Zoznam pilotovaných letov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu

zoznamový článok projektov Wikimedia

Toto je chronologický zoznam pilotovaných letov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu. Nepilotované lety sú uvedené v zozname nepilotovaných letov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu. Základné posádky Medzinárodnej vesmírnej stanice sú hrubo zvýraznené. "Čas pripojenia" odkazuje na loď, takže nie je vždy zhodný s časom členov posádky.

Dokončené misieUpraviť

Misia ISS let Posádka Fotografia posádky Znak misie Poznámky
1. 2A STS-88
Endeavour
Štart:
4. december 1998
Čas pripojenia:
6 dní 18h
  Robert D. Cabana

  Nancy Jane Currie
  Sergej Konstantinovič Krikaľov
  James H. Newman
  Jerry Ross
  Frederick W. Sturckow

    Pripojenie modulu Unity
3 výstupy do vesmíru
2. 2A.1 STS-96
Discovery
Štart:
27. máj 1999
Čas pripojenia:
5 dní 18h
  Daniel T. Barry

  Rick D. Husband
  Tamara E. Jerniganová
  Ellen Ochoaová
  Julie Payettová
  Kent V. Rominger
  Valerij Tokarev

    1 výstup do vesmíru
3. 2A.2a STS-101
Atlantis
Štart:
19. máj 2000
Čas pripojenia:
5 dní 18h
  James D. Halsell, Jr.

  Susan J. Helmsová
  Scott J. Horowitz
  Jurij V. Usačov
  James S. Voss
  Mary E. Weberová
  Jeffrey N. Williams

    Zvýšenie orbity o ~30 km
1 výstup do vesmíru
4. 2A.2b STS-106
Atlantis
Štart:
8. september 2000
Čas pripojenia:
7 dní 21h
  Scott D. Altman

  Daniel C. Burbank
  Edward T. Lu
  Jurij Malenčenko
  Richard Mastracchio
  Boris V. Morukov
  Terrence W. Wilcutt

    1 výstup do vesmíru
5. 3A STS-92
Discovery
Štart:
11. október 2000
Čas pripojenia:
6 dní 21h
  Leroy Chiao

  Brian Duffy
  Michael Lopez-Alegria
  William S. McArthur
  Pamela A. Melroyová
  Koiči Wakata
  Peter J.K. Wisoff

    Pripojenie nosníka Z1
4 výstupy do vesmíru
6. 2R Sojuz TM-31
Štart:
31. október 2000
Čas pripojenia:
~183 dní
  Jurij Gidzenko

  Sergej Krikaľov
  William Shepherd

    štart posádky Expedície 1
7. 4A STS-97
Endeavour
Štart:
30. november 2000
Čas pripojenia:
6 dní 23h
  Michael J. Bloomfield

  Marc Garneau
  Brent W. Jett
  Carlos I. Noriega
  Joseph R. Tanner

    Pripojenie nosníka P6
(solárne panely)
3 výstupy do vesmíru
8. 5A STS-98
Atlantis
Štart:
7. február 2001
Čas pripojenia:
6 dní 21h
  Kenneth D. Cockrell

  Robert L. Curbeam
  Marsha S. Ivinsová
  Thomas D. Jones
  Mark L. Polansky

    Pripojenie laboratórneho modulu Destiny
3 výstupy do vesmíru
9. 5A.1 STS-102
Discovery
Štart:
8. marec 2001
Čas pripojenia:
8 dní 21h
  Susan J. Helmsová

  James M. Kelly
  Paul W. Richards
  /   Andrew Thomas
  Jurij V. Usačov
  James S. Voss
  James D. Wetherbee

    Použitie MPLM

Výmena posádky Expedície 1
za posádku Expedície 2
2 výstupy do vesmíru

10. 6A STS-100
Endeavour
Štart:
19. apríl 2001
Čas pripojenia:
8 dní 3h
  Jeffrey S. Ashby

  Umberto Guidoni
  Chris A. Hadfield
  Scott E. Parazynski
  John L. Phillips
  Kent V. Rominger
  Jurij Lončakov

