel 1989 GR6 12,5 2,617 0,194 13,76 4,232 MBA 5. apríl 1989 La Silla M. Geffert
4612 Greenstein 1989 JG 12,5 2,557 0,142 9,62 4,087 MBA 2. máj 1989 Palomar E. F. Helin
4613 Mamoru 1990 OM 11,8 2,666 0,304 6,66 4,353 MBA 22. júl 1990 Sapporo K. Watanabe
4614 Masamura 1990 QN 13,3 2,249 0,214 4,81 3,373 MBA 21. august 1990 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
4615 Zinner A923 RH 12,3 2,601 0,165 14,75 4,193 MBA 13. september 1923 Heidelberg K. Reinmuth
4616 Batalov 1975 BF 12,3 3,149 0,175 1,19 5,588 MBA 17. január 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4617 Zadunaisky 1976 DK 11,2 3,216 0,064 18,66 5,766 MBA 22. február 1976 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
4618 Shakhovskoj 1977 RJ3 12,9 2,628 0,293 11,52 4,261 MBA 12. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4619 Polyakhova 1977 RB7 12,6 2,689 0,028 1,82 4,410 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4620 Bickley 1978 OK 13,9 2,299 0,220 4,50 3,485 MBA 28. júl 1978 Bickley Perth Observatory
4621 Tambov 1979 QE10 13,4 2,388 0,211 3,05 3,689 MBA 27. august 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4622 Solovjova 1979 WE2 12,3 3,213 0,138 1,73 5,757 MBA 16. november 1979 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4623 Obraztsova 1981 UT15 12,9 2,847 0,082 1,75 4,804 MBA 24. október 1981 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4624 Stefani 1982 FV2 12,5 3,050 0,212 2,64 5,325 MBA 23. marec 1982 Palomar C. S. Shoemaker
4625 Shchedrin 1982 UG6 13,5 2,607 0,234 1,61 4,210 MBA 20. október 1982 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
4626 Plisetskaya 1984 YU1 12,9 2,272 0,083 2,83 3,425 MBA 23. december 1984 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
(4627) 1985 RT2 12,4 2,918 0,060 3,34 4,983 MBA 5. september 1985 La Silla H. Debehogne
4628 Laplace 1986 RU4 11,0 2,645 0,118 11,79 4,301 MBA 7. september 1986 Smolyan E. W. Elst
4629 Walford 1986 TD7 12,8 2,660 0,205 11,92 4,338 MBA 7. október 1986 Palomar E. F. Helin
4630 Chaonis 1987 WA 13,4 2,670 0,129 5,92 4,361 MBA 18. november 1987 Chions J. M. Baur
4631 Yabu 1987 WE1 13,1 2,235 0,124 7,42 3,341 MBA 22. november 1987 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
(4632) 1987 YB 13,7 2,207 0,173 6,49 3,279 MBA 17. december 1987 Chiyoda T. Kojima
(4633) 1988 AJ5 12,9 3,183 0,166 1,15 5,678 MBA 14. január 1988 La Silla H. Debehogne
4634 Shibuya 1988 BA 13,3 2,421 0,031 5,86 3,767 MBA 16. január 1988 Kobuchizawa M. Inoue; O. Muramatsu
4635 Rimbaud 1988 BJ1 12,5 2,471 0,148 5,34 3,884 MBA 21. január 1988 Haute Provence E. W. Elst
4636 Chile 1988 CJ5 12,9 2,616 0,160 13,80 4,231 MBA 13. február 1988 La Silla E. W. Elst
4637 Odorico 1989 CT 13,1 2,431 0,150 1,72 3,789 MBA 8. február 1989 Chions J. M. Baur
4638 Estens 1989 EG 14,0 2,194 0,091 3,51 3,249 MBA 2. marec 1989 Siding Spring R. H. McNaught
