Otvoriť hlavné menu

Zoznam poslancov NR SR (1994 – 1998)

zoznamový článok projektov Wikimedia

Zoznam poslancov Národnej rady Slovenskej republiky vo volebnom období 1994 – 1998 má tri časti:

  1. Poslanci zvolení vo voľbách konaných v dňoch od 30. septembra do 1. októbra 1994.
  2. Poslanci, ktorí nastúpili na poslanecký mandát ako náhradníci.
  3. Poslanci podľa strán.
Politika na Slovensku

Coat of arms of Slovakia.svg

Ústava Slovenskej republiky
Ústavní činitelia

Prezidentka SR: Zuzana Čaputová
Predseda NR SR: Andrej Danko
Predseda vlády SR: Peter Pellegrini


Národná rada · Vláda

Politické strany v Národnej rade
Koalícia:
SMER – SD · SNS · MOST – HÍD
Opozícia:
SaS · OĽaNONOVA · ĽSNS · SME RODINA
Poslanci NR SR
1992 – 1994 · 1994 – 1998 · 1998 – 2002

2002 – 2006 · 2006 – 2010 · 2010 – 2012
2012 – 2016 · 2016 – 2020

Voľby na Slovensku
Prezidentské voľby:

1993 · 1999 · 2004
2009 · 2014 · 2019


Parlamentné voľby:
1990 · 1992 · 1994
1998 · 2002 · 2006
2010 · 2012 · 2016

V zátvorke za menom poslanca je uvedená strana, za ktorú kandidoval vo voľbách.

Obsah

Poslanci zvolení vo voľbách konaných v dňoch 30. septembra a 1. októbra 1994Upraviť

Poslanci podľa stránUpraviť

Demokratická únia (15)Upraviť

volebná koalícia Hnutie za demokratické Slovensko-Roľnícka strana Slovenska (61)Upraviť

Kresťanskodemokratické hnutie (17)Upraviť

Maďarská koalícia (17)Upraviť

Slovenská národná strana (9)Upraviť

Spoločná voľba (18)Upraviť

Združenie robotníkov Slovenska (13)Upraviť

Poslanci, ktorí do NR SR nastúpili ako náhradníci [1]Upraviť

03.11.1994:

14.12.1994:

22.12. 1994:

19.01.1995:

  • Volný, Ján – HZDS – za J. Michelka – do konca v. o.                                                       

07.11.1995:

11.12.1995:

  • Hanker, Jozef – HZDS – za J. Tužinského – do konca v. o.                                                 

04.12.1996:

  • Belan, Ján –  HZDS – za F. Gauliedera – do konca v. o.

04.02.1997:

  • Hruška, Ladislav  -   SNS – za B. Kunca - do konca v. o.                                                             
  • Vanko, Marián – HZDS – za L. Polku – do konca v. o.                                                            

20.01.1998:

  • Pavlovičová, Blažena –  HZDS – za M. Maxona – do konca v. o.                                                            

24.03.1998:

  • Švec, František – HZDS – za O. Keltošovú - do konca v. o.                                                             

30.06.1998:

  • Bahna, Pavol – HZDS – za A. Tarnóczyho – do konca v. o.

ReferencieUpraviť