    Použitie MPLM

Inštalovanie Canadarm2
2 výstupy do vesmíru

11. 2S Sojuz TM-32
Štart:
28. apríl 2001
Čas pripojenia:
~183 dní
  Jurij Baturin

  Talgat Musabajev
  Dennis Tito - vesmírny turista

    Všetci traja sa po týždni vrátili loďou Sojuz TM-31
12. 7A STS-104
Atlantis
Štart:
12. júl 2001
Čas pripojenia:
8 dní 1h
  Michael L. Gernhardt

  Charles O. Hobaugh
  Janet L. Kavandi
  Steven W. Lindsey
  James F. Reilly

    Inštalovanie Quest Joint Airlock

3 výstupy do vesmíru

13. 7A.1 STS-105
Discovery
Štart:
10. august 2001
Čas pripojenia:
9 dní 20h
  Daniel T. Barry

  Frank L. Culbertson
  Vladimir Dežurov
  Patrick G. Forrester
  Scott J. Horowitz
  Frederick W. Sturckow
  Michail Ťurin

    Pripojenie modulu Pirs

Použitie MPLM
Výmena posádky Expedície 2
za posádku Expedície 3
2 výstupy do vesmíru

14. 3S Sojuz TM-33
Štart:
21. október 2001
Čas pripojenia:
~193 dní
  Viktor M. Afanasiev

  Claudie Haigneré - ESA
  Konstantin Kozejev

    Všetci traja sa po 9 dňoch a 18 hodinách vrátili loďou Sojuz TM-32.
15. UF-1 STS-108
Endeavour
Štart:
5. december 2001
Čas pripojenia:
7 dní 21h
  Daniel W. Bursch

  Linda M. Godwinová
  Dominic L. Gorie
  Mark E. Kelly
  Jurij Onufrijenko
  Daniel M. Tani
  Carl E. Walz

    Použitie MPLM

Výmena posádky Expedície 3
za posádku Expedície 4
1 výstup do vesmíru

16. 8A STS-110
Atlantis
Štart:
8. apríl 2002
Čas pripojenia:
7 dní 2h
  Michael J. Bloomfield

  Stephen N. Frick
  Lee M.E. Morin
  Ellen Ochoaová
  Jerry L. Ross
  Steven L. Smith
  Rex Joseph Walheim

    Pripojenie nosníka S0

4 výstupy do vesmíru

17. 4S Sojuz TM-34
Štart:
25. apríl 2002
Čas pripojenia:
~196 dní
  Jurij Gidzenko

  Mark Shuttleworth - vesmírny turista
  Roberto Vittori

    Všetci traja sa po 8 dňoch vrátili loďou Sojuz TM-33.
18. UF-2 STS-111
Endeavour
Štart:
5. jún 2002
Čas pripojenia:
7 dní 22h
  Franklin Chang-Diaz

  Kenneth D. Cockrell
  Paul S. Lockhart
  Valerij Korzun
  Philippe Perrin - CNES
  Sergej Jevgenievič Treščov
  Peggy Whitsonová

    Použitie MPLM

Pripojenie Mobile Base System
Výmena posádky Expedície 4
za posádku Expedície 5
3 výstupy do vesmíru

19. 9A STS-112
Atlantis
Štart:
7. október 2002
Čas pripojenia:
6 dní 21h
  Jeffrey S. Ashby

  Sandra H. Magnusová
  Pamela A. Melroyová
  Piers J. Sellers
  David A. Wolf
  Fiodor Jurčichin

    Pripojenie nosníka S1

3 výstupy do vesmíru

20. 5S Sojuz TMA-1
Štart:
30. október 2002
Čas pripojenia:
~183 dní
  Jurij Lončakov

  Frank De Winne - ESA
  Sergej Zaľotin

    Všetci traja sa po týždni vrátili loďou Sojuz TM-34
21. 11A STS-113
Endeavour
Štart:
24. november 2002
Čas pripojenia:
6 dní 22h
  Kenneth D. Bowersox

