Otvoriť hlavné menu

Zoznam geografických článkov/T

zoznamový článok projektov Wikimedia

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 673 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

t?Upraviť

taUpraviť

Ta-mao-šan · Taapaca · Tab · Tacaná · Tacoma (Washington) · Tacora · Tacuarembó (department) · Tacuarembó (mesto) · Tadžikistan · Taenga · Taff · Tafí Viejo · Taganrog · Tagliamento · Tahanea · Tahiti · Tahoe · Tachov · Tachty · Tachymeter · Taiaro · Taiwan · Taiwan (ostrov) · Taiwanský prieliv · Tajba · Tajch (Nová Baňa) · Tajmýrske jazero · Tajmýrsky polostrov · Tajná · Tajo · Tajov · Tajšok · Takahara (sopka) · Takandú · Takapoto · Takaroa · Takašima · Taklamakan · Takume · Talagabodas · Talakmau · Talang · Talence · Talent (Oregon) · Talianske kráľovstvo (stredovek) · Taliansko · Tallahassee · Tallinn · Tamarama · Tamási · Tambora (sopka) · Tambukan (jazero) · Tampa · Tampere · Tampomas · Tamsweg (okres) · Tana (jazero) · Tanana (mesto) · Tanana (rieka) · Tanburudú (Káfu) · Tandikat · Tandil · Tanganika (jazero) · Tangaroa (sopka) · Tangkubanparahu · Tanvald · Tanzánia · Taormina (Taliansko) · Tapolca · Tara (zdrojnica Driny) · Tarakan (sopka) · Taranaki · Tarbagataj · Tarča · Tarent · Tarentský záliv · Tarn (departement) · Tarn-et-Garonne · Tarnogród · Tarnov · Tarquinia · Tarrenz · Tarso Toussidé · Tarso Tôh · Tarso Voon · Tartessos · Tartu · Tasmanian Wilderness · Taškent · Tašuľa · Tat Ali (sopka) · Tata (Maďarsko) · Tatabánya · Tatakoto · Tatarkova próba · Tate-jama · Tate-šina · Tatran (spevokol, Liptovský Mikuláš) · Tatranská Javorina · Tatranská magistrála · Tatranská Polianka · Tatranská ulica (Banská Bystrica) · Tatranské múzeum doktora Tytusa Chałubińského v Zakopanom · TATRAVAGÓNKA · Tatry · Tatry (región) · Tauere · Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu · Taunšic · Taunus · Taupo (sopka) · Tauridský Chersonézos

Upraviť

Upraviť

Upraviť

tbUpraviť

teUpraviť

Te Wahipounamu · Teberda · Tegucigalpa · Tehelná ulica (Trnava) · Tehla (okres Levice) · Tehuelches (department) · Technický skúšobný ústav Piešťany · Tekokota · Tekolďany · Tekov (región) · Tekovská Breznica · Tekovská župa (Uhorsko) · Tekovské Lužany · Tekovské múzeum · Tekovské Nemce · Tekovský Hrádok · Telêmaco Borba · Tel Aviv-Jafo · Telč · Teleckoje ozero · Teleorman (župa) · Televízna veža na Kamzíku · Telfes im Stubai · Telfs · Telgárt · Telica (sopka) · Telince · Telomoyo · Telsen (department) · Telsen (mesto) · Tematangi · Tematín · Tematínska lesostep · Tematínske vrchy · Temeš · Temešská skala (prírodná rezervácia) · Temešská vrchovina · Temešvár · Temniak · Temple (Texas) · Templin · Temuco · Temža · Tena (Ekvádor) · Tendürek Dağı · Tenerife · Tengger (sopka) · Tenojoki · Tenorio · Teon · Tepelenë (mesto) · Tepelenë (okres) · Tepi (sopka) · Teplá (okres Cheb) · Teplianka · Teplica (prítok Myjavy) · Teplica (prítok Turca) · Teplice · Teplice nad Metují · Teplická kotlina · Teplická vrchovina · Teplička (okres Spišská Nová Ves) · Teplička (prítok Váhu) · Teplička nad Váhom · Tepličky · Teplotné pásmo · Teplý Vrch · Teplý Vrch (vodná nádrž) · Tepoto Nord · Tepoto Sud · Tepuy · Terany (okres Krupina) · TERC · Teresina · Teresópolis · Terezín · Terchová · Teritoriálne vody · Teritórium austrálskeho hlavného mesta · Teritórium Jervis Bay · Termas de Río Hondo · Termálne pramene Hornej Nitry · Termopyly · Terni · Ternitz · Ternopiľ · Terpuk · Terra Australis · Terrassa · Territoire de Belfort · Terst · Tesáre · Tesárske Mlyňany · Tešedíkovo · Tešmák · Teteven · Tethys (more) · Tetovo · Teufenbach · Texarkana (Texas) · Texicom

