Zoznam poslancov NR SR (2020 – 2023)

zoznamový článok projektov Wikimedia

Toto je zoznam poslancov Národnej rady Slovenskej republiky v 8. volebnom období (2020 – 2023).

Politika na Slovensku
Ústava Slovenskej republiky
Ústavní činitelia
Prezidentka SR: Zuzana Čaputová

Predseda NR SR: Peter Žiga

Predseda vlády SR: Robert Fico
Štátne orgány
Národná rada · Vláda · Prezident
Ústavný súd · Súdna rada · Najvyšší súd
Prokuratúra · Verejný ochranca práv · Najvyšší kontrolný úrad
Politické strany v Národnej rade
Koalícia
SMER – SD · HLAS – SD · SNS
Opozícia
PS · SaS · SLOVENSKO · KDH
Vlády
1989 – 1990 · 1990 – 1991 · 1991 – 1992
1992 – 1994 · 1994 – 1994 · 1994 – 1998
1998 – 2002 · 2002 – 2006 · 2006 – 2010
2010 – 2012 · 2012 – 2016 · 2016 – 2018
2018 – 2020 · 2020 – 2021 · 2021 – 2023
2023 · od 2023
Poslanci NR SR
1992 – 1994 · 1994 – 1998 · 1998 – 2002
2002 – 2006 · 2006 – 2010 · 2010 – 2012
2012 – 2016 · 2016 – 2020 · 2020 – 2023
2023 – 2027
Voľby na Slovensku
Prezidentské voľby
(1989· 1993 · 1998 · 1999 · 2004
2009 · 2014 · 2019 · 2024
Parlamentné voľby
1990 (fed.· 1992 (fed.· 1994 · 1998 · 2002
2006 · 2010 · 2012 · 2016 · 2020 · 2023
Krajské voľby
2001 · 2005 · 2009 · 2013 · 2017 · 2022
Komunálne voľby
1990 · 1994 · 1998 · 2002
2006 · 2010 · 2014 · 2018 · 2022
Európske parlamentné voľby
2004 · 2009 · 2014 · 2019 · 2024
Referendá
1994 · 1997 · 1998 · 2000
2003 · 2004 · 2010 · 2015 · 2023
Zahraničná politika
Európska únia · NATO · OSN · WTO
OECD · OBSE · Vyšehradská skupina

Voľby do NR SR prebehli 29. februára 2020, ustanovujúca schôdza sa konala 20. marca 2020[1]30. apríla 2020 Národná rada schválila programové vyhlásenie a vyslovila dôveru vláde Igora Matoviča hlasmi 93 zo 141 prítomných poslancov, proti hlasovalo 48.[2][3] 1. apríla 2021 ju vystriedala vláda Eduarda Hegera, úradujúca do 15. mája 2023. Následne až do 25. októbra 2023 pôsobila úradnícka vláda Ľudovíta Ódora, ktorú vystriedala 4. vláda Roberta Fica, ktorá vzišla z predčasných parlamentných volieb konaných 30. septembra 2023.[4] Ustanovujúca schôdza nasledujúceho 9. volebného obdobia NR SR sa konala 25. októbra 2023.

Zloženie NR SR

upraviť
Bližšie informácie v hlavnom článku: Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2020

Rozdelenie 150 mandátov medzi 6 politických subjektov, ktoré prekročili volebné kvórum pre vstup do NR SR:

13
17
12
53
38
17

Vedenie NR SR

upraviť
Funkcia Meno a priezvisko Politický subjekt Od Do Počet hlasov
Predseda Boris Kollár SME RODINA 20. 3. 2020 25. 10. 2023 106 zo 142 [5]
Podpredseda Gábor Grendel OĽANO 20. 3. 2020 25. 10. 2023 108 zo 134 [6]
Podpredseda Juraj Šeliga ZA ĽUDÍ 20. 3. 2020 5. 5. 2021 88 zo 134 [6]
Podpredseda Peter Pčolinský SME RODINA 19. 10. 2022 25. 10. 2023 85 zo 101 [7][8]
Podpredseda Milan Laurenčík SaS 24. 3. 2020 13. 9. 2022 85 zo 145 [9]
Podpredseda Peter Pellegrini SMER – sociálna demokracia 24. 3. 2020 21. 10. 2020 95 zo 145 [9][10]
Podpredseda Juraj Blanár SMER – sociálna demokracia 21. 10. 2020 25. 10. 2023 89 zo 130 [10]