4639 Minox 1989 EK2 13,1 2,559 0,182 7,93 4,092 MBA 5. marec 1989 Geisei T. Seki
4640 Hara 1989 GA 13,1 2,252 0,108 4,22 3,379 MBA 1. apríl 1989 Yatsugatake Y. Kushida; O. Muramatsu
(4641) 1990 QT3 13,7 2,190 0,171 1,66 3,240 MBA 30. august 1990 Kitami K. Endate; K. Watanabe
4642 Murchie 1990 QG4 12,1 3,176 0,156 1,01 5,658 MBA 23. august 1990 Palomar H. E. Holt
4643 Cisneros 1990 QD6 13,5 2,364 0,200 1,78 3,635 MBA 23. august 1990 Palomar H. E. Holt
4644 Oumu 1990 SR3 12,1 2,606 0,145 14,16 4,207 MBA 16. september 1990 Kitami A. Takahashi; K. Watanabe
4645 Tentaikojo 1990 SP4 12,0 2,674 0,133 9,47 4,371 MBA 16. september 1990 Kitami T. Fujii; K. Watanabe
4646 Kwee 4009 P-L 13,8 2,431 0,191 1,92 3,789 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4647 Syuji 1931 TU1 12,6 2,895 0,260 6,94 4,924 MBA 9. október 1931 Heidelberg K. Reinmuth
4648 Tirion 1931 UE 13,2 2,395 0,187 9,78 3,707 MBA 18. október 1931 Heidelberg K. Reinmuth
4649 Sumoto 1936 YD 11,6 2,743 0,122 15,43 4,543 MBA 20. december 1936 Nice M. Laugier
4650 Mori 1950 TF 13,4 2,238 0,148 4,75 3,347 MBA 5. október 1950 Heidelberg K. Reinmuth
4651 Wongkwancheng 1957 UK1 12,8 2,848 0,063 1,73 4,805 MBA 31. október 1957 Nanking Purple Mountain Observatory
4652 Iannini 1975 QO 13,2 2,644 0,312 11,10 4,298 MBA 30. august 1975 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
4653 Tommaso 1976 GJ2 13,0 2,684 0,177 11,27 4,395 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4654 Gor’kavyj 1977 RJ6 13,7 2,205 0,165 5,54 3,274 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4655 Marjoriika 1978 RS 13,6 2,255 0,191 1,92 3,385 MBA 1. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(4656) 1978 VZ3 12,8 2,852 0,074 1,73 4,815 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
4657 Lopez 1979 SU9 11,9 3,106 0,177 00,29 5,474 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4658 Gavrilov 1979 SO11 12,4 3,162 0,195 1,15 5,621 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4659 Roddenberry 1981 EP20 14,7 2,370 0,226 2,48 3,648 MBA 2. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4660 Nereus 1982 DB 18,2 1,489 0,360 1,44 1,817 APL PHA 28. február 1982 Palomar E. F. Helin
4661 Yebes 1982 WM 13,0 2,435 0,162 4,71 3,800 MBA 17. november 1982 Yebes M. de Pascual
(4662) 1984 HL 12,3 2,796 0,106 6,06 4,675 MBA 19. apríl 1984 Kleť A. Mrkos
(4663) 1984 SM1 12,0 3,214 0,059 14,91 5,761 MBA 27. september 1984 Kleť A. Mrkos
4664 Hanner 1985 PJ 12,6 2,884 0,071 1,51 4,898 MBA 14. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
4665 Muinonen 1985 TZ1 12,4 2,971 0,200 7,34 5,120 MBA 15. október 1985 Anderson Mesa E. Bowell
4666 Dietz 1986 JA1 13,0 2,341 0,233 24,54 3,580 MBA 4. máj 1986 Palomar C. S. Shoemaker
4667 Robbiesh 1986 VC 12,8 2,666 0,090 11,25 4,353 MBA 4. november 1986 Siding Spring R. H. McNaught