  Nikolaj M. Budarin
  John B. Herrington
  Paul S. Lockhart
  Michael Lopez-Alegria
  Donald R. Pettit
  James D. Wetherbee

    Pripojenie nosníka P1 Truss

Výmena posádky Expedície 5
za posádku Expedície 6
3 výstupy do vesmíru

Poznámka: 1. februára 2003 pri pristávaní havaroval raketoplán Columbia čo spôsobilo prerušenie hlavných konštrukčných letov až do júla 2005. Výstavba pokračovala letom STS-115 v septembri 2006.
22. 6S Sojuz TMA-2
Štart:
28. apríl 2003
Čas pripojenia:
~182 dní
  Edward T. Lu

  Jurij Malenčenko

  Výmena posádky Expedície 5

za posádku Expedície 6, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-1

23. 7S Sojuz TMA-3
Štart:
18. október 2003
Čas pripojenia:
~192 dní
  Alexandr Kaleri

  Michael Foale
  Pedro Duque - ESA

    Výmena posádky Expedície 6

za posádku Expedície 7, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-2

24. 8S Sojuz TMA-4
Štart:
April 19 2004
Čas pripojenia:
~185 dní
  Gennadij Padalka

  Edward Michael Fincke
  André Kuipers - ESA

  Výmena posádky Expedície 7

za posádku Expedície 8, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-3

25. 9S Sojuz TMA-5
Štart:
14. október 2004
Čas pripojenia:
~190 dní
  Leroy Chiao

  Jurij Šargin
  Saližan Šaripov

    Výmena posádky Expedície 9

za posádku Expedície 10, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-4

26. 10S Sojuz TMA-6
Štart:
15. apríl 2005
Čas pripojenia:
~179 dní
  Sergej Krikaľov

  John Phillips
  Roberto Vittori - ESA

    Výmena posádky Expedície 10

za posádku Expedície 11, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-5

27. LF1 STS-114
Discovery
Štart:
26. júl 2005
Čas pripojenia:
8 dní 20h
  Eileen M. Collinsová

  James M. Kelly
  Sóiči Noguči
  Stephen Robinson
  /   Andrew Thomas
  Wendy Lawrenceová
  Charles Camarda

    Návrat raketoplánov na ISS

Použitie MPLM
3 výstupy do vesmíru

28. 11S Sojuz TMA-7
Štart:
1. október 2005
Čas pripojenia:
~189 dní
  William S. McArthur

  Valerij Tokarev
  Gregory Olsen - vesmírny turista

  Výmena posádky Expedície 11

za posádku Expedície 12, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-6

29. 12S Sojuz TMA-8
Štart:
30. marec 2006
Čas pripojenia:
~180 dní
  Pavel Vinogradov

  Jeffrey Williams
  Marcos Pontes

    Výmena posádky Expedície 12

za posádku Expedície 13, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-7

30. ULF1.1 STS-121
Discovery
Štart:
4. júl 2006
Čas pripojenia:
~9 dní
  Steven W. Lindsey

  Mark E. Kelly
  Michael E. Fossum
  Piers Sellers
  Lisa Nowaková
  Stephanie Wilsonová
  Thomas Reiter

    Pripojenie Reitera k posádke Expedície 13,
inšpekcia raketoplánu z ISS, 3 výstupy do vesmíru
31. 12A STS-115
Atlantis
Štart:
9. september 2006
Čas pripojenia:
~7 dní
  Brent Jett

  Christopher Ferguson
  Joseph Tanner
  Daniel Burbank
  Heidemarie Stefanyshynová-Piperová
  Steve MacLean

    Pripojenie nosníka P3/P4 vrátane solárnych panelov, inšpekcia raketoplánu z ISS, 3 výstupy do vesmíru
32. 13S Sojuz TMA-9
Štart:
18. september 2006
Čas pripojenia:
215 dní
  Michail Ťurin

  Michael Lopez-Alegria
  Anousheh Ansariová - vesmírna turistka

    Výmena posádky Expedície 13

za posádku Expedície 14, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-8

33. 12A.1 STS-116
Discovery
Štart:
10. december 2006
Čas pripojenia:
7 dní 23h
  Mark Polansky