Poslanci NR SR

upraviť

Prvých 150 položiek zoznamu tvoria v úvodnom zoradení zvolení poslanci v poradí primárne podľa čísla politického subjektu vo voľbách a sekundárne podľa poradia kandidáta po zohľadnení prednostného hlasovania. Za nimi nasledujú náhradníci chronologicky, v poradí ako nastupovali. Dátumy a dôvody vznikov a zánikov mandátov sú uvádzané formou poznámok k menám. Zoznam je možné zoradiť podľa vlastného kritéria kliknutím na záhlavie stĺpca.

Legenda
     N: Poslanec, ktorý získal mandát z pozície náhradníka, tzn. nastúpil za iného poslanca.
     Z: Poslanec, ktorý sa vzdal mandátu, mandát mu zanikol alebo mandát neuplatňuje. Na jeho miesto nastúpil náhradník.

Zdroje: [11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36][37][38][39][40][41][42][43][44][45][46][47][48]

Poznámky

upraviť
  1. Politická strana (politické hnutie) alebo koalícia politických strán (politických hnutí), za ktorú poslanec kandidoval.
  2. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Miroslav Žiak.
    24. 3. 2021: Poslanec si uplatnil mandát po podaní demisie z postu člena vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 478).
    1. 4. 2021: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 496).
    13. 9. 2022: Poslanec si uplatnil mandát po podaní demisie z postu člena vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1244).
  3. 18. 3. 2020: Vzdala sa mandátu. Náhradníčka: Jarmila Hargašová.
  4. 21. 3. 2020: Jeho mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom. Náhradník: Roman Foltín.
  5. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Milan Laurenčík.
    26. 3. 2021: Poslanec si uplatnil mandát po podaní demisie z postu člena vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 483).
    1. 4. 2021: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 496).
    13. 9. 2022: Poslanec si uplatnil mandát po podaní demisie z postu člena vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1245).
  6. 4. 4. 2022: Jeho mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom. Náhradník: Jozef Kanuščák (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1041 a 1042).
  7. 21. 3. 2020: Jeho mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom. Náhradník: Radovan Sloboda.
  8. 18. 3. 2020: Vzdal sa mandátu. Náhradník: Karol Galek.
  9. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Jozef Hlinka.
    18. 3. 2020: Poslanec si uplatnil mandát po podaní demisie z postu člena vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 473).
    9. 4. 2021: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 506).
    15. 5. 2023: Po zániku poverenia na vykonávanie pôsobnosti člena vlády SR si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  10. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradníčka: Eva Hudecová.
    15. 5. 2023: Po zániku poverenia na vykonávanie pôsobnosti člena vlády SR si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  11. 18. 3. 2020: Vzdal sa mandátu. Náhradník: Tomáš Lehotský.
  12. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Marek Antal.
    15. 5. 2023: Po zániku poverenia na vykonávanie pôsobnosti člena vlády SR si uplatnila mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  13. 1. 7. 2020: Jeho mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 155).
    8. 4. 2021: Poslanec si uplatnil mandát po odvolaní z funkcie štátneho tajomníka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 504).
  14. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradníčka: Alexandra Pivková.
    24. 3. 2021: Poslankyňa si uplatnila mandát po podaní demisie z postu členky vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 482).
    1. 4. 2021: Mandát neuplatňuje, pretože je členkou vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 496).
    13. 9. 2022: Poslankyňa si uplatnila mandát po podaní demisie z postu člena vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1246).
  15. 21. 3. 2020: Jeho mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom. Náhradníčka: Viera Leščáková.
    22. 7. 2021: Uplatnil svoj mandát poslanca (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 643).
    31. 5. 2023: Vzdal sa mandátu (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1811).
  16. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je predsedom vlády SR. Náhradník: Radovan Marcinčin.
    23.12.2022: Po zániku poverenia na vykonávanie pôsobnosti člena vlády SR si uplatnil mandát.
  17. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Marek Šefčík.