(4668) 1987 DX5 11,7 3,014 0,122 9,24 5,231 MBA 21. február 1987 La Silla H. Debehogne
4669 Hoder 1987 UF1 13,7 2,200 0,189 4,49 3,263 MBA 27. október 1987 Brorfelde P. Jensen
4670 Yoshinogawa 1987 YJ 14,2 2,242 0,093 5,03 3,356 MBA 19. december 1987 Geisei T. Seki
4671 Drtikol 1988 AK1 12,7 2,386 0,063 4,82 3,686 MBA 10. január 1988 Kleť A. Mrkos
4672 Takuboku 1988 HB 10,9 3,187 0,056 15,56 5,688 MBA 17. apríl 1988 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
4673 Bortle 1988 LF 11,8 2,550 0,058 16,22 4,072 MBA 8. jún 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4674 Pauling 1989 JC 13,3 1,859 0,071 19,45 2,535 MBA BIN 2. máj 1989 Palomar E. F. Helin
4675 Ohboke 1990 SD 12,8 2,412 0,176 4,48 3,745 MBA 19. september 1990 Geisei T. Seki
4676 Uedaseiji 1990 SD4 12,6 2,403 0,077 9,00 3,724 MBA 16. september 1990 Kitami T. Fujii; K. Watanabe
4677 Hiroshi 1990 SQ4 12,0 3,135 0,192 00,49 5,550 MBA 26. september 1990 Kitami A. Takahashi; K. Watanabe
4678 Ninian 1990 SS4 14,0 2,265 0,216 3,75 3,407 MBA 24. september 1990 Siding Spring R. H. McNaught
4679 Sybil 1990 TR4 11,7 3,040 0,048 17,41 5,299 MBA 9. október 1990 Siding Spring R. H. McNaught
4680 Lohrmann 1937 QC 14,2 2,310 0,170 4,63 3,510 MBA 31. august 1937 Bergedorf H.-U. Sandig
4681 Ermak 1969 TC2 11,8 3,019 0,124 11,53 5,244 MBA 8. október 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4682 Bykov 1973 SO4 14,2 2,271 0,195 3,83 3,422 MBA 27. september 1973 Krym–Naučnyj L. I. Černych
4683 Veratar 1976 GJ1 12,0 3,112 0,161 1,23 5,488 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4684 Bendjoya 1978 GJ 13,6 2,399 0,111 5,28 3,714 MBA 10. apríl 1978 La Silla H. Debehogne
4685 Karetnikov 1978 SP6 12,5 3,171 0,179 1,63 5,647 MBA 27. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4686 Maisica 1979 SX2 13,4 2,366 0,160 4,47 3,638 MBA 22. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4687 Brunsandrej 1979 SJ11 12,3 3,108 0,150 3,89 5,478 MBA 24. september 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(4688) 1980 WF 19,0 2,232 0,517 6,40 3,335 AMR 29. november 1980 Palomar C. T. Kowal
4689 Donn 1980 YB 13,5 2,287 0,072 5,17 3,459 MBA 30. december 1980 Anderson Mesa E. Bowell
4690 Strasbourg 1983 AJ 13,7 1,938 0,109 16,91 2,698 MBA 9. január 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff
4691 Toyen 1983 TU 13,5 2,265 0,196 5,88 3,407 MBA 7. október 1983 Kleť A. Mrkos
4692 SIMBAD 1983 VM7 13,7 2,258 0,148 3,71 3,392 MBA 4. november 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff
4693 Drummond 1983 WH 13,5 2,281 0,084 4,86 3,444 MBA 28. november 1983 Anderson Mesa E. Bowell
4694 Festou 1985 PM 12,7 2,718 0,191 5,67 4,480 MBA 14. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
(4695) 1985 RU3 12,1 2,670 0,138 12,56 4,361 MBA 7. september 1985 La Silla H. Debehogne