  William Oefelein
  Nicholas Patrick
  Robert Curbeam
  Christer Fuglesang
  Joan Higginbotham
  Sunita Williamsová

    Pripojenie nosníka P5,
inšpekcia raketoplánu z ISS, 4 výstupy do vesmíru
34. 14S Sojuz TMA-10
Štart:
7. apríl 2007
Čas pripojenia:
~196 dní
  Oleg Kotov

  Fiodor Jurčichin
  Charles Simonyi - vesmírny turista

    Výmena posádky Expedície 14

za posádku Expedície 15, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-9

35. 13A STS-117
Atlantis
Štart:
8. jún 2007
Čas pripojenia:
~10 dní
  Frederick W. Sturckow

  Lee Archambault
  Patrick G. Forrester
  Steven Swanson
  John Olivas
  James F. Reilly
  Clayton Anderson

    Pripojenie nosníka S3/S4 vrátane solárnych panelov,
inšpekcia raketoplánu z ISS, 4 výstupy do vesmíru
36. 13A.1 STS-118
Endeavour
Štart:
8. august 2007
Čas pripojenia:
~10 dní
  Scott Kelly

  Charles O. Hobaugh
  Tracy Caldwellová
  Richard Mastracchio
  Dafydd Williams
  Barbara Morganová
  B. Alvin Drew

    Pripojenie nosníka S5,
inšpekcia raketoplánu z ISS, 4 výstupy do vesmíru
37. 15S Sojuz TMA-11
Štart:
10. október 2007
Čas pripojenia:
  Jurij Malenčenko

  Peggy Whitsonová
  Šejch Muszafar Šukor

    Výmena posádky Expedície 15

za posádku Expedície 16, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-10

38. 10A STS-120
Discovery
Štart:
23. október 2007
Čas pripojenia:
~11 dní
  Pamela Melroyová

  George D. Zamka
  Scott E. Parazynski
  Stephanie Wilsonová
  Douglas H. Wheelock
  Paolo A. Nespoli
  Daniel M. Tani

    Pripojenie modulu Harmony, premiestnenie nosníka P6, 4 výstupy do vesmíru
39. 1E STS-122
Atlantis
Štart:
7. február 2008
Čas pripojenia:
12 dní 18h
  Stephen Frick

  Alan G. Poindexter
  Leland D. Melvin
  Rex Joseph Walheim
  Hans Schlegel
  Stanley G. Love
  Léopold Eyharts

    Pripojenie laboratória Columbus
40. 1J/A STS-123
Endeavour
Štart:
11. marec 2008
Čas pripojenia:
16 dní 8h 25m
  Dominic L. P. Gorie

  Gregory H. Johnson
  Robert L. Behnken
  Michael Foreman
  Richard M. Linnehan
  Takao Doi
  Garrett E. Reisman

    Pripojenie prvej časti japonského laboratória Kibó a kanadského robota Dextre
41. 16S Sojuz TMA-12
Štart:
8. apríl 2008
Čas pripojenia:
  Sergej Volkov

  Oleg Kononenko
  Ji So-jon

    Výmena posádky Expedície 16

za posádku Expedície 17, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-11

42. 1J STS-124
Discovery
Štart:
31. marec 2008
Čas pripojenia:
8 dní 17h 39m
  Mark E. Kelly

  Kenneth Ham
  Karen L. Nybergová
  Ronald J. Garan
  Michael E. Fossum
  Akihiko Hošide
  Gregory Chamitoff

    Pripojenie druhej časti japonského laboratória Kibó
43. 17S Sojuz TMA-13
Štart:
12. október 2008
Čas pripojenia:
  Jurij Lončakov

  Edward Michael Fincke
  Richard Garriott - vesmírny turista

    Výmena posádky Expedície 17

za posádku Expedície 18, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-12

44. ULF2 STS-126
Endeavour
Štart:
15. november 2008
Čas pripojenia:
11 dní 16h 46m
  Christopher Ferguson

  Eric A. Boe
  Donald Pettit
  Stephen G. Bowen
  Heidemarie Stefanyshynová-Piperová
  Robert S. Kimbrough
  Sandra Magnusová