    15. 5. 2023: Po zániku poverenia na vykonávanie pôsobnosti člena vlády SR si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  18. 21. 3. 2020: Jeho mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom. Náhradník: Peter Cseh.
    13. 8. 2020: Poslanec si uplatnil mandát po odvolaní z funkcie štátneho tajomníka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 179).
  19. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Juraj Gyimesi.
    15. 5. 2023: Po zániku poverenia na vykonávanie pôsobnosti člena vlády SR si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  20. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Richard Nemec.
    15. 5. 2023: Po zániku poverenia na vykonávanie pôsobnosti člena vlády SR si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  21. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Sebastián Kozarec.
    13. 3. 2021: Poslanec si uplatnil mandát po podaní demisie z postu člena vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 463).
  22. 23. 3. 2020: Jeho mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom. Náhradník: Rastislav Jílek.
    16. 7. 2021: Uplatnil mandát poslanca po odvolaní z funkcie štátneho tajomníka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 638).
  23. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Vojtech Tóth.
    9. 6. 2021: Poslanec si uplatnil mandát po podaní demisie z postu člena vlády SR (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 613).
  24. 21. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník Vladimír Zajačik.
    15. 5. 2023: Po zániku poverenia na vykonávanie pôsobnosti člena vlády SR si uplatnil mandát (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  25. 31. 8. 2021: Mandát zaniknutý. Mandát poslanca zanikol vzdaním sa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 673).
  26. 21. 6. 2021: Mandát zaniknutý. Mandát poslanca zanikol vzdaním sa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 619).
  27. 29.9.2022: Jeho mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom. Náhradník: Peter Cseh.
    15. 5. 2023: Poslanec si uplatnil mandát po odvolaní z funkcie štátneho tajomníka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1788).
  28. 20. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je predsedom vlády SR. Náhradník: Augustín Hambálek.
    21. 3. 2020: Po prijatí demisie vlády SR a vymenovaní novej vlády SR začal uplatňovať mandát poslanca (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  29. 20. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Vladimír Jánošík.
    21. 3. 2020: Po prijatí demisie vlády SR a vymenovaní novej vlády SR začal uplatňovať mandát poslanca (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  30. 20. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členkou vlády SR. Náhradník: Ján Kvorka.
    21. 3. 2020: Po prijatí demisie vlády SR a vymenovaní novej vlády SR začala uplatňovať mandát poslankyne (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  31. 20. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Zdenko Svoboda.
    21. 3. 2020: Po prijatí demisie vlády SR a vymenovaní novej vlády SR začal uplatňovať mandát poslanca (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  32. 20. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Branislav Ondruš.
    21. 3. 2020: Po prijatí demisie vlády SR a vymenovaní novej vlády SR začal uplatňovať mandát poslanca (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  33. 20. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členom vlády SR. Náhradník: Pavol Goga.
    21. 3. 2020: Po prijatí demisie vlády SR a vymenovaní novej vlády SR začal uplatňovať mandát poslanca (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  34. 20. 3. 2020: Mandát neuplatňuje, pretože je členkou vlády SR. Náhradníčka: Mária Janíková.
    21. 3. 2020: Po prijatí demisie vlády SR a vymenovaní novej vlády SR začala uplatňovať mandát poslankyne (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  35. 20. 2. 2021: Zomrel, čím jeho mandát zanikol. Náhradník: Augustín Hambálek.
  36. 5. 4. 2022: Mandát poslanca zanikol z dôvodu nadobudnutia právoplatnosti rozsudku, ktorým bol odsúdený za úmyselný trestný čin (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1044). Náhradníčka: Slavěna Vorobelová.
  37. 11. 3. 2020: Vzdala sa mandátu. Náhradník: Miroslav Suja.
  38. 20. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na zaniknutý mandát Danice Mikovčákovej.
  39. 20. 3. 2020: Nastúpila ako náhradníčka na zaniknutý mandát Lucie Ďuriš Nicholsonovej.
  40. 20. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na zaniknutý mandát Andreja Kisku.