4696 Arpigny 1985 TP 12,3 2,856 0,059 1,89 4,826 MBA 15. október 1985 Anderson Mesa E. Bowell
(4697) 1986 QO 13,8 2,434 0,174 1,74 3,797 MBA 26. august 1986 La Silla H. Debehogne
4698 Jizera 1986 RO1 13,3 2,226 0,076 2,13 3,320 MBA 4. september 1986 Kleť A. Mrkos
4699 Sootan 1986 VE 14,2 2,554 0,186 12,69 4,080 MBA 4. november 1986 Siding Spring R. H. McNaught
4700 Carusi 1986 VV6 12,8 2,562 0,201 5,43 4,101 MBA 6. november 1986 Anderson Mesa E. Bowell
4701 Milani 1986 VW6 13,0 2,704 0,140 3,68 4,446 MBA 6. november 1986 Anderson Mesa E. Bowell
4702 Berounka 1987 HW 12,2 2,795 0,093 9,36 4,672 MBA 23. apríl 1987 Kleť A. Mrkos
4703 Kagoshima 1988 BL 13,2 2,252 0,116 5,40 3,379 MBA 16. január 1988 Kagoshima M. Mukai; M. Takeishi
4704 Sheena 1988 BE5 13,5 2,627 0,132 12,18 4,256 MBA 28. január 1988 Siding Spring R. H. McNaught
4705 Secchi 1988 CK 13,4 2,330 0,127 8,65 3,557 MBA 13. február 1988 Bologna Osservatorio San Vittore
4706 Dennisreuter 1988 DR 13,3 2,269 0,175 8,26 3,417 MBA 16. február 1988 Kavalur R. Rajamohan
4707 Khryses 1988 PY 10,1 5,177 0,123 7,11 11,78 JUT 13. august 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4708 Polydoros 1988 RT 9,5 5,288 0,060 6,98 12,16 JUT 11. september 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4709 Ennomos 1988 TU2 8,9 5,193 0,022 25,52 11,84 JUT 12. október 1988 Palomar C. S. Shoemaker
4710 Wade 1989 AX2 13,3 2,245 0,093 5,00 3,363 MBA 4. január 1989 Siding Spring R. H. McNaught
4711 Kathy 1989 KD 12,2 2,382 0,258 10,23 3,676 MBA 31. máj 1989 Palomar H. E. Holt
4712 Iwaizumi 1989 QE 10,9 3,153 0,130 12,17 5,597 MBA 25. august 1989 Kitami K. Endate; K. Watanabe
4713 Steel 1989 QL 12,8 1,927 0,074 22,67 2,674 MBA 26. august 1989 Siding Spring R. H. McNaught
4714 Toyohiro 1989 SH 11,3 3,020 0,128 9,85 5,248 MBA 29. september 1989 Kitami T. Fujii; K. Watanabe
(4715) 1989 TS1 9,3 5,122 0,049 18,65 11,59 JUT 9. október 1989 Gekko Y. Oshima
4716 Urey 1989 UL5 11,7 3,178 0,139 10,16 5,666 MBA 30. október 1989 Cerro Tololo S. J. Bus
4717 Kaneko 1989 WX 11,2 3,016 0,099 10,80 5,238 MBA 20. november 1989 Kani Y. Mizuno; T. Furuta
4718 Araki 1990 VP3 12,6 2,360 0,161 8,06 3,625 MBA 13. november 1990 Kitami T. Fujii; K. Watanabe
4719 Burnaby 1990 WT2 12,0 2,699 0,175 7,48 4,433 MBA 21. november 1990 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
4720 Tottori 1990 YG 13,0 2,226 0,146 5,88 3,320 MBA 19. december 1990 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
4721 Atahualpa 4239 T-2 13,7 2,254 0,122 4,37 3,384 MBA 29. september 1973 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4722 Agelaos 4271 T-3 9,7 5,220 0,112 8,81 11,93 JUT 16. október 1977 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
4723 Wolfgangmattig 1937 TB 13,8 2,680 0,196 3,07 4,387 MBA 11. október 1937 Heidelberg K. Reinmuth
4724 Brocken 1961 BC 13,2 2,224 0,193 8,49 3,316 MBA 18. január 1961 Tautenburg C. Hoffmeister; J. Schubart