    Oprava Solar Alpha Rotary Joint (SARJ), príprava stanice na šesťčlennú posádku a výmena člena základnej posádky.
45. 15A STS-119
Discovery
Štart:
15. marec 2009
Čas pripojenia:
8 dní 22h
  Lee J. Archambault

  Dominic A. Antonelli
  Joseph M. Acaba
  Steven R. Swanson
  Richard R. Arnold
  John L. Phillips
  Koiči Wakata

    výmena člena základnej posádky

Pripojenie nosníka S6 truss
inšpekcia raketoplánu z ISS
4 výstupy do vesmíru

46. 18S Sojuz TMA-14
Štart:
26. marec 2009
Čas pripojenia:
~197 dní
  Gennadij Padalka

  Michael R. Barratt
  /   Charles Simonyi

    Výmena posádky Expedície 18

za posádku Expedície 19, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-13 spolu so Simonyim

47. 19S Sojuz TMA-15
Štart:
27. máj 2009
Čas pripojenia:
~186 dní
  Roman Romanenko

  Frank De Winne
  Robert B. Thirsk

    Prílet posádky Expedície 20
48. 2J/A STS-127
Endeavour
Štart:
15. júl 2009
Čas pripojenia:
11 dní 1h
  Mark L. Polansky

  Douglas G. Hurley
  Christopher J. Cassidy
  Thomas H. Marshburn
  David A. Wolf
  Julie Payetteová
  Timothy L. Kopra

    Prílet člena posádky Expedície 20 (Kopra)

Inštalácia časti japonského laboratória Kibó
Kontrola raketoplánu zo stanice
5 výstupov do vesmíru

49. 17A STS-128
Discovery
Štart:
29. august 29 2009
Čas pripojenia:
9 dní 19h
  Frederick W. Sturckow

  Kevin A. Ford
  Patrick G. Forrester
  Jose M. Hernández
  Christer Fuglesang
  John D. Olivas
  Nicole P. Stottová

    Prílet člena posádky Expedície 20 (Stottová)

Použitie MPLM
Kontrola raketoplánu zo stanice
3 výstupy do vesmíru

50. 20S Sojuz TMA-16
Štart:
30. september 2009
Čas pripojenia:
~167 dní
  Maxim Surajev

  Jeffrey N. Williams
  Guy Laliberté

    Výmena posádky Expedície 21

za posádku Expedície 20, ktorá sa vrátila loďou Sojuz TMA-14 spolu s Lalibertém

51. ULF3 STS-129
Atlantis
Štart:
16. november 2009
Čas pripojenia:
6 dní 17h
  Charles O. Hobaugh

  Barry E. Wilmore
  Michael J. Foreman
  Randolph J. Bresnik
  Leland D. Melvin
  Robert L. Satcher

    Inštalácia ELC1 & ELC2

Kontrola raketoplánu zo stanice
3 výstupy do vesmíru

52. 21S Sojuz TMA-17
Štart:
20. december 2009
Čas pripojenia:
~162 dní
  Oleg Kotov

  Timothy J. Creamer
  Sóiči Noguči

    Prílet posádky Expedície 22
53. 20A STS-130
Endeavour
Štart:
8. február 2010
Čas pripojenia:
9 dní 19h
  George D. Zamka

  Terry W. Virts
  Kathryn P. Hire
  Stephen K. Robinson
  Nicholas J. Patrick
  Robert L. Behnken

    Inštalácia Node 3 & Cupola

Kontrola raketoplánu zo stanice
3 výstupy do vesmíru

55. 19A STS-131
Discovery
Štart:
5. apríl 2010
Čas pripojenia:
10 dní 5h
  Alan G. Poindexter

  James P. Dutton
  Richard A. Mastracchio
  Clayton C. Anderson
  Dorothy M. Metcalf-Lindenburger
  Stephanie D. Wilson
  Naoko Jamazakiová

    Použitie MPLM

Kontrola raketoplánu zo stanice
3 výstupy do vesmíru

56. ULF4 STS-132
Atlantis
Štart:
14. mája 2010
Čas pripojenia:
7 dní 1h
  Kenneth T. Ham

  Dominic A. Antonelli
  Stephen G. Bowen
  Michael T. Good
  Piers J. Sellers
  Garrett E. Reisman

    Inštalácia modulu Rassvet

Kontrola raketoplánu zo stanice
3 výstupy do vesmíru

57. 23S Sojuz TMA-19
Štart:
15. júna 2010
Doba pripojenia:
161 dní 3 hodiny 2 minúty
  Fiodor Jurčichin

  Shannon Walkerová
  Douglas Wheelock

    Prílet troch členov posádky Expedícia 24
58. 24S Sojuz TMA-01M
Štart:
7. októbra 2010
Doba pripojenia:
157 dní 4 hodiny 26 minút
  Alexandr Kaleri

  Oleg Skripočka
  Scott Kelly

    Prílet troch členov posádky Expedícia 25
59. 25S Sojuz TMA-20
Štart:
15. decembra 2010
Doba pripojenia:
157 dní 1.5 hodiny
  Dmitrij Jurievič Kondratiev

  Paolo Nespoli
  Catherine Colemanová

    Prílet troch členov posádky Expedícia 26
60. ULF5 STS-133
Štart:
24. februára 2011
Doba pripojenia:
8 dní 14 hodín
  Steven Lindsey

  Eric Boe
  Benjamin Drew
  Michael Barratt
  Stephen Bowen
  Nicole Stottová

    Na ISS dopravena vonkajšia logistická plošina ELC, viacúčelový logistický modul Leonardo a robonaut R2
61. 26S Sojuz TMA-21
Štart:
4. apríla 2011
Doba pripojenia:
~162 dní
  Alexandr Samokuťajev

  Andrej Borisenko
  Ronald Garan

    Prílet troch členov posádky Expedícia 27
62. ULF6 STS-134
Štart:
16. mája 2011
Doba pripojenia:
11 dní 17.5 hodiny
  Mark Kelly

  Gregory H. Johnson
  Andrew Feustel
  Edward Michael Fincke
  Gregory Chamitoff
  Roberto Vittori

    Na ISS dopravený spektrometer AMS-2 (Alpha Magnetic Spectrometer) a vonkajšia logistická plošina ELC-3
63. 27S Sojuz TMA-02M
Štart:
7. júna 2011
Doba pripojenia:
~165 dní
  Sergej Volkov

  Michael Fossum
  Satoši Furukawa

    Prílet troch členov posádky Expedícia 28
64. ULF7 STS-135
Štart:
8. júla 2011
Doba pripojenia:
8 dní 15 hodin 21 minút
  Christopher Ferguson

  Douglas Hurley
  Sandra Magnusová
  Rex Walheim

    Zásobovacia misia, na ISS dopravený viacúčelový logistický modul Raffaello
65. 28S Sojuz TMA-22
Štart:
14. novembra 2011
Doba pripojenia:
163 dní 2 hodiny 54 minút
  Anton Škaplerov

  Anatolij Ivanišin
  Daniel Burbank

    Prílet troch členov posádky Expedícia 29
66. 29S Sojuz TMA-03M
Štart:
21. decembra 2011
Doba pripojenia:
190 dní 13.5 hodiny
  Oleg Kononenko

  André Kuipers
  Donald Pettit

    Prílet troch členov posádky Expedícia 30
67. 30S Sojuz TMA-04M
Štart:
15. mája 2012
Doba pripojenia:
123 dní
  Gennadij Padalka

  Sergej Revin
  Joseph M. Acaba

    Prílet troch členov posádky Expedícia 31
68. 31S Sojuz TMA-05M
Štart:
15. júla 2012
Doba pripojenia:
125 dní
  Jurij Malenčenko

  Sunita Williamsová
  Akihiko Hošide

    Prílet troch členov posádky Expedícia 32
69. 32S Sojuz TMA-06M
Štart:
23. októbra 2012
Doba pripojenia:
142 dní
  Oleg Novickij

