Martin Jakubec

slovenský spevák, podnikateľ, TV producent, politik

PhDr. Martin Jakubec, PhD. (* 17. november 1983, Bratislava)[1] je slovenský podnikateľ, spevák, politik, poradca.

Martin Jakubec
Základné informácie
Umelecké mená EMDŽEJ/Jasmin Jakubovič (CH, SB)
Narodenie 17. november 1983 (37 rokov)
Bratislava, Slovensko
Bydlisko Bratislava
Žáner pop music, folk music, ľudová hudba, kantiléna, oldies, dance floor
Typ hlasu tenor
Roky pôsob. 2004 – súčasnosť

ŽivotopisUpraviť

Podnikateľ v oblasti zahraničného obchodu s komoditami greenline garden, reality a mediálneho poradenstva.

8. novembra 2016 oficiálne oznámil svojím príhovorom vstup do slovenskej politiky. Je generálnym manažérom organizácie Úrad pre národný rozvoj SR. Predsedom politického subjektu Strany patriotov; kandidoval na funkciu predsedu BSK vo voľbách uskutočnených 4. novembra 2017, kde získal 1219 hlasov (0,7 %).[2] Momentálne zastáva viaceré manažérske pozície v správnych a dozorných radách obchodných spoločností. V roku 2018 kandidoval na post starostu obce Hrubá Borša, kde získal 9,1 % hlasov.[3]

V roku 2019 kandidoval vo voľbách na Prezidenta SR a vyzbieral pod svoju kandidatúru 21.063 podpisov. Kvôli nesplnenému vekovému limitu nebol oprávnený kandidovať vo voľbách.

V médiách sa objavuje od roku 2004 kedy sa stal 1. Slovenskou internetovou celebritou v Ankete Zlatý klinec za reklamu. K spevu sa dostal počas stredoškolského štúdia na ĽUK v odbore bicie nástroje a spev.

Je držiteľom 7 Zlatých platní a 2 Platinových platní a ocenení IFPI za predaj nosičov (Slovensko, Chorvátsko, Česko, Poľsko). Na svojom konte má vydaných 90 sólových CD albumov, viac ako 86 hudobných kompilácii a vydaných 150 DVD nosičov programov vlastnej produkcie. Za obdobie vydavateľskej činnosti predal viac ako 5 miliónov nosičov. Jeho hudobnú kariéru odštartovalo jeho televízne vysielania a účinkovanie v zábavných programoch Slovensko sa zabáva (2009), Akcent paráda (2007 – 2009), Folklórne slávnosti (2005 – 2009), Jubilanti (2009 – 2011), Slovenské šlágre (2010 – 2017) a Repete (2009 – 2017). Rozhodujúcim zlomom v jeho kariére bolo znovuzrodenie programu Repete Ivana Krajíčka pod názvom Repete Návraty (2007). V ňom ako producent a režisér ponúkol priestor hudobným osobnostiam, ako boli napr. Dušan Grúň, Robo Kazík, Zdeno Sychra, Gizela Oňová, Eva Máziková, Oľga Szabová a Božanka a ďalší.

Je propagátorom a vlastníkom autorských práv Repete ®. V televízii TV8 je hlavnou osobnosťou, účinkuje v hudobnej relácii Hudobné želania a Živijó, ktoré sú divácky mimoriadne populárne hlavne u staršej generácie.

Je jednou z hlavných tvári hudobnej Československej televízie Šlágr TV. Na Slovensku vlastní obchodnú značku hudobnej televízie SENZI TV.

V TV JOJ sa stal tvárou celebritnej šou Sladký život I. a II. séria (2014 – 2016). Žije v Bratislave a striedavo v Los Angeles.

Popieranie pandémieUpraviť

Počas pandémie ochorenia COVID-19 sa opätovne zviditeľnil na svojom Youtube kanáli, na ktorom lákal pozornosť konšpirátorov vyhlasovaním nepodložených tvrdení za vedecké fakty. Dlhodobo odmieta antigénové a PCR testovanie, kritizuje vakcináciu a spochybňuje závažnosť pandémie. O vakcínach dokonca tvrdí, že všetci zaočkovaní ľudia budú do dvoch rokov od vakcináce zomierať.[4]

VzdelanieUpraviť

Jeho najvyšším dosiahnutým vzdelaním je PhD.[5]

  • 2000 – ĽUK Bratislava
  • 2001 – Hotelová akadémia
  • 2003 – Robert Schuman Institute (Rakúsko – školenie PR manažérov štátnych orgánov z krajín strednej a východnej Európy)
  • 2004 – Inštitút zahraničného obchodu a vzdelávania Bratislava
  • 2008 – Univerzita sv. Cyrila a Metoda Trnava (Fakulta masmediálnej komunikácie, odbor masmediálna komunikácia (Mgr.)
  • 2010 – Univerzita sv. Cyrila a Metoda (Fakulta masmediálnej komunikácie, odbor masmediálne štúdie v rigoróznom konaní (PhDr.)
  • 2014 – Paneurópska vysoká škola (Fakulta masmédií, odbor masmediálne štúdia (PhD.)

DiskografiaUpraviť

AlbumyUpraviť

  • (2002) Sen o veľkej láske – Jakubec Production
  • (2004) Tie chvíle najkrajšie – Jakubec Production
  • (2004) Párty – Jakubec Production
  • (2004) Pamätáš, moja drahá – Jakubec Production
  • (2005) Do rána je malá chvíľa – Jakubec Production
  • (2006) Zlatá dychovka 1 – Maja Production
  • (2007) Akcent paráda – Maja Production
  • (2009) Akcent live – Jakubec Production
  • (2009) Brillant orchester – Maja Production
  • (2009) Zlatá dychovka 2 – Maja Production
  • (2009) Repete Návraty 1 a Lýdia Volejníčková – Maja Production
  • (2009) Repete Návraty 2 a Dušan Grúň – Maja Production
  • (2010) Repete Návraty 3 Gala – Maja Production
  • (2010) Vianoce – Pokoj v rodine – Jakubec Production
  • (2010) Zlatá dychovka 3 – Maja Production
  • (2010) Slovensko sa zabáva – výberovka – Maja Production
  • (2010) Skôr než odídeš – Maja Production
  • (2010) Čože je to 50-tka – Maja Production
  • (2010) Hity 70. rokov a Nočné ruže – Maja Production
  • (2012) Slovensko krásne – Od Tatier k Dunaju – Jakubec Production
  • (2013) Jubilantom 1 Spomienky na šlágre - Jakubec Production
  • (2013) Jubilantom 2 Mamičke k sviatku – Jakubec Production
  • (2013) REPETE Legendárne hity Dušan Grúň, Martin Jakubec a Lýdia Volejníčková – Česká muzika
  • (2013) SLOVENSKO SA ZABÁVA s Martinom Jakubcom – 7 CD a 5 DVD Česká muzika
  • (2013) KUBO a IVETKA Na slovenskej zábave – 3 CD + 2 DVD Česká muzika
  • (2013) ZLATÁ DYCHOVKA s Martinom Jakubcom – 7 DVD + 5 CD Česká muzika
  • (2014) Repete Vianoce Martin Jakubec a Dušan Grúň – Jakubec Production
  • (2015) THE BEST OFF – To najlepšie od Jakubca! (MAJA PRODUCTION)
  • (2015) ADIO BELLA Martin Jakubec a Božanka (MAJA PRODUCTION)
  • (2015) DALA BY TI DALA Martin Jakubec a Božanka (MAJA PRODUCTION)
  • (2015) DISKOPRÍBEH Martin Jakubec a Marián Čurko (MAJA PRODUCTION)
  • (2015) Bavíme sa navzájom Martin Jakubec (MAJA PRODUCTION)
  • (2016) REPETE 20 rokov po... Jakubec, Grúň, Volejníčková, Božanka (MAJA PRODUCTION)
  • (2017) Krásne Tatry (Česko) vydavateľstvo ČESKÁ MUZIKA spol. s r. o. TV Šláger
  • (2018) MARTIN JAKUBEC a BOŽANKA., Žraloci zo Splitu (Slovensko/Česko) MAJA PRODUCTION spol. s r. o. / Česká muzika
  • (2018) MARTIN JAKUBEC a BOŽANKA., Oleandre, oleandre., JAKUBEC PRODUCTION / For - media Poľsko
  • (2018) KRÁĽ ZÁBAVY - Jubilejné 33, JAKUBEC PRODUCTION
  • (2020) Héj, Slováci – Jakubec Music

KompilácieUpraviť

  • (2010) Slovenské mamky – Maja Production
  • (2010) Repete – Dušan Grúň – Maja Production a STV
  • (2010) Repete 2 Lýdia Volejníčková (Milión ruží) - Maja Production
  • (2012) Slovensko sa zabáva 7 DVD a 5 CD (ČESKÁ MUZIKA)
  • (2012) JADRAN ŠOU Martin Jakubec a Božanka (ČESKÁ MUZIKA)
  • (2014) SLOVENSKO KRÁSNE (ČESKÁ MUZIKA)
  • (2019) Modlitba za rodičov Martin Jakubec a Božanka (ČESKÁ MUZIKA)
  • (2020) Nikdy nebuď sám

Martin Jakubec a Marián Čurko (ČURKO MUSIC)

ReferencieUpraviť

  1. Martin Jakubec [online]. aktuality.sk, [cit. 2015-02-12]. Dostupné online.
  2. https://volby.sme.sk/volby-vuc/2017/vysledky/bratislavsky-kraj, cit. 5. 11. 2017.
  3. Hrubá Borša - Výsledky komunálnych volieb 2018. sme.sk (Bratislava: Petit Press). Dostupné online [cit. 2018-11-14]. ISSN 1335-4418.
  4. Jakubec: Nezaočkovaní versus očkovaní (zaštepení) [online]. [Cit. 2021-07-13]. Dostupné online.
  5. PhDr. Martin Jakubec PhD., osobnosti.sk, Online

Externé odkazyUpraviť