Zoznam poslancov NR SR (1994 – 1998)

zoznamový článok projektov Wikimedia

Zoznam poslancov Národnej rady Slovenskej republiky vo volebnom období 1994 – 1998 má tri časti:

  1. Poslanci zvolení vo voľbách konaných v dňoch od 30. septembra do 1. októbra 1994.
  2. Poslanci, ktorí nastúpili na poslanecký mandát ako náhradníci.
  3. Poslanci podľa strán.
Politika na Slovensku
Coat of arms of Slovakia.svg
Ústava Slovenskej republiky
Ústavní činitelia
Prezidentka SR: Zuzana Čaputová

Predseda NR SR: Boris Kollár

Predseda vlády SR: Igor Matovič
Štátne orgány
Národná rada · Vláda · Prezident
Ústavný súd · Súdna rada · Najvyšší súd
Prokuratúra · Verejný ochranca práv · Najvyšší kontrolný úrad
Politické strany v Národnej rade
Koalícia:
OĽANO · SME RODINA · SaS · ZA ĽUDÍ
Opozícia
SMER – SD · ĽSNS · HLAS - SD · KDŽP
Vlády
1989 – 1990 · 1990 – 1991 · 1991 – 1992
1992 – 1994 · 1994 – 1994 · 1994 – 1998
1998 – 2002 · 2002 – 2006 · 2006 – 2010
2010 – 2012 · 2012 – 2016 · 2016 – 2018
2018 – 2020 · od 2020
Poslanci NR SR
1992 – 1994 · 1994 – 1998 · 1998 – 2002
2002 – 2006 · 2006 – 2010 · 2010 – 2012
2012 – 2016 · 2016 – 2020 · 2020 – 2024
Voľby na Slovensku
Prezidentské voľby
(1989· 1993 · 1998 · 1999 · 2004
2009 · 2014 · 2019
Parlamentné voľby
1990 (fed.· 1992 (fed.· 1994 · 1998 · 2002
2006 · 2010 · 2012 · 2016 · 2020
Krajské voľby
2001 · 2005 · 2009 · 2013 · 2017
Komunálne voľby
1990 · 1994 · 1998 · 2002
2006 · 2010 · 2014 · 2018
Európske parlamentné voľby
2004 · 2009 · 2014 · 2019
Referendá
1994 · 1997 · 1998 · 2000
2003 · 2004 · 2010 · 2015
Zahraničná politika
Európska únia · NATO · OSN · WTO
OECD · OBSE · Vyšehradská skupina

V zátvorke za menom poslanca je uvedená strana, za ktorú kandidoval vo voľbách.

Poslanci zvolení vo voľbách konaných v dňoch 30. septembra a 1. októbra 1994Upraviť

Poslanci podľa stránUpraviť

Demokratická únia (15)Upraviť

volebná koalícia Hnutie za demokratické Slovensko-Roľnícka strana Slovenska (61)Upraviť

Kresťanskodemokratické hnutie (17)Upraviť

Maďarská koalícia (17)Upraviť

Slovenská národná strana (9)Upraviť

Spoločná voľba (18)Upraviť

Združenie robotníkov Slovenska (13)Upraviť

Poslanci, ktorí do NR SR nastúpili ako náhradníci [1]Upraviť

03.11.1994:

14.12.1994:

22.12. 1994:

19.01.1995:

  • Volný, Ján – HZDS – za J. Michelka – do konca v. o.                                                       

07.11.1995:

11.12.1995:

  • Hanker, Jozef – HZDS – za J. Tužinského – do konca v. o.                                                 

04.12.1996:

  • Belan, Ján –  HZDS – za F. Gauliedera – do konca v. o.

04.02.1997:

  • Hruška, Ladislav  -   SNS – za B. Kunca - do konca v. o.                                                             
  • Vanko, Marián – HZDS – za L. Polku – do konca v. o.                                                            

20.01.1998:

  • Pavlovičová, Blažena –  HZDS – za M. Maxona – do konca v. o.                                                            

24.03.1998:

  • Švec, František – HZDS – za O. Keltošovú - do konca v. o.                                                             

30.06.1998:

  • Bahna, Pavol – HZDS – za A. Tarnóczyho – do konca v. o.

ReferencieUpraviť