  Jevgenij Tarelkin
  Kevin Ford

    Prílet troch členov posádky Expedícia 33
70. 33S Sojuz TMA-07M
Štart:
19. decembra 2012
Doba pripojenia:
145 dní
  Roman Romanenko

  Christopher Hadfield
  Thomas Marshburn

    Prílet troch členov posádky Expedícia 34
71. 34S Sojuz TMA-08M
Štart:
28. marca 2013
Doba pripojenia:
166 dní
  Pavel Vinogradov

  Alexandr Misurkin
  Christopher Cassidy

    Prílet troch členov posádky Expedícia 35
72. 35S Sojuz TMA-09M
Štart:
28. mája 2013
Doba pripojenia:
166 dní
  Fiodor Jurčichin

  Luca Parmitano
  Karen Nybergová

    Prílet troch členov posádky Expedícia 36
73. 36S Sojuz TMA-10M
Štart:
25. septembra 2013
Doba pripojenia:
~166 dní
  Oleg Kotov

  Sergej Riazanskij
  Michael Hopkins

    Prílet troch členov posádky Expedícia 37
74. 37S Sojuz TMA-11M
Štart:
7. novembra 2013
Doba pripojenia:
~187 dní
  Michail Ťurin

  Richard Mastracchio
  Kóiči Wakata

    Prílet troch členov posádky Expedícia 38
75. 38S Sojuz TMA-12M
Štart:
26. marca 2014
Doba pripojenia:
~167 dní
  Alexandr Skvorcov

  Oleg Artemjev
  Steven R. Swanson

    Prílet troch členov posádky Expedícia 39

Prebiehajúce misieUpraviť

Misia ISS let Posádka Fotografia posádky Znak misie Poznámky
76. 39S Sojuz TMA-13M
Štart:
28. mája 2014
Doba pripojenia:
zatiaľ 2305 dní
  Maxim Surajev

  Gregory R. Wiseman
  Alexander Gerst

    Prílet troch členov posádky Expedícia 40
77. 40S Sojuz TMA-14M
Štart:
25. septembra 2014
Doba pripojenia:
zatiaľ 2185 dní
  Alexandr Samokuťajev

  Jelena Serovová
  Barry E. Wilmore

    Dopraví posádku expedície 41

Budúce misieUpraviť

Misia ISS let Posádka Fotografia posádky Znak misie Poznámky
78. 41S Sojuz TMA-15M
Plánovaný štart:
November 2014
Doba pripojenia:
bude aktualizované
až po ukončení misie
  Anton Škaplerov

  Samantha Cristoforettiová
  Terry W. Virts

    Dopraví posádku expedície 42
79. 42S Sojuz TMA-16M
Plánovaný štart:
Marec 2015
(planned)
Doba pripojenia:
bude aktualizované
až po ukončení misie
  Gennadij Padalka

  Michail Kornijenko
  Scott J. Kelly

  Dopraví posádku expedície 43
80. 43S Sojuz TMA-17M
Plánovaný štart:
Máj 2015
(planned)
Doba pripojenia:
bude aktualizované
až po ukončení misie
  Oleg Kononenko

  Kimiya Yui
  Kjell N. Lindgren

Dopraví posádku expedície 44
81. 44S Sojuz TMA-18M
Plánovaný štart:
Október 2015
(planned)
Doba pripojenia:
bude aktualizované
až po ukončení misie
  Sergej Volkov

  Andreas Mogensen
  Sarah Brightman

Dopraví posádku expedície 45. Mogensen a Brightmanová sa vrátia s Expedíciou 44 na palube Sojuzu TMA-16M.
82. 45S Sojuz TMA-19M
Plánovaný štart:
November 2015
(planned)
Doba pripojenia:
bude aktualizované
až po ukončení misie
  Jurij Malenčenko

  Timothy Peake
  Timothy L. Kopra

Dopraví posádku expedície 46

Pozri ajUpraviť

ReferencieUpraviť

Externé odkazyUpraviť