Upraviť

thUpraviť

tchUpraviť

tiUpraviť

tlUpraviť

toUpraviť

Upraviť

Upraviť

Upraviť

trUpraviť

Traboch · Trabzon · Trafalgar Square · Tragöß-Sankt Katharein · Traiskirchen · Trakai (mesto) · Trakai (národný park) · Trakovice · Trangoška · Tranoscius (vydavateľstvo) · Transgresia (geológia) · Transhimaláje · Transilvánska kotlina · Trapani · Trapezuntské cisárstvo · Trasimenské jazero · Traťový bod · Traun · Trausdorf an der Wulka · Trautmannsdorf in Oststeiermark · Travagliato · Travertínová kopa Sobotisko · Travnik · Trácia (historické územie) · Trávnik (obec) · Trbovlje · Tre Cime · Trebatice · Trebejov · Trebeľovce · Trebichava · Trebišov · Trebišov (okres) · Trebnje · Trebostovo · Trebušovce · Treffen am Ossiacher See · Treinta y Tres · Treinta y Tres (department) · Trelew · Tremblay-en-France · Trenč · Trenčianska kotlina · Trenčianska Teplá · Trenčianska Turná · Trenčianska vrchovina · Trenčianska župa (Uhorsko) · Trenčianske Bohuslavice · Trenčianske Jastrabie · Trenčianske Mitice · Trenčianske Stankovce · Trenčianske Teplice · Trenčiansky kraj · Trenčiansky samosprávny kraj · Trenčín · Trenčín (okres) · Trenel (department) · Trenton (New Jersey) · Tres Vírgenes · Treviso · Trhová Hradská · Trhovište · Tri kopy · Tri studničky (Vysoké Tatry) · Tribeč · Tribš · Tribunj · Trident (mesto) · Tridentsko-Horná Adiža · Trieben · Triebendorf · Trieda Hradca Králové · Triglav (vrch v Slovinsku) · Trikala · Trilaterácia · Trim (mesto v Írsku) · Trindade (Goiás) · Trindade (ostrov) · Trinidad (Kuba) · Trinidad (Uruguaj) · Trinidad a Tobago · Trins · Tripoli (Peloponéz) · Tripolis · Tripolis (Libanon) · Tristan da Cunha (ostrov) · Tristan da Cunha (skupina ostrovov) · Trisul · Trnava · Trnava (okres) · Trnava (rieka v Česku) · Trnava pri Laborci · Trnavá Hora · Trnavská ulica (Žilina) · Trnavské rybníky · Trnavský kraj · Trnavský samosprávny kraj · Trnávka (okres Dunajská Streda) · Trnávka (okres Trebišov) · Trnávka (prítok Dolného Dudváhu) · Trnávka (prítok Ondavy) · Trnovec (okres Skalica) · Trnovec (prítok Váhu) · Trnovec nad Váhom · Trnovo · Trocon · Tročany · Trofaiach · Trogir · Trojan (mesto) · Trojičné námestie (Trnava) · Trojmedzie · Trolejbusová doprava v Gorzowe Wielkopolskim · Trolejbusová ulica · Trollhättan · Tromelin · Tromen · Tromsø · Tronador · Trondheim · Tronchetto · Tropické monzúnové podnebie · Tropojë · Tropojë (okres) · Trostan · Trössing · Trøndelag · Trpanj · Trpín (okres Krupina) · Trstená · Trstená na Ostrove · Trstené · Trstené pri Hornáde · Trstice · Trstín · Trsťany · Trubárka · Truckee · Tryfan · Tržič

Upraviť

tsUpraviť

tuUpraviť

Tuamotu · Tuanake · Tucson · Tucumán (argentínska provincia) · Tučepi · Tuhár · Tuchyňa · Tula (Rusko) · Tuládú · Tulcán · Tulcea · Tulcea (župa) · Tulfes · Tulhágiri · Tulln (okres) · Tullow · Tulsa · Tulská ulica (Banská Bystrica) · Tuluman · Tulusdú · Tulúl as-Safá · Tulwitz · Tuľčyn · Tunel Soroška · Tunežice · Tungurahua (sopka) · Tunis · Tunisko · Tunkinskaja kotlovina · Tupá · Tupá (vrch vo Vysokých Tatrách) · Tupungatito · Tura (Maďarsko) · Turanská nížina · Turany · Turany nad Ondavou · Turá · Turá Lúka · Turákunu · Turbiditný prúd · Turcovce · Turček (okres Turčianske Teplice) · Turček (vodná nádrž) · Turčianky · Turčianska kotlina · Turčianska Štiavnička · Turčianske Jaseno · Turčianske Kľačany · Turčianske Teplice · Turčianske Teplice (okres) · Turčiansky Ďur · Turčiansky Michal · Turčiansky Peter · Turčok · Turecká (obec) · Turecko · Turecký vrch (prírodná rezervácia) · Tureia · Tureň · Turfan (mesto) · Turfan (sopka) · Turfanská preliačina · Turie · Turiec (prítok Slanej) · Turiec (prítok Váhu) · Turiec (región) · Turík · Turík (potok) · Turín · Turkana (jazero) · Turkménsko · Turks a Caicos · Turku · Turnau · Turnhout · Turnianska kotlina · Turnianska Nová Ves · Turnianska župa · Turňa (rieka) · Turňa nad Bodvou · Turová (okres Zvolen) · Turrialba (sopka) · Turská skala · Turzovka · Turzovská vrchovina · Tuskegee · Tušice · Tušická Nová Ves · Tutrakan · Tuttlingen (mesto) · Tutupaca · Tuvalu · Tuzovskij · Tužina (okres Prievidza)

Upraviť

tvUpraviť

twUpraviť

tyUpraviť