Otvoriť hlavné menu

Zoznam vrcholov v Poľane

zoznamový článok projektov Wikimedia
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Zoznam vrcholov v Poľane zahŕňa pomenované vrcholy s nadmorskou výškou nad 1 000 m n. m. Zoznam vychádza z údajov, dostupných na stránkach hiking.sk[1]. Ako hranice pohoria boli zvažované hranice rovnomenného geomorfologického celku[2].

Zoznam vrcholovUpraviť

# Vrchol Výška (m) Súradnice Prístup
1. Poľana 1 458 48°38′13″S 19°29′01″V / 48,63694°S 19,48361°V / 48.63694; 19.48361 (Poľana)  
2. Predná Poľana 1 367 48°37′49″S 19°27′53″V / 48,63028°S 19,46472°V / 48.63028; 19.46472 (Predná Poľana) neznačkovaný
3. Kopce 1 334 48°39′17″S 19°29′40″V / 48,65472°S 19,49444°V / 48.65472; 19.49444 (Kopce)    
4. Bukovina 1 294 48°40′28″S 19°25′00″V / 48,67444°S 19,41667°V / 48.67444; 19.41667 (Bukovina) neznačkovaný
5. Vepor 1 277 48°42′55″S 19°27′30″V / 48,71528°S 19,45833°V / 48.71528; 19.45833 (Vepor)  
6. Brusniansky grúň 1 271 48°40′23″S 19°28′52″V / 48,67306°S 19,48111°V / 48.67306; 19.48111 (Brusniansky grúň) neznačkovaný
7. Hrb 1 255 48°43′51″S 19°27′27″V / 48,73083°S 19,45750°V / 48.73083; 19.45750 (Hrb)  
8. Drábovka 1 251 48°37′59″S 19°26′19″V / 48,63306°S 19,43861°V / 48.63306; 19.43861 (Drábovka) neznačkovaný
9. Hajný grúň 1 208 48°41′28″S 19°28′03″V / 48,69111°S 19,46750°V / 48.69111; 19.46750 (Hajný grúň)  
10. Žiarec 1 200 48°40′15″S 19°23′35″V / 48,67083°S 19,39306°V / 48.67083; 19.39306 (Žiarec) neznačkovaný
11. Ľubietovská Bukovina 1 194 48°41′15″S 19°26′20″V / 48,68750°S 19,43889°V / 48.68750; 19.43889 (Ľubietovská Bukovina)  
12. Záhorská skala 1 132 48°39′30″S 19°30′55″V / 48,65833°S 19,51528°V / 48.65833; 19.51528 (Záhorská skala)  
13. Želobudzka skala 1 116 48°38′23″S 19°24′23″V / 48,63972°S 19,40639°V / 48.63972; 19.40639 (Želobudzka skala) neznačkovaný
14. Vrchdetva 1 063 48°36′39″S 19°27′38″V / 48,61083°S 19,46056°V / 48.61083; 19.46056 (Vrchdetva)  
15. Sedlo 1 043 48°37′51″S 19°30′34″V / 48,63083°S 19,50944°V / 48.63083; 19.50944 (Sedlo) neznačkovaný
16. Hrubá Lúčka 1 027 48°38′51″S 19°23′06″V / 48,64750°S 19,38500°V / 48.64750; 19.38500 (Hrubá Lúčka) neznačkovaný
17. Minca 1 027 48°42′02″S 19°24′42″V / 48,70056°S 19,41167°V / 48.70056; 19.41167 (Minca)  
18. Grúň 1 026 48°40′02″S 19°26′56″V / 48,66722°S 19,44889°V / 48.66722; 19.44889 (Grúň) neznačkovaný
19. Šafraníčka 1 015 48°39′14″S 19°27′35″V / 48,65389°S 19,45972°V / 48.65389; 19.45972 (Šafraníčka) neznačkovaný
20. Kurinec 1 006 48°39′46″S 19°24′59″V / 48,66278°S 19,41639°V / 48.66278; 19.41639 (Kurinec) neznačkovaný

Pozri ajUpraviť

ReferencieUpraviť

ZdrojUpraviť

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam vrcholů v Poľaně na českej Wikipédii.