4725 Milone 1975 YE 12,4 2,885 0,231 13,81 4,899 MBA 31. december 1975 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
4726 Federer 1976 SV10 12,8 2,734 0,076 2,04 4,520 MBA 25. september 1976 Harvard Harvard Observatory
4727 Ravel 1979 UD1 12,8 2,896 0,096 3,20 4,927 MBA 24. október 1979 Tautenburg F. Borngen
4728 Lyapidevskij 1979 VG 13,7 2,309 0,112 5,97 3,508 MBA 11. november 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
4729 Mikhailmil’ 1980 RO2 13,0 2,222 0,175 2,29 3,311 MBA 8. september 1980 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
4730 Xingmingzhou 1980 XZ 11,1 3,124 0,049 12,02 5,520 MBA 7. december 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
4731 Monicagrady 1981 EE9 14,1 3,113 0,279 5,85 5,491 MBA 1. marec 1981 Siding Spring S. J. Bus
4732 Froeschle 1981 JG 11,3 3,161 0,068 16,86 5,619 MBA 3. máj 1981 Anderson Mesa E. Bowell
4733 ORO 1982 HB2 13,7 2,186 0,074 4,73 3,231 MBA 19. apríl 1982 Harvard Oak Ridge Observatory
4734 Rameau 1982 UQ3 14,5 2,416 0,194 00,98 3,755 MBA 19. október 1982 Tautenburg F. Borngen
4735 Gary 1983 AN 12,7 2,406 0,118 7,24 3,731 MBA 9. január 1983 Anderson Mesa E. Bowell
4736 Johnwood 1983 AF2 13,5 1,958 0,140 21,97 2,740 MBA 13. január 1983 Palomar C. S. Shoemaker
4737 Kiladze 1985 QO6 12,8 2,695 0,079 4,59 4,423 MBA 24. august 1985 Krym–Naučnyj N. S. Černych
(4738) 1985 RZ4 12,9 2,685 0,169 13,23 4,398 MBA 15. september 1985 Palomar D. B. Goldstein
4739 Tomahrens 1985 TH1 13,0 2,742 0,065 1,75 4,539 MBA 15. október 1985 Anderson Mesa E. Bowell
4740 Veniamina 1985 UV4 13,1 2,717 0,211 8,02 4,477 MBA 22. október 1985 Krym–Naučnyj L. V. Žuravleva
4741 Leskov 1985 VP3 11,8 3,222 0,182 1,58 5,783 MBA 10. november 1985 Krym–Naučnyj L. G. Karačkina
4742 Caliumi 1986 WG 13,3 2,411 0,267 22,27 3,742 MBA 26. november 1986 Bologna Osservatorio San Vittore
4743 Kikuchi 1988 DA 13,5 2,268 0,100 4,88 3,415 MBA 16. február 1988 Kitami T. Fujii; K. Watanabe
(4744) 1988 RF5 11,1 2,799 0,187 10,18 4,681 MBA 2. september 1988 La Silla H. Debehogne
4745 Nancymarie 1989 NG1 11,8 3,018 0,054 8,67 5,242 MBA 9. júl 1989 Palomar H. E. Holt
4746 Doi 1989 TP1 11,7 3,218 0,168 00,88 5,771 MBA 9. október 1989 Kitami A. Takahashi; K. Watanabe
4747 Jujo 1989 WB 11,5 3,003 0,116 11,83 5,202 MBA 19. november 1989 Kushiro S. Ueda; H. Kaneda
4748 Tokiwagozen 1989 WV 11,7 2,745 0,057 16,30 4,548 MBA 20. november 1989 Toyota K. Suzuki; T. Urata
(4749) 1989 WE1 11,6 3,007 0,109 10,78 5,213 MBA 22. november 1989 Uenohara N. Kawasato
4750 Mukai 1990 XC1 13,6 2,184 0,091 4,91 3,228 MBA 15. december 1990 Kitami T. Fujii; K. Watanabe

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 4251 – 4500
Zoznam planétok
4501 – 4750
Nasledujú:
Zoznam planétok 4751 – 5000



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.