  41. 20. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na zaniknutý mandát Juraja Drobu.
    21. 3. 2020: Jeho mandát sa neuplatňuje, pretože je štátnym tajomníkom. Náhradník: Radovan Kazda.
  42. 20. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Petra Pellegriniho.
    21. 3. 2020: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Petra Pellegriniho zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
    24. 2. 2021: Nastúpil na uprázdnený mandát poslanca Ľubomíra Petráka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 426).
  43. 20. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Richarda Rašiho.
    21. 3. 2020: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Richarda Rašiho zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  44. 20. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Denisy Sakovej.
    21. 3. 2020: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Denisy Sakovej zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  45. 20. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jána Richtera.
    21. 3. 2020: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Jána Richtera zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  46. 20. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Petra Žigu.
    21. 3. 2020: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Petra Žigu zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  47. 20. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ladislava Kamenického.
    21. 3. 2020: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Ladislava Kamenického zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  48. 20. 3. 2020: Nastúpila ako náhradník na neuplatňovaný mandát Ľubice Laššákovej.
    21. 3. 2020: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Ľubice Laššákovej zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 9).
  49. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Igora Matoviča.
    22. 6. 2021: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát poslanca Igora Matoviča zanikol z dôvodu nastúpenia na zaniknutý mandát poslanca Jána Heráka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 620).
    22. 6. 2021: Nastúpil na zaniknutý mandát poslanca Jána Heráka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 620).
  50. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jána Budaja.
    1. 9. 2021: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát poslanca Jána Budaja zanikol z dôvodu nastúpenia na zaniknutý mandát poslanca Jozefa Bubnára (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 674 ).
    1. 9. 2021: Nastúpil na zaniknutý mandát poslanca Jozefa Bubnára (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 674).
  51. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jaroslava Naďa.
    15. 5. 2023: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Jaroslava Naďa (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  52. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Eduarda Hegera.
    15.2.2023: Jeho mandát sa neuplatňu, pretože je štátnym tajomníkom.
  53. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Mareka Krajčího.
    12. 3. 2021: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Mareka Krajčiho zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 463).
    22. 6. 2021: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Igora Matoviča (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 620).
    23.12.2022: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Igora Matoviča.
    15.2.2023: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Eduarda Hegera.
    15. 5. 2023: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Eduarda Hegera (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  54. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jána Mičovského.
    8. 6. 2021: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Jána Mičovského zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 613).
    1. 9. 2021: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát poslanca Jána Budaja (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 674).
    15. 5. 2023: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Jána Budaja (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  55. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Romana Mikulca.
    15. 5. 2023: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Romana Mikulca (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  56. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Milana Krajniaka.
    17. 3. 2021: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Milana Krajniaka zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 473).
    9. 4. 2021: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát poslanca Milana Krajniaka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 506).
    15. 5. 2023: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Milana Krajniaka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  57. 22. 3. 2020: Nastúpila ako náhradník na neuplatňovaný mandát Štefana Holého.
    15. 5. 2023: Mandát poslankyne zanikol uplatnením mandátu poslanca Štefana Holého (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  58. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Richarda Sulíka.
    23. 3. 2021: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Richarda Sulíka zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 478).
    1. 4. 2021: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát poslanca Richarda Sulíka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 496).
    13. 9. 2022: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Richarda Sulíka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1244).
  59. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Branislava Grӧhlinga.
    25. 3. 2021: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Branislava Gröhlinga zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 483).
    1. 4. 2021: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát poslanca Branislava Gröhlinga (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 496).
    13. 9. 2022: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Branislava Gröhlinga (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1245).
  60. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Veroniky Remišovej.
    1. 7. 2020: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Veroniky Remišovej zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 155).
    31. 5. 2022: Poslanec si uplatnil mandát po vrátení mandátu Milana Luciaka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1812).
  61. 22. 3. 2020: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Márie Kolíkovej.
    23. 3. 2021: Mandát náhradníčky na neuplatňovaný mandát Márie Kolíkovej zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 482).
    1. 4. 2021: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát poslankyne Márie Kolíkovej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 496).
    13. 9. 2022: Mandát poslankyne zanikol uplatnením mandátu poslankyne Márie Kolíkovej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1246).
  62. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Lukáša Kyselicu.
    13. 8. 2020: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Lukáša Kyselicu (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 179).
    29.9.2022: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Andreja Stančíka.
    15. 5. 2023: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Andreja Stančíka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1788).
  63. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Martina Klusa.
  64. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Jána Oravca.
  65. 22. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Karola Galeka.
  66. 23. 3. 2020: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát Michala Luciaka.
    21. 7. 2021: Jej mandát náhradníčky zanikol uplatnením si mandátu poslancom Michalom Luciakom (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 643).
  67. 24. 3. 2020: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát Martina Fecku.
    15. 7. 2021: Mandát poslanca zanikol uplatnením mandátu poslanca Martina Fecka (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 638).
  68. 2. 7. 2020: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát poslankyne Veroniky Remišovej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 155).
    15. 5. 2023: Mandát poslankyne zanikol uplatnením mandátu poslankyne Veroniky Remišovej (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1787).
  69. 2. 7. 2020: Nastúpila ako náhradníčka na neuplatňovaný mandát poslanca Vladimíra Ledeckého (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 155).
    7. 4. 2021: Mandát náhradníka na neuplatňovaný mandát Vladimíra Ledeckého zaniknutý (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 504).
  70. 19. 4. 2022: Nastúpil ako náhradník na neuplatňovaný mandát poslanca Ondreja Dostála (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1041 a 1042).
  71. 19. 4. 2022: Nastúpila ako náhradníčka na uprázdnený mandát poslanca Mariana Kotlebu (Rozhodnutie predsedu NR SR č. 1045).

Referencie

upraviť
  1. TASR. Novým predsedom NR SR je Boris Kollár, poslanci sa zídu opäť v utorok. teraz.sk (Bratislava: TASR), 2020-03-20. Dostupné online [cit. 2020-03-20].
  2. Hlasovanie podľa klubov : Schôdza č. 6 : 30. 4. 2020 11:42 : 74 : Programové vyhlásenie vlády Slovenskej republiky (tlač 68). Hlasovanie o návrhu uznesenia. [online]. Bratislava: Národná rada SR, [cit. 2024-02-08]. Dostupné online.
  3. TASR. Poslanci NR vyslovili dôveru v poradí 12. vláde Slovenskej republiky. teraz.sk (Bratislava: TASR), 2020-04-30. Dostupné online [cit. 2024-03-13].
  4. TASR. Vláda odborníkov nemusí podávať demisiu. Prezidentka môže vymenovať novú vládu. Aktuality.sk (Bratislava: Ringier Axel Springer Slovakia), 2023-10-22. Dostupné online [cit. 2023-10-25].
  5. Hlasovanie : Návrh na voľbu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 6) : Zápisnica o voľbe predsedu NR SR [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-20, [cit. 2020-03-20]. Dostupné online.
  6. a b Hlasovanie : Návrh na voľbu podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 8) : Zápisnica o voľbe podpredsedov NR SR [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-20, [cit. 2020-03-20]. Dostupné online.
  7. Parlamentná tlač 1278 [online]. Bratislava: Národná rada SR, [cit. 2022-10-19]. Dostupné online.
  8. Poslanci si zvolili podpredsedu parlamentu, stal sa ním Peter Pčolinský. TA3 (Bratislava: C.E.N.), 2022-10-19. Dostupné online [cit. 2022-10-19].
  9. a b Hlasovanie : Návrh na voľbu podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 25) : Zápisnica o voľbe podpredsedov NR SR [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-24, [cit. 2020-03-27]. Dostupné online.
  10. a b TASR. Parlament má nového podpredsedu. Pellegriniho vystrieda Blanár. SME (Bratislava: Petit Press), 2020-10-21. Dostupné online [cit. 2020-10-21]. ISSN 1335-4418.
  11. Voľby do Národnej rady SR 2020 : Súbory na stiahnutie : Zvolení poslanci Národnej rady Slovenskej republiky [online]. Bratislava: Štatistický úrad SR, [cit. 2020-03-03]. Dostupné online. Archivované 2020-03-04 z originálu.
  12. Voľby do Národnej rady SR 2020 : Súbory na stiahnutie : Zmenené poradie kandidátov po zohľadnení prednostného hlasovania za postupujúce politické subjekty [online]. Bratislava: Štatistický úrad SR, [cit. 2020-03-03]. Dostupné online. Archivované 2020-03-04 z originálu.
  13. Zmeny v zložení NR SR : 8. volebné obdobie [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-20, [cit. 2020-03-20]. Dostupné online.
  14. Poslanecké kluby NR SR : 8. volebné obdobie [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-20, [cit. 2020-03-20]. Dostupné online.
  15. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 1 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-11, [cit. 2021-03-22]. Dostupné online.
  16. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 2 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-18, [cit. 2021-03-22]. Dostupné online.
  17. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 3 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-18, [cit. 2021-03-22]. Dostupné online.
  18. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 4 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-19, [cit. 2021-03-22]. Dostupné online.
  19. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 5 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-20, [cit. 2020-03-27]. Dostupné online.
  20. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 6 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-20, [cit. 2020-03-27]. Dostupné online.
  21. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 9 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-23, [cit. 2020-03-27]. Dostupné online.
  22. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 10 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-23, [cit. 2020-03-27]. Dostupné online.
  23. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 11 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-03-23, [cit. 2020-03-27]. Dostupné online.
  24. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 155 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-07-02, [cit. 2021-03-22]. Dostupné online.
  25. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 179 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2020-08-13, [cit. 2021-03-22]. Dostupné online.
  26. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 426 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-02-24, [cit. 2021-03-22]. Dostupné online.
  27. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 463 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-03-15, [cit. 2021-03-22]. Dostupné online.
  28. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 473 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-03-17, [cit. 2021-03-22]. Dostupné online.
  29. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 478 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-03-23, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  30. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 482 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-03-24, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  31. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 483 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-03-25, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  32. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 496 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-04-01, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  33. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 504 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-04-08, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  34. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 506 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-04-09, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  35. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 613 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-06-08, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  36. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 619 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-06-22, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  37. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 620 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-06-22, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  38. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 638 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-07-15, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  39. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 643 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-07-22, [cit. 2021-08-12]. Dostupné online.
  40. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 673 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-08-31, [cit. 2022-02-05]. Dostupné online.
  41. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 674 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2021-08-31, [cit. 2022-02-05]. Dostupné online.
  42. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 1041 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2022-04-19, [cit. 2022-04-21]. Dostupné online.
  43. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 1042 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2022-04-19, [cit. 2022-04-21]. Dostupné online.
  44. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 1044 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2022-04-19, [cit. 2022-04-21]. Dostupné online.
  45. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 1045 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2022-04-19, [cit. 2022-04-21]. Dostupné online.
  46. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 1244 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2022-09-13, [cit. 2022-09-14]. Dostupné online.
  47. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 1245 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2022-09-13, [cit. 2022-09-14]. Dostupné online.
  48. Rozhodnutie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky č. 1246 [online]. Bratislava: Národná rada SR, 2022-09-13, [cit. 2022-09-14]. Dostupné online.

Pozri aj

upraviť

Externé odkazy